Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Administraţie

sos_salvati_spitalulVineri, 1 aprilie, Guvernul a făcut primul pas în cadrul programului considerat „de interes naţional” pentru dezvoltarea reţelei de cămine de bătrâni: a eliberat „spaţiile” în care vor funcţiona aceste cămine. Concret, bolnavii din spitalele care vor deveni aziluri de bătrâni au fot trimişi acasă, fără a se ţine cont dacă ar fi trebuit sau nu externaţi.

În Prahova, peste 72 de pacienţi internaţi în centrele de sănătate din Plopeni şi Urlaţi au plecat acasă. E drept, unii dintre bolnavi au primit recomandarea de a se transfera la alte spitale, însă nici un prahovean nu a acceptat să plece la alt spital. O situaţie aparte o are spitalul din Urlaţi. Conducerea acestei unităţi a refuzat să-i trimită pe pacienţi acasă sau la alt spital.

Externări pe bandă rulantă la Plopeni


La Centrul de Sănătate din oraşul Plopeni s-au făcut, vineri externări pe bandă rulantă. Toţi cei 40 de pacienţi internaţi în acest spital au primit fişele de externare. Unii dintre ei au primit, de asemenea, recomandarea din partea medicului de a fi transferaţi către alte spitale, întrucât starea lor de sănătate impunea acest lucru. Oamenii au refuzat transferul şi au semnat că preferă să plece acasă decât să fie transferaţi la alte spitale. Cei mai mulţi dintre ei au motivat că nu pot merge la spital la Ploieşti pentru că e departe, iar familiile nu au bani şi, prin urmare, nu îşi permit, să facă naveta şi s[ vină la ei cu câte ceva de mâncare.

„Nu ne-am asumat riscul să facem o cheltuială, în condiţiile în care nu ştim dacă o putem acoperi. Deocamdată, spitalul există, din punct de vedere legal. El nu a fost desfiinţat, dar în afara contractului cu CAS nu putem să asigurăm servicii medicale”, a spus managerul Centrului de Sănătate Plopeni, Mihai Baican. Centrul de Sănătate Plopeni avea 65 de paturi şi trei secţii, respectiv de interne, recuperare şi geriatrie, secţia de geriatrie fiind singura de acest fel din judeţul Prahova. Această unitate sanitară numără 60 de angajaţi.

La Bălţeşti
, aceeaşi situaţie

Nici protestele personalului angajat în spitale şi nici faptul că pacienţii au ieşit în stradă nu i-a convins pe guvernanţi să renunţe la decizia de a închide unele spitale. După ce marţi oamenii de la Bălţeşti au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva reprofilării spitalului în azil de bătrâni, joi toţi cei 32 de pacienţi din centrul de sănătate de la Bălţeştiau fost externaţi.

Decizia de externare a fost luată de către conducerea spitalului din cauză că, de la 1 aprilie spitalul nu mai are contract cu Casa de asigurări de Sănătate, iar în lipsa acestui contract nu mai poate asigura servicii medicale celor internaţi.
Astăzi, angajaţii centrului de sănătate Bălţeşti s-au prezentat vineri la serviciu şi asigură asistenţă medicală cazurilor care reprezintă urgenţe. Spitalul din Bălţeşti are 55 de paturi, care erau repartizate de două secţii: medicină internă şi recuperare, medicină fizică şi balneologie. La acest spital lucrează peste 50 de angajaţi, dintre care patru medici şi 24 de asistenţi medicali.

Copiii din preventoriul TBC de la Buşteni, trimişi acasă

Tot joi, 51 de copii din Bucureşti şi din judeţele Prahova, Giurgiu, Vrancea, Ialomiţa au fost trimişi acasă din Preventoriul TBC Poiana Ţapului. Directorul DSP Prahova a afirmat că cei 51 de copii cu vârste cuprinse între doi şi 17 ani, sunt sănătoşi, dar erau cazaţi în Preventoriul TBC întrucât provin din familii unde sunt bolnavi de TBC şi se considera că au nevoie de „un anumit tip de profilaxie”.

Ei mergeau la şcoli din Buşteni, alături de elevii din acest oraş, dar nu primeau tratament. În primă fază, Direcţia de Sănătate Publică a intenţionat să îi trimită într-un centrul de acelaşi profil situat în Moldova. Ulterior, autorităţile au luat legătura cu familiile celor 51 de copii, iar aceştia au fost duşi la casele lor. Cei mai mulţi dintre ei s-au întors „acasă” într-o sărăcie cruntă, pentru că în cele mai multe dintre cazuri familiile care i-au reprimit acasă au serioase probleme financiare. Preventoriul TBC Poiana Ţapului are peste 30 de angajaţi şi funcţionează într-o clădire extrem de veche, care la un cutremur puternic s-ar face una cu pământul.

Conducerea spitalului din Urlaţi nu se dă bătută

Conducerea Centrului de Sănătate din oraşul Urlaţi, centru care se află de asemenea pe lista spitalelor transformate în cămine pentru vârstnici, a decis să nu externeze nici un pacient. Managerul Ion Preda a spus că, din punctul său de vedere, importantă este soarta bolnavilor. În plus managerul de la Urlaţi a mai spus că nicio autoritate publică nu a trimis către spital nicio notificare oficială prin care să solicite evacuarea spitalului.

„Dacă e dau dispoziţie să fie externat un pacient care moare la poarta spitalului, ce se întâmplă? Noi avem obligaţii faţă de aceşti pacienţi. Sunt oameni care au venit aici pentru că au nevoie de îngrijire medicală”, a declarat managerul Centrului de Sănătate Urlaţi, Ion Preda.

Ca şi în cazul celorlalte spitale aflate pe celebra listă cu „reprofilate”, Centrul de Sănătate Urlaţi nu mai are, de la 1 aprilie, contract cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Acesta a spus că vineri, în spitalul din Urlaţi sunt internaţi 72 de pacienţi.

Spitalul din Urlaţi are 88 de paturi, 112 angajaţi şi oferă servicii medicale in specialităţile: medicină internă, pediatrie, obstetrică şi ginecologie, neonatologie, chirurgie generală, A.T.I.,  O.R.L, oftalmologie, dermatologie şi psihiatrie, iar la acest spital sunt arondate 13 localităţi, cu peste 50 000 de locuitori. (Daciana Ilie)

Back To Top