Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: APH Cultural

tudor gheorghe la ploiestiCasa de Cultură a Sindicatelor a fost, ca de obicei, gazda spectacolului susţinut în Ploieşti, luni, de rapsodul Tudor Gheorghe, aşa cum însuşi artistul se intitulează. Maestrul a vorbit publicului despre importanţa păstrării sensibilităţii interioare de către generaţia de tineri care se află, acum, în plină dezvoltare, dar şi despre poeţi care au fost desconsideraţi, dar ale căror versuri sunt de o profunzime extraordinară: Mircea Micu şi Grigore Vieru.

În faţa unei săli pline până la refuz, maestrul a urcat pe scenă însoţit de dirijorul Marius Hristescu sub bagheta căruia orchestra a acompaniat clasic şi elegant versurile poeţilor Grigore Vieru şi Mircea Micu.

De când tot vin la Ploieşti, fie că au fost reconstituiri folclorice, cu muzică populară, fie că au fost reconstituiri ale muzicii uşoare din perioada interbelică, fie că au fost anotimpurile poeziei, fie că a fost un cor de călugări şi am cântat, fie am adus omagii domnului Caragiale, lui Marin Sorescu, lui Grigore Vieru, lui Mircea Micu, în fiecare din spectacolele astea şi altele, aveam câte o ironie, o uşoară maliţiozitate, gândindu-mă la societatea care mă înconjoară, la lumea politică în special, la mizeria în care trebuie să trăim, cât trebuie să mai răbdăm, cât trebuie să mai credem... Bine, mi-a dat Dumnezeu mintea românului cea de pe urmă: adică nu-i mai băgăm în seamă! În seara asta, nu mai avem treabă cu coabitarea, cu furtişagurile. Spectacolul din seara asta îl dedicăm iubirii", a spus maestrul.
Veţi auzi nişte poeme de dragoste absolut înălţătoare. De fapt, titlul spectacolului, «Pelerini în ţara nimănui», îl putem vedea în două feluri: ori acea fâşie între două tabere războinice care aşteaptă să se confrunte, ori o trimitere către sfera poeziei pure, acolo, în ţara nimănui, unde nu are loc decât metafora înaltă, exprimarea elegant poetică, acolo de unde coboară, din când în când, spirite înalte. Ei bine, în această seară, vor coborî de acolo doi pelerini la care ţin foarte tare: Mircea Micu şi Grigore Vieru. Lor le este dedicat acest spectacol. La ei am întâlnit poezia în stare pură", a mai adăugat Tudor Gheorghe pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Ploieşti.

Aş fi putut să fac un spectacol să dau peste cap specialiştii - intelighenţia asta din televiziune - care vorbesc în termeni în care nici ei nu prea pricep prea bine ce vor să zică. Elitiştii, din rangul superior gândirii naţionale. Un spectacol în care cântam din Ion Barbu, Nichita – perioada cea mai dificilă de înţeles pentru toată lumea, veneam cu La Baad a lui Cezar Ivănescu, nimeni nu pricepea nimic. Mihnea Ursachi... Aveam poeţi din ăştia care ar fi atras aprecieri că, «în sfârşit, a ajuns la rafinamentul la care aşteptăm pe Tudor Gheorghe de multă vreme». Dar, fiind un om cu picioarele pe pământ, realizez că trăim o perioadă în care, generaţia asta care este infinit mai informată decât noi la vârsta lor, copiii ăştia care ştiu enorm de multe lucruri şi care petrec ore în şir în faţa ecranului, vor fi ştiind ei foarte multe dar, încet-încet, le dispare o dimensiune extraordinar de importantă: le dispare sensibilitatea interioară. Asta e păstrată în poezie, ori ei nu mai citesc poezie. Ei nu mai ştiu ce înseamnă poezie. Ei vor vedea că se vede şi cum se manifestă, dar le dispare sensibilitatea. Vor fi nişte buni muncitori, probabil, vor fi aşi în IT, câţi vor fi, puţini, că nu ajung toţi acolo, dar câţi vor fi, mai târziu îşi vor da seama că le lipseşte ceva. Şi atunci eu propun acest spectacol, în care poezia e lipsită de chestii sofisticate, în care poezia e simplă, muzicalitatea este firească, şi veţi auzi o poezie nu sentimentalistă, ci rafinată, dar în sensul accesibil", a explicat maestrul rolul spectacolului său.

Seara nu a fost lipsită, aşa cum ne-a obişnuit Tudor Gheorghe, de mici anecdote, dar nu au fost uitate nici momentele de profunzime, îndelung aplaudate de sutele de spectatori. Maestrul nu a părăsit scena până nu a prezentat publicului şi solistele din Ploieşti, care au primit ropote de aplauze.

Spectacolul face parte din turneul cu acelaşi nume, început pe 8 octombrie, la Slatina.

Iată următoarele reprezentaţii:

29 octombrie 2013, ora 19:00 - Râmnicu Vâlcea, Casa de Cultură a Sindicatelor
04 noiembrie 2013, ora 19:00 – Timişoara, Filarmonica de Stat
05 noiembrie 2013, ora 19:00 - Arad, Filarmonica de Stat
06 noiembrie 2013, ora 19:00 - Oradea, Teatrul „Regina Maria"
08 noiembrie 2013, ora 19:00 - Satu Mare, Filarmonica de Stat
10 noiembrie 2013, ora 19:00 - Baia Mare, Teatrul Mic
11 noiembrie 2013, ora 19:00 - Cluj-Napoca, Opera Națională
13 noiembrie 2013, ora 19:00 - Sibiu, Casa de Cultură a Sindicatelor
14 noiembrie 2013, ora 19:00 - Mioveni, Casa de Cultură
16 noiembrie 2013, ora 19:00 - Buzău, Casa de Cultură a Sindicatelor
17 noiembrie 2013, ora 19:00 - Brăila, Casa de Cultură a Sindicatelor
19 noiembrie 2013, ora 19:00 - Giurgiu, Teatrul „Ion Vianu"
20 noiembrie 2013, ora 19:00 - Alexandria, Casa de Cultură a Sindicatelor
02 decembrie 2013, ora 19:00 - Craiova, Teatrul Naţional „Marin Sorescu".

GALERIE FOTO

spectacol tudor gheorghe

scena casei de cultura a sindicatelor ploiesti

sala plina

tudor gheorghe la ploiesti

finalul concertului

Back To Top