Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Administraţie

Autorităţile locale din Prahova nu sunt deloc încântate de propunerile Ministerului Sănătăţii în ceea ce priveşte cu comasarea sau reprofilarea unităţilor sanitare şi transformarea lor în azile de bătrâni.

Memorii trimise la minister

În ultimele zile administraţiile din patru localităţi din Prahova unde există spitale care ar urma să fie comasate sau reprofilate, au depus la Prefectura Prahova memorii prin care arată că nu sunt de acord cu propunerile ministerului Sănătăţii.

Interesant este faptul că două dintre localităţile unde autorităţile locale se opun comasării sunt conduse de primari PDL.

spitalul_judeteanSpre exemplu, la Ploieşti administraţia condusă de Andrei Volosevici a anunţat Prefectura Prahova că nu agreează ideea comasării Spitalului de Boli Infecţioase, singurul spital de acest profil din judeţ, cu spitalul Municipal Ploieşti. În memoriul depus la Prefectură se arată că spitalul de boli infecţioase este de monospecialitate, deserveşte pacienţi din tot Judeţul Prahova şi nu ar trebui preluat de către Spitalul Municipal Ploieşti.

Nici primarul PDL din Azuga, Adrian Purcaru, nu este de acord cu ideea Ministerului Sănătăţii care vrea ca Spitalul de ortopedie şi traumatologie din Azuga să devină secţie exterioară a Spitalului Orăşenesc Sinaia.

Consiliile locale din Urlaţi şi Bălţeşti, unde există centre de sănătate pentru care ministerul sănătăţii a propus tranformareac în azile de bătrâni, au depus şi ele memorii prin care arată că vor ca spitalele să-şi păstreze personalitatea juridică şi să funcţioneze ca şi până acum.
Prefectul de Prahova, Adrian Dobre, a trimis cele patru memorii Ministerului Sănătăţii.

Ministerul face un pas înapoi
După ce au constatat că listele lor cu propuneri privind comasarea şi reprofilarea spitalelor au creat un val de nemulţumire la nivel naţional, cei de la Ministerul Sănătăţii bat în retragere. Astăzi, prefectul de Prahova, în calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu, a ţinut să precizeze că a discutat cu secretarul de stat M.S., Anton Irimie şi că ministerul le transmite autorităţilor locale că deja celebrele liste reprezintă doar nişte idei, “o viziune” a ministerului asupra reorganizării sistemului sanitar. Cu alte cuvinte, ministerul a zis şi el, dar decizia aparţine autorităţilor locale.

Aceleaşi autorităţi locale trebuie să ţină însă cont de faptul că până la sfârşitul acestui an spitalele trebuie să primească acreditări în baza unor criterii care sunt multe, complicate dar mai ales foarte stricte şi care ţin de tot felul de aspecte, de la situaţia financiară până la felul cum arată infrastructura şi se asigură liniile de gardă în spital. Spitalele care nu vor obţine acreditarea nu vor putea încheia contracte cu Casa de Asigurăpri de Sănătate. Asta înseamnă că acele spitale neacreditate nu vor primi de la bugetul CAS bani pentru serviciile medicale, Care autoritate publică locală din Prahova îşi permite să susţină financiar un spital cu tot ce înseamnă cheltuieli, de la plata utilităţilor şi a salariilor până la decontarea medicamentelor, materialelor sanitare şi a consmabilelor? Asta da, întrebare. Răspunsul e mult mai scurt decât întrebarea: extrem de puţine. Poate chiar niciuna.

Daciana ILIE

Back To Top