Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

spitalul câmpina
Categorie: Administraţie
  • Municipiul Câmpina pregătește o investiție de peste 7 milioane de lei menită să sporească siguranța pacienților.
  • Necesitatea montării unui sistem performant de detectare a incendiilor a fost evidentă pe durata pandemiei, când au existat un consum uriaș de oxigen, dar și un pericol uriaș ca, într-o unitate sanitară nepregătită pentru asemenea situații, să se producă o tragedie. De altfel, nenorociri s-au tot întâmplat, în unități sanitare care tratau pacienți Covid în stare gravă.

În anunțul publicat în SICAP, autoritățile din Câmpina explică, pe larg, investițiile necesare la nivelul Spitalului Municipal, pentru creșterea siguranței pacienților:

  • “INSTALAŢII FLUIDE MEDICALE: În anul 2019 spitalul dispunea de două staţii de oxigen de 11 mc/h achiziţionate în anii 2017-2019 care puteau alimenta alternativ secţiile spitalului şi ATI în care existau 2 ventilatoare. A fost achiziționată şi o staţie de oxigen de 36mc. În momentul în care spitalul a devenit suport Covid şi s-a umplut la capacitatea maximă aprobată – 69 paturi, celor două ventilatoare de la ATI li s-au alăturat încă două din transfer SUJ Ploieşti şi două din proiectul Ministerului Sănătăţii, cele două staţii folosite la capacitatea maximă nu au putut face debitului cerut. S-au făcut eforturi foarte mari de separare a secţiei ATI printr-un circuit separat alimentat de butelii, dar în momentele de maxim al pandemiei Linde Gaz România a refuzat orice comandă, fiind efectiv depăşiţi. Astfel, este urgent dotarea spitalului cu un generator de oxigen de capacitate ridicată, întrucât bolnavii de Covid folosesc oxigen cu un debit şi de 10 ori mai mare decât un pacient obişnuit.
  • INSTALAŢII HVAC În situaţia existentă spitalul nu dispune de o instalaţie de condiţionare şi tratare a aerului. Climatizarea zonelor cu grad ridicat de asepsie realizându-se cu aparate de aer condiţionat tip split, acestea nefiind recomandate. În patologia Covid pacienţilor internaţi pe secţia ATI li se administrează noninvaziv oxigen prin metoda highflow (debit foarte mare) cu ajutorul măştilor faciale. O parte din acest oxigen este inspirat de pacient, iar surplusul este eliminat în salon ducând la creşterea concentraţiei de oxigen peste limita de 22,3% limita peste care oxigenul se autoaprinde. Pe timp de vară se poate face aerisire ţinând geamul deschis, dar pe timp de iarnă nu există această posibilitate.
  • INSTALAŢII ELECTRICE DE JOASĂ TENSIUNE Tablourile electrice generale şi cele de pe fiecare etaj, precum şi traseele electrice şi prize sunt la nivelul anului 1984, când a fost dat în folosinţă spitalul. Acestea au fost calibrate pe un consum minim şi nu mai fac faţă aparaturii medicale achiziţionate (aprox. 700 dispozitive medicale, dintre care mari consumatori: RMN, CT, etc precum şi aparatelor de aer condiţionat (70 buc), Chiller, etc. În tablourile de pe paliere se încălzesc duliile cu siguranţe artizanale (altfel nu rezistă amperajului necesar), iar în TGD se încălzesc barele sau furcile de cuplare. Cablurile de forţă dintre TGE şi TGD au fost pozate pe nişte suporţi metalici care s-au degradat în timp şi acum sunt pe pământ, cu distrugere a mantalei exterioare. Toate aceste lucruri dacă nu sunt corectate urgent vor duce ori la incendiu, ori la imposibilitatea alimentării spitalului cu energie electrică.

Citiți și: INVESTIȚII ÎN SISTEME MODERNE DE DETECTARE A INCENDIILOR, PENTRU SPITALELE DIN CÂMPINA

  • INSTALAŢII DETECŢIE, SEMNALIZARE ŞI ALARMARE DEPĂŞIRI CONCENTRAŢIE MAXIME DE OXIGEN În situaţia actuală spitalul nu este prevăzut cu o instalaţie de detecţie, semnalizare şi alarmare în cazul depăşirii concentraţiei maxime de oxigen. În cadrul saloanelor în care se administrează oxigen cu debit mărit, necesar pacienţilor Covid, concentraţia de oxigen trebuie monitorizată permanent printr-un sistem de detectori de oxigen legaţi la o staţie de monitorizare”.

Anunțul din SICAP precizează că valoarea estimată a contractului este de 7,21 milioane de lei, fără TVA.

Back To Top