Nemulţumit de activitatea funcţionarilor din subordinea sa şi de multiplele blocaje apărute în ultimii doi ani, primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, pregăteşte o nouă organigramă a instituţiei, care prevede, potrivit unor surse din administraţia locală, comasări ale unor structuri subordonate, divizări ale altora şi desfiinţarea unor posturi de conducere.
Se pare că noua organigramă vizează comasarean Direcţiei Economice şi Direcţiei de Patrimoniu. Prima este structura care a stat la baza blocajelor careb au afectat în ultimii doi ani activitatea administraţiei locale. La Patrimoniu, postul de director este suspendat, după ce ocupantul, Florin Petrache, a fost implicat într-un dosar de corupţie şi a primit interdicţie de exercitare a atribuţiilor. O eventuală comasare ar permite angajarea unui nou director peste cele două structuri, probabil conducerea Primăriei având speranţa că astfel se va ajunge la o deblocare.
Şi Direcţia Tehnic-Investiţii, unde tocmai a fost repusă pe post Mihaela Iamandi după finalizarea unei anchete penale care a vizat-o direct, este inclusă în planurile noii organigrame, de data aceasta aici urmând să aibă loc, dacă organigrama va fi aprobată de Consiliul Local, o scindare, urmând ca o structură să rămână pentru a se ocupa de lucrările la drumuri, reţele şi unităţi de învăţământ, iar o alta, care se ocupă de achiziţii, să se desprindă din DTI şi să intre în subordinea Direcţiei Juridice.
Oficial, Adrian Dobre a avut poziţii oficiale rezervate cu privire la noua organigramă, spunând că aceasta este gândită pentru îmbunătăţirea activităţii şi că nu va aduce modificări majore. Neoficial, însă, potrivit unor surse din instituţie, modificarea organigramei va duce la desfiinţarea unor direcţii sau reorganizarea lor, ceea ce va însemna, automat, că se desfiinţează şi unele posturi. Tot neoficial, o asemenea eventuală măsură este privită de mulţi ca o încercare de a scăpa de anumiţi directori nedoriţi, care, altminteri, n-ar fi putut fi schimbaţi din funcţie decât în cazul unor abateri grave. De altfel, conform legii, funcţionarii publici sunt protejaţi, fiind aproape imposibilă demiterea lor în lipsa unor abateri majore. În schimb, dacă postul pentru care a dat concurs dispare din schemă, atunci funcţionarul respectiv nu mai poate emite pretenţii.
Planurile de schimbare includ, potrivit surselor, şi Direcţia Comunicare, Relaţii Publice. Aceasta ar urma să fie transformată într-un serviciu în subordinea Direcţiei Relaţii Internaţionale, acest lucru indicând o posibilă nemulţumire a primarului cu privire la imaginea pe care o are instituţia, cu toate că, analizând obiectiv situaţia, imaginea publică vine din activitatea curentă şi din realizări, eventual şi din prezenţa activă a autorităţilor în mijlocul cetăţenilor, lucruri care nu depind de conducerea Direcţiei de Comunicare.