Categorie: Administraţie

piata centrala hale legumeProiectul autorităţilor ploieştene pentru refacerea platoului de lângă Halele Centrale este în continuare blocat, din cauza unor probleme privind proprietatea asupra terenurilor şi magazinelor, reprezentanţii Primăriei anunţând că anumite spaţii au fost vândute în urmă cu ani buni şi că se încearcă negocierea cu actualii proprietari. Primarul Adrian Dobre a afirmat astăzi că se caută soluţii juridice pentru deblocare.

 

În cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii presei locale, edilul a afirmat că au fost prevăzute fonduri în bugetul pe 2017 pentru începerea lucrărilor de modernizare la noua piaţă agroalimentară, existând totodată şi posibilitatea ca o parte din fonduril necesare să vină din creditul bancar luat în 2016 de la EximBank. Pe durata lucrărilor, pieţarii vor fi mutaţi pe strada Griviţei, pe latura sudică a Halelor Centrale, unde ar urma să fie amenajată o piaţă provizorie, de asemenea bugetată. Proiectul prevede demolarea actualei construcţii şi a copertinei vechi şi amenajarea unei noi pieţe, măsură care vine ca urmare a unui raport transmis de Inspectoratul de Stat în Construcţii, care a venit în control după ce o parte din tavanul de la piaţa pentru flori s-a prăbuşit, recomandând demolarea. Până atunci, însă, trebuie lămurită problema juridică.

Primarul Adrian Dobre a recunoscut, astăzi, că sunt mai multe persoane care au cumpărat, în urmă cu mai bine de 15 ani, spaţii aici. "Proiectul nu intră în sfera acelor lucrări de utilitate publică care ar putea să ducă la o imediată solicitare de expropriere. E nevoie de demolare, urgenţa este dată de solicitarea venită în 2016 de la Inspectoratul în Construcţii, dar nu pentru întreaga suprafaţă a pieţei, sunt anumite construcţiic are ridică probleme şi au un grad mai mare de risc. Noi ne dorim foarte mult să facem acest proiect, avem şi sumele bugetate, cel puţin pentru anul acesta, plus suma pe care am propus-o din creditul EximBank, pentru care mai trebuie să solicităm o dată avizul de la Comisia de Avizare a Împrumuturilor Locale din Ministerul Finanţelor", a declarat Adrian Dobre.

Acesta a precizat că a avut o discuţie cu viceprimarul George Pană, cel care se ocupă de coordonarea activităţii de la Hale şi Pieţe. "În urma discuţiilor înţeleg că s-ar întrezări o soluţie juridică. Suntem în studiu. Probabil se va încerca o negociere cu acei proprietari, pentru a ceda construcţiile către Primărie, dar poate să existe şi varianta ca Primăria să îşi asume o expropriere, rămâne să vedem punctul de vedere al domnului Pană", a completat primarul Ploieştiului.

Back To Top