Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Administraţie

Au trecut doi ani şi jumătate din acest mandat, iar proiectul pentru noul spital municipal de urgenţă Ploieşti, promis încă din campania electorală, este în continuare blocat. Astăzi a avut loc o şedinţă a Consiliului Local Ploieşti, în care s-a derulat un nou episod din acest scandal, pe tema preluării terenului necesar pentru spital, la fosta unitate militară de pe strada Torcători. Consilierii PSD au declarat că nu pot vota proiectul propus de primarul Dobre, reclamând că acesta, în negocierile cu Ministerul Apărării, şi-a asumat, pe lângă realizarea spitalului pe acest teren, o serie de obligaţii care cu greu pot fi respectate de municipalitate.

"Nu ştiu dacă dumneavostră puteţi să votaţi un astfel de subiect. A întrebat cineva la Direcţia Economică? Putem să susţinem aceste investiţii? Pentru că, pe lângă realizarea spitalului, în acest acord propus de primarul Dobre mai sunt şi alte obligaţii, centru de radioterapie, spaţii verzi... Dacă, timp de şapte ani, nu vom reuşi să terminăm aceste investiţii, vom pierde şi terenul, şi investiţiile făcute până la acel moment. Nu putem vota aşa ceva. Am înţeles de la domnii viceprimari că au fost discuţii pentru majorarea acestui termen, de la şapte la zece ani", a reclamat consilierul PSD Ştefan Dănescu, preşedintele Comisiei de patrimoniu din Consiliul Local Ploieşti. Acesta a mai precizat că respectiva comisie a dat un aviz favorabil pentru proiectul de preluare a terenului propus de Adrian Dobre, cu condiţia completării documentaţiei, consilierii mai solicitând o serie de documente pentru a putea aproba în forul legislativ propunerea de preluare a terenului de la MApN.

În completare, consilierul PSD Gheorghe Andrei a afirmat că sunt în continuare neclarităţi în privinţa terenului pe care Primăria doreşte să-l obţină de la Ministerul Apărării, spunând că în unele acte apare o anumită suprafaţă, iar în alte acte altă suprafaţă. "S-au vehiculat mai multe suprafeţe. Până la urmă, câte hectare luăm noi? Citiţi mai atent proiectul de hotărâre! Pe planul clădirilor de acolo, în anexă sunt trecute 7,1 hectare, în proiectul de hotărâre sunt 7,3. De asemenea, suntem condiţionaţi ca pe acel teren să se construiască următoarele: locuri de joacă pentru copii, radioterapie profundă, amenajări destinate activităţilor sportive, clădiri pentru învăţământ. Avem ceva, la momentul acesta, vreun plan urbanistic, să ştim cât costă? Plus cele 80 de locuinţe ANL. Şi aici este o greşeală, în proiectul de hotărâre spune că trebuie construite în cinci ani, în raportul de specialitate sunt patru ani. Nu ne jucăm, dacă facem un proiect trebuie să-l facem cu termene clare. De asemenea, cât costă aceste investiţii? Noi avem zero lei la investiţii. Putem să realizăm aceste investiţii, inclusiv spitalul. Din punctul meu de vedere, sub nicio formă. Dacă noi nu îndeplinim o singură condiţie, toţi banii pe care îi investeşte Primăria vor merge la MApN şi noi vom pierde tot", a declarat şi consilierul Gheorghe Andrei.

"Toate aceste documente, cât este valoarea terenului, cât costă aceste apartamente, adresa oficială de la ANL, toate au fost puse la mapele consilierilor, inclusiv în anexa proiectului care a fost aprobat în 2017", a replicat primarul Adrian Dobre, amintind că în urmă cu mai puţin de doi ani Consiliul Local aprobase preluarea a 9 hectare de la fosta unitate militară de pe Torcători, numai că între timp Ministerul Apărării a decis să facă o dezmembrare şi a mai lăsat disponibilă doar suprafaţa discutată acum, de circa 7 hectare.

Viceprimarul George Pană a ridicat în discuţie şi problema construcţiilor aflate pe terenul vizat: "În proiectul de hotărâre se vorbeşte de o serie de imobile. Ţin să vă aduc la cunoştinţă că în extrasul de carte funciară nu apare niciuna dintre acele clădiri. Ca atare, noi ar trebui să luăm în proprietate la un moment dat nişte clădiri care nu apar în extrasul de carte funciară. Pe cale de consecinţă, întrebările sunt foarte multe. Ce preluăm? Cum preluăm? Cum le demolăm? Cum scoatem autorizaţia de construire cât timp ele nu sunt juridic statuate în extrasul de carte funciară?".

Back To Top