Primăria Ploieşti a anunţat astăzi că proiectul european pentru regenerarea urbană a cartierului Râfov, estimat la aproape 4,7 milioane de euro cu tot cu TVA, a trecut de etapele de evaluare, e în faza de precontractare şi e cu un pas mai aproape de implementare, după şedinţa de joi a Consiliului Local, în care a fost aprobată o rectificare bugetară prin care s-a asigurat cota proprie de cofinanţare care-i revine municipalităţii. Tot astăzi, Primăria a depus două fişe de proiecte, în cadrul unui apel lansat de ADR Sud Muntenia, în baza căruia aşteaptă fonduri europene în vederea pregătirii unor investiţii în infrastructura rutieră în viitoarea sesiune de finanţare de la UE.
La rectificarea de joi, Consiliul Local Ploieşti a suplimentat, la propunerea primarului Andrei Volosevici, bugetul pentru acest proiect, de la 300.000 la 465.000 de lei. Asta înseamnă că "prin iniţiativa actualului executiv ploieştean şi cu votul Consiliului Local Ploieşti, exprimat în şedinţa din 26.11.2020, s-a reuşit asigurarea fondurilor necesare pentru susţinerea cotei de finanţare a Municipiului Ploieşti în cadrul acestui proiect", conform unui comunicat de presă transmis vineri de Primărie. Următorul pas ar fi semnarea contractului de finanţare de la UE, iar după asta este prevăzut un termen de 28 de luni pentru găsirea unui constructor şi implementarea proiectului. CU o valoare de aproape 22,8 milioane de lei cu tot cu TVA, obiectivul de investiţii propune extnderea reţelelor de apă şi canalizare în acest cartier periferic, modernizarea drumurilor şi realizarea unui centru multifuncţional şi a unei zone de recreere.
Pe acelaşi subiect: Andrei Volosevici, după voturile importante din CL: "Un nou pas spre normalitate"
Tot astăzi, Primăria Ploieşti a depus două fişe de proiecte în cadrul unui apel tocmai deschis de Agenţia de Dezvoltare Regională Sud Muntenia. Practic, prin acest program gestionat de ADR, sunt puse la dispoziţia administraţiilor locale şi judeţene din regiune fonduri europene pentru realizarea de documentaţii tehnice, pe baza cărora, în sesiunea de finanţare 2021-2027, să fie depuse viitoarele proiecte europene în domeniile mobilitate urbană, regenerare urbană, infrastructură rutieră de interes județean, inclusiv variantele ocolitoare și/ sau drumuri de legătură, centre de agrement/ baze turistice/ tabere școlare și infrastructură și servicii publice de turism, inclusiv obiective de patrimoniu cu potențial turistic.
Primăria Ploieşti a participat la acest apel cu două propuneri de proiecte, „Îmbunătățirea condițiilor de accesibilitate prin completarea legăturilor inelare între zonele Sud și Est” şi „Pietonizare și trafic controlat în zona centrală, inclusiv amenajare piste pentru biciclete pe traseele prioritare din planul de mobilitate, puncte bike-sharing, amenajare zone verzi, zone odihnă, zonă spectacole, zonă comerț pentru evenimente, iluminat ornamental, wi-fi, inclusiv dotări şi echipamente”.