Consiliul Local Ploieşti a aprobat în această după-amiază, la propunerea primarului Volosevici, un proiect prin care a redus obiectul de activitate al SGU, lăsând societatea în imposibilitatea de a se mai ocupa de marcaje rutiere sau indicatoare. Autorităţile au explicat că e o problemă de siguranţa circulaţiei, argumentând că SGU înregistra întârzieri la onorarea comenzilor în unele cazuri şi de un an. După măsura de astăzi, Andrei Volosevici a anunţat că doreşte, pe viitor, un acord-cadru pe trei sau patru ani, în urma unei licitaţii în care să se ţină cont şi de criteriul preţului cel mai scăzut, dar şi de viteza cu care ofertanţii vor putea realiza marcajele.
Potrivit directorului Direcţiei Tehnice din Primăria Ploieşti, Mădălina Crăciun, SGU are întârzieri de ordinul a 168 de zile, 152, 123, 83 de zile, ba chiar şi una de 354 de zile la onorarea comenzilor date de municipalitate pentru efectuarea marcajelor rutiere, înlocuirea indicatoarelor sau realizarea mobilierului stradal. În aceste condiţii, totul devine o problemă de siguranţă a circulaţiei, lucru scos în evidenţă şi de primarul Volosevici, iniţiatorul proiectului de hotărâre, care le-a sugerat consilierilor să se gândească cine răspunde în cazul unor accidente produse din cauza faptului că marcajele nu se mai văd. "Nu aş vrea să mă refer la ce e în urmă, am promis că nu voi face lucrul acesta, am fost ales ca să rezolv nişte lucruri, de fapt să propun Consiliului Local să rezolvăm nişte lucruri. Dacă doriţi, vă prezint cam care sunt întârzierile şi incapacitatea SGU de a face marcajele rutiere. Lucrul acesta înseamnă circulaţie în siguranţă, înseamnă că la un moment dat - ferească Dumnezeu! - pentru nişte incidente rutiere nişte oameni pot - hai să spunem elegant - avea vătămări. Voi propune ca în momentul în care se fac caietele de sarcini, prioritatea să fie legată şi de criteriul preţului cel mai scăzut, dar şi de rapiditatea cu care se întâmplă nişte lucruri, pentru că nu ne putem permite luxul să mai avem accidente, incidente, să ne prefacem că nu înţelegem. Ştiţi foarte clar că umblu foarte mult pe jos. Şi când sunt interpelat de oamenii din Malu Roşu sau din Ienăchiţă Văcărescu sau de pe Gheorghe Grigore Cantacuzino care îmi spun că nu-i prea văd şoferii pe trecerea de pietoni, să ştiţi că nu-i prea văd pentru că trecerea nu este marcată!", a argumentat primarul Volosevici, după ce mai mulţi consilieri locali din PSD, ALDE sau Prahova în Acţiune sugeraseră amânarea deciziei, măcar până la găsirea unei firme înlocuitoare, unii dintre ei argumentând şi că asta ar adânci problemele economice de la firma administraţiei locale.
Deşi autorităţile recunosc că se grăbesc în speranţa că vor exista marcaje măcar la trecerile de pietoni din dreptul unităţilor de învăţământ până la 8 februarie, primarul a mai declarat că nu crede în încredinţările directe. "Avem în vedere un contract care să ne rezolve problemele rapid, foarte rapede şi eficient. Nu cred în încredinţările directe. Trebuie să facem un contract-cadru şi viziunea mea e să mergem către o zonă de trei-patru ani şi contracte subsecvente pe fiecare an, cred foarte mult în obligaţia noastră de a face lucrurile astea, putem să venim în Consiliul Local cu o propunere în acest sens", a adăugat primarul.