Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Administraţie

Primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a reclamat că operatorul de salubritate a început să aplice tariful de 13,22 lei de persoană pe lună, care include o penalitate pentru necolectarea selectivă a deşeurilor, deşi oamenii, indiferent cât de bine-intenţionaţi ar fi, nu au la dispoziţie o infrastructură adecvată pentru a colecta selectiv. Edilul a anunţat începerea demersurilor pentru ieşirea Ploieştiului din sectorul din judeţ deservit de Rosal în caza contractului cu ADI Deşeuri şi le recomandă ploieştenilor să conteste la Protecţia Consumatorilor facturile primite.

 

Adrian Dobre a afirmat, într-o conferinţă de presă susţinută marţi la sediul Primăriei, că nu i se pare corect ca operatorul să aplice acea penalitate, care duce tariful lunar de persoană de la 9,5 la 13,22 lei, în condiţiile în care e aproape imposibil ca oamenii să arunce deşeurile selectiv, la cum arată în prezent platformele menajere, asta în cazul ploieştenilor de la blocuri, respectiv cei de la case nu au primit saci separaţi pentru deşeurile reciclabile. Referitor la investiţiile în platforme, edilul a spus că era obligaţia Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară "Parteneriat pentru Managementul Deşeurilor" să facă lucrări, în colaborare cu operatorul de salubritate, arătâd că Rosal plăteşte o redevenţă către ADI. El a mai spus că Primăria a dorit să investească aici, dacă ar fi primit, aşa cum se promsese iniţial, o parte de aproape o treime din această redevenţă, lucru care nu s-a mai întâmplat.

Noul scandal legat de tarife vine în condiţiile în care, aşa cum probabil mulţi cititori cunosc, activităţile de ridicare şi depozitare a deşeurilor de la populaţie nu se fac prin intermediul Primăriei, ci prin ADI Managementul Deşeurilor, cea care coordonează contractele de salubritate pentru toate localităţile membre. Adrian Dobre a anunţat astăzi, în continuarea unor avertismente transmise de mai multe luni, că începe demersurile ca Ploieştiul să iasă din sectorul 2-6 din judeţ, cel deservit de Rosal, şi să fie încadrat într-o zonă de sine stătătoare, astfel încât deciziile privind salubritatea municipiului să nu mai depindă, cum se întâmplă în prezent, de voturile a aproximativ 35 de primării.

"În urma unor sesizări care au venit de la o serie de asociaţii de proprietari, am constatat că în momentul de faţă tariful la care se facturează este de 13,2 lei. Bineînţeles că acest lucru mă determină, având în vedere că acest contract este gestionat de ADI, să demarez demersurile de a ieşi din zona 2-6, în care noi suntem în momentul de faţă, pentru că această decizie luată la nivelul ADI-ului nu este una corectă. Sper ca această procedură de ieşire din zona 2-6 să fie finalizată până la începutul anului viitor. Din păcate, ADI nu se apleacă asupra acestor probleme, care într-o formă sau alta se decontează de către cetăţeni. Din păcate, atitudinea ADI şi a Consiliului Judeţean nu mi se pare corectă. Pentru că, în momentul de faţă, nu există o infrastructură care să permită realizarea unei colectări selective, atât la nivel de locuinţe colectiv cât şi la nivel de locuinţe individuale. Nu există cetăţean care să fi primit acei saci, să permită colectarea selectivă, şi în continuare există acea problemă a deşeurilor. Ştiţi foarte bine că eu nu am fost de acord cu aprobarea acestui tarif, susţinând tocmai că nu există infrastructura necesară, iar în discuţiile pe care le-am purtat cu reprezentanţii ADI-ului şi cu preşedintele Consiliului Judeţean, Bogdan Toader, cel care este şi preşedintele acestei asociaţii, nu am văzut o susţinere pentru cetăţeni", a declarat Adrian Dobre în timpul conferinţei de presă.

Back To Top