- Președintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, spune că singura soluție pe care o are Ploieștiul, în prezent, să treacă de criza apei calde, este înființarea unei societăți a Primăriei Ploiești, firmă care să preia serviciul de termoficare.
- Dumitrescu: “Hârtiile sunt pe masa primarului. Dacă le-ar semna astăzi, pe 4-5 octombrie se poate relua furnizarea apei calde în Ploiești”.
Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, a prezentat soluția pe care Ploieștiul ar avea-o la dispoziție, pentru reluarea furnizării de apă caldă. Acesta spune că municipiul trebuie să-și protejeze rezerva de gaze la preț subvenționat și acest lucru poate fi făcut numai prin înființarea unei firme a Primăriei, etapă care depinde de semnătura primarului Ploieștiului.
“Dacă ar veni o firmă rău intenționată, o firmă privată, ar putea să se folosească de un bun pe care-l are Ploieștiul și care are o valoare foarte mare. Este vorba despre rezerva de gaze la preț subvenționat. Dacă, la modul teoretic, ar pune mâna pe rezerva de gaze subvenționate, ar vinde rezerva de gaze subvenționate, dacă Doamne ferește s-ar strica cazanul, atunci o firmă ar putea să scoată profituri uriașe. (...) Pentru a elimina pericolul ca o firmă rău intenționată să preia serviciul de termie și implicit rezerva de gaze a Ploieștiului, singura posibilitate ar fi ca o firmă a Primăriei Ploiești să efectueze serviciul de termie. Ar dispărea tentația care ar putea să existe la un privat, să nu le meargă cazanul și să vândă rezerva de gaze a Ploieștiului ca să facă profit. Tentația asta la o firmă a Primăriei Ploiești nu are cum. Mai mult, o firmă a Primăriei nu vrea să facă nici profit, atunci ar fi mai ok și cu tariful pentru cetățeni și ar fi totul la noi în ogradă”, a declarant Iulian Dumitrescu, luni, la Observatorul Live.
În aproximativ 17 zile, Ploieștiul ar putea avea apă caldă
Președintele CJ Prahova susține că noua societate ar putea fi înființată imediat și în acest caz ar deveni funcțională la începutul lunii octombrie: “După ce Consiliul Local a decis să înființeze societatea asta – cu 22 de voturi din 27, consilierii locali din toate partidele au înțeles că lucrul ăsta este necesar pentru ploieșteni – hârtiile sunt pe masa primarului. Dacă el le-ar semna astăzi, pentru înființarea societății, s-ar depune la registrul Comerțului. Astăzi suntem în 19 septembrie, le depunem la Registrul Comerțului, ar dura 4-5 zile. Vineri, 23, ar ieși actele. După aceea, s-a discutat cu sindicatul oamenilor care lucrează în termie. Ies actele, se transferă salariații și se depune la ANRE dosarul pentru licență provizorie. La ANRE poate să dureze 10-12 zile. După ce iese licența putem să dăm drumul la apă caldă, deci pe 4-5 octombrie Dacă primarul nu semnează astăzi, puteți să adăugați fiecare zi care trece ca întârziere peste acest termen”.
Potrivit acestuia, Cazanul 2 funcționează, iar imediat ce există provizorie de la ANRE acesta poate să pornească. Dumitrescu a mai spus că rezerva de gaze există, salariații pot fi preluați oricând de noua firmă, iar transferul CET-ului către Primăria Ploiești poate fi făcut, de asemenea.
Iulian Dumitrescu: “Fostul operator a predat tot unei alte firme, în stare de funcționare și iscirizate”
“Pe 13 mai, fostul operator a predat tot unei alte firme, în stare de funcționare și iscirizate. Firma care a preluat a folosit doar cazanul 2, acum urmează după 15 octombrie ca firma care va putea să opereze să utilizeze cazanul 5.
Dacă primarul vrea poate să dea drumul la apă caldă în cât am socotit, în jur de 17 zile. Soluția este firma Primăriei, care elimină riscul ca o societate rău intenționată să pună mână pe rezerva de gaze a ploieștenilor. Trebuie doar să vrea și primarul.
CJ Prahova i-a dat tot suportul primarului Andrei Volosevici să rezolve treaba. Primarul nu a venit cu nicio soluție. Degeaba vrea Consiliul Județean, dacă primarul nu vrea. CET-ul îl va primi săptămâna asta.
Am muncit destul de mult la chestiune asta: să nu rămânem fără rezerva de gaze, și în discuțiile cu termia, și legat de transferul CET-ului pentru care am luat avize de la vreo 18 instituții”, a precizat Iulian Dumitrescu, la Observatorul Live.
Acesta a subliniat, în finalul declarației sale, că „trebuie să nu aducem o societate privată, că nu poți să știi. Trebuie să ne facem societatea noastră, cum a făcut și Iașiul, cum a făcut și Buzăul, cum are și Oradea, cum are și Clujul, cum are și Timișoara, cum au toți. Nu există nicăieri o societate privată”.
Emisiunea completă poate fi urmărită AICI.
- Facebook.com/actualitateaprahoveana.ro
- instagram.com
- twitter.com
- Google Business
- Youtube Actualitatea
- TikTok Actualitatea Prahoveană