Aprobat în luna decembrie, dar încă nepus în aplicare, regulamentul de închiriere a locurilor de parcare din Ploieşti este contestat de primarul Dobre, care reclamă că documentul e incomplet, are "elemente de nelegalitate" şi deja a început să creeze haos în rândul asociaţiilor de proprietari.
Într-o conferinţă de presă organizată joi, Adrian Dobre a anunţat că va solicita ca Prefectura Prahova să analizeze atent hotărârea prin care Consiliul Local a aprobat acest regulament, cu voturile aleşilor PSD, ALDE şi PMP, argumentând că documentul conţine multe scăpări, dar şi elemente de nelegalitate, situaţie în care "regulamentul nu se poate pune în aplicare". Edilul a caracterizat situaţia ca o "bătaie de joc din partea PSD, care a venit cu un proiect nefuncţional".
"Acest regulament deja a creat o isterie la nivelul asociaţiilor de proprietari. Din păcate, s-a creat o situaţie total neplăcută. Acest joc pe care PSD l-a avut de-a lungul timpului pe acest subiect nu a fost de scurtă durată, ştiţi foarte bine că eu am venit cu un regulament pe care l-am propus cetăţenilor, a fost o dezbatere, au fost amendamente, iar timp de nouă luni PSD-ul nu a vrut să ia în dezbatere acel regulament. În schimb, au venit cu un proiect de hotărâre propriu, care nu este aplicabil. Nu este prima oară când fac acest lucru, să ne aducem aminte că au mai avut un proiect legat de costul parcărilor, pe care au fost nevoiţi să îl retragă tocmai pentru că nu era bine fundamentat. Nu ştiu de unde această apetenţă de a crea haos", a declarat Adrian Dobre, primarul municipiului Ploieşti.
"Această Hotărâre 521 din 2019 trebuie abrogată în totalitate. Trebuie repus pe ordinea de zi proiectul cu care eu am venit, care a fost dezbătut public, care are amendamente din partea cetăţenilor şi este perfect funcţional. Bineînţeles, aceste lucruri de identificare a locurilor de parcare trebuie făcut în prealabil faţă de momentul în care se vor transmite solicitări cetăţenilor, lucru stipulat în proiectul cu care am venit", a mai precizat primarul, care a declarat că în Ploieşti sunt înregistrate în evidenţele financiare aproximativ 100.000 de autoturisme, deţinute de persoane fizice sau juridice, în timp ce numărul de apartamente este undeva la 63.000. El a mai spus şi că că, din experienţa altor autorităţi locale, circa 50% din deţinătorii de apartamente vor şi opta pentru închirierea unor locuri de parcare.