- În mai puțin de un an și jumătate, Ploieștiul ar trebui să aibă un campus educațional nou, destinat învățământului dual.
- Inițiativa este finanțată din fonduri europene și este implementată de Consorțiul Acadeic Mehedințeanu Petroleum, format din Consiliul Județean Prahova, Universitatea Petrol-Gaze Ploiești, Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” și OMV Petrom.
O nouă întâlnire privind implementarea proiectului PH01CAMP - campus integrat pentru învățământ dual a avut loc vineri, tema fiind stabilirea pașilor necesari pentru includerea a două noi ocupații în Clasificarea Ocupațiilor din România (COR), în domeniul biocombustibililor.
Citiți și: UNATC construiește campus cu peste 150 de locuri de cazare, într-o comună din Prahova
„Această inițiativă este în concordanță cu obiectivele proiectului, în valoare de 149.352.292 lei (30 milioane de euro), finanțat prin PNRR. Proiectul vizează construirea unui campus profesional integrat destinat formării duale preuniversitare și universitare”, au precizat reprezentanții CJ Prahova.
Campusul pentru învățământ dual este construit la Ploiești, „pentru a facilita accesul beneficiarilor și pentru a face oferta educațională mai atractivă, campusul va deveni un punct de referință în pregătirea viitorilor specialiști pentru economia verde și tranziția energetică”. Proiectul se bazează pe un parteneriat între administrația publică, mediul academic și sectorul privat, pentru a corela educația cu cerințele pieței muncii.
„Investiția va crea un ecosistem educațional modern, incluzând un cămin studențesc (P+5E) cu o suprafață de 5.400 mp, o bază sportivă cu teren multisport acoperit, terenuri de mini-fotbal, baschet și tenis pe o suprafață totală de 1.578 mp, un corp pentru activități didactice, experimentale și de cercetare (P+3E) cu o suprafață de 4.631 mp, un corp administrativ (P+2E) de 1.110 mp, o cantină modernă de 946 mp, precum și spații exterioare pentru relaxare și activități în aer liber”, au punctat reprezentanții CJ Prahova.
Citiți și: Campusul UPG Ploiești va fi modernizat cu peste 15 milioane de lei, fonduri asigurate prin PNRR
Lucrările ar trebui finalizate până la 30 iunie 2026, obiectivul fiind ca investiția să aibă „un impact semnificativ asupra educației și economiei locale și naționale, prin formarea unor specialiști pregătiți să facă față tranziției către surse de energie sustenabile”.
- Facebook.com/actualitateaprahoveana.ro
- instagram.com
- twitter.com
- Google Business
- Youtube Actualitatea
- TikTok Actualitatea Prahoveană