- CJ Prahova derulează, în această perioadă, o licitație pentru construirea, la Bărcănești, a unui parc fotovoltaic, în baza unui parteneriat care include mai multe localități din județ.
- Investiția va fi finanțată prin Fondul de Modernizare, iar obiectivul, odată finalizat, ar urma să asigure energia electrică necesară pentru acoperirea consumului din unele clădiri publice, dar și cu iluminatul public.
Parcul fotovoltaic va fi realizat în baza unuia dintre parteneriatele încheiate anul trecut de Consiliul Județean Prahova cu peste 60 de administrații locale din județ, în vederea depunerii de proiecte care să atragă finanțare prin din Fondul de Modernizare pus de Uniunea Europeană la dispoziția României în perioada 2021-2030. În cazul centralei de la Bărcănești, de 8 MW, investiția se ridică la 40.338.437 lei, fără TVA. În cadrul proiectului au fost incluse achiziția de module solare fotovoltaice, lucrări de acoperire cu panouri solare, lucrări de instalații electrice, servicii de proiectare a sistemelor de energie electrică și servicii de asistență tehnică.
Parcul fotovoltaic va fi amenajat prin asocierea cu localitățile Azuga, Băicoi, Bușteni, Plopeni, Bănești, Bărcănești, Cocorăștii Colț, Filipeștii de Pădure, Filipeștii de Târg, Florești, Gherghița, Gorgota, Măgureni, Păulești, Poiana Câmpina, Poienarii Burchii, Provița de Jos, Provița de Sus, Puchenii Mari, Șirna, Târgșoru Vechi și Tinosu.
„Obiectivul general urmărit de beneficiar este producţia energiei electrice din surse regenerabile prin instalarea de noi capacități de producere a energiei produsă din surse regenerabile pentru autoconsum, destinata unităților administrativ teritoriale, și pentru sub-diviziuni ale unităților administrativ teritoriale. Investiția în tehnologii de energie regenerabilă, asigură scopul principal de creștere a eficienței utilizării surselor de energie, care să contribuie și la independența energetică și competitivitatea economică la nivel european. (...) Ținând cont de necesitatea unei eficiențe sporite din punct de vedere al utilizării resurselor și îmbunătățirii calității mediului se justifică realizarea unei centrale fotovoltaice care să asigure producția de energie solară necesară autoconsumului unităților administrativ teritoriale și unităților subordonate acestora, inclusiv pentru necesarul de energie consumata pentru iluminatul public”, potrivit anunțului publicat în SICAP, care menționează că durata lucrărilor va fi de 15 luni.
Citiți și: CONSILIUL JUDEȚEAN PRAHOVA VREA SĂ CONSTRUIASCĂ UN PARC FOTOVOLTAIC CU FONDURI EUROPENE. ENERGIE GRATIS PENTRU ȘCOLI, SPITALE, ILUMINAT PUBLIC ȘI ADMINISTRAȚIE LOCALĂ
Foto ilustrație
- Facebook.com/actualitateaprahoveana.ro
- instagram.com
- twitter.com
- Google Business
- Youtube Actualitatea
- TikTok Actualitatea Prahoveană