Situaţie incertă la Primăria Ploieşti, unde viceprimarii propun majorarea salariilor cu circa 20%, iar primarul cere plafonarea veniturilor. Un proiect de hotărâre a fost deja redactat şi depus, pentru creşterea lefurilor, însă primarul Dobre reclamă că efortul bugetar, cu tot cu norma de hrană şi voucherele de vacanţă, s-ar ridica la aproape 30 de milioane de lei în 2019, echivalentul bugetului pentru reparaţii în unităţile de învăţământ pe următorii 10 ani sau ale celui pentru reparaţii de străzi pe 3 ani.
Primarul municipiului Ploieşti a afirmat din nou, într-o conferinţă de presă organizată marţi, că nu susţine majorarea salariilor din instituţie, amintind că pregăteşte, ca răspuns la proiectul iniţiat de vicele Ganea, o propunere legislativă de plafonare a salariilor la nivelul net de până în prezent. El i-a criticat pe consilierii PSD-ALDE, care au majoritatea în forul legislativ ploieştean, amintind că la finalul anului trecut s-au opus unei iniţiative de contractare a unui credit bancar pentru realizarea de lucrări de investiţii, pe motiv că nu există o situaţie clară privind efortul bugetar pe care l-ar presupune, însă acum susţin creşterea cheltuielilor de personal, ceea ce ar presupune tot un efort bugetar. Nici mai mult nici mai puţin decât 30 de milioane de lei pe an, a calculat primarul, care a făcut o comparaţie cu sumele alocate la alte capitole bugetare, precum investiţiile, lucrările în şcoli sau asfaltările, dar şi o comparaţie cu lefurile din alte primării de municipii. Adrian Dobre a spus că în prezent, subalternii săi câştigă mai bine decât funcţionarii din Primăria Oradea chiar şi după ce bihorenii au beneficiat de o majorare.
Citiţi şi: Majorare de salarii în Primăria Ploieşti? Ce şanse au angajaţii să obţină bani în plus
"A fost depus un proiect de hotărâre, susţinut de domnul Ganea, prin care se doreşte majorarea cu aproape 20% a salariilor din Primărie şi structurile subordonate. Dacă aplicăm acest procent la bugetul de salarii pe care noi l-am avut, înseamnă cel puţin 20 de milioane de lei în plus la buget. Asta pe lângă norma de hrană, care are un impact de peste 6,5 milioane de lei pe an, pe lângă acele vouchere de vacanţă care mai înseamnă un impact de aproximativ 3 milioane. Una peste alta, 30 de milioane de lei. Ca să faceţi o comparaţie ce înseamnă această sumă pentru bugetul municipiului, anul trecut noi am făcut reparaţii în şcoli de 3 milioane, cam aceeaşi sumă a fost şi în 2017, acestea fiind cam cele mai mari sume pe care le-a alocat de-a lungul timpului Primăria pentru a repara şcoli. Deci această majorare ar însemna efortul pe care îl face Primăria pe zece ani de zile ca să repare şcoli. Ar însemna, din studiile de fezabilitate pe care noi le avem, să construim minim două centre de radioterapie. Anul trecut, reparaţii străzi, nu şi investiţii, au fost de 10 milioane de lei, deci înseamnă bugetul pentru reparaţii străzi pe următorii trei ani. Este clar pentru toată lumea că în acest an nu vor fi nici pe departe sume mai mari de la bugetul de stat decât s-a primit anul trecut", a explicat primarul Ploieştiului.