Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: APH Cultural

conferinta festival teatru 1Anul acesta, reprezentanţii Teatrului „Toma Caragiu" din Ploieşti au fost nevoiţi să se descurce cu buget de numai 25.000 de euro pentru a organiza cea de-a treia ediţie a Festivalului Naţional de Teatru „Toma Caragiu". Patru zile de spectacole pentru adulţi şi copii vor atrage, la începutul lunii noiembrie, sute de ploieşteni în faţa scenelor din municipiu.

Joi, într-o conferinţă de presă, directorul Teatrului „Toma Caragiu" Ploieşti, Raluca Nicolescu, a recunoscut că, pentru festivalul de teatru din acest an, banii au constituit o problemă, iar dacă nu ar fi fost sponsorii, evenimentul poate nu ar fi avut loc. „În condiţiile unui an foarte greu financiar şi dificil, am avut alături sponsori şi instituţii. Arta nu este ieftină, dar bugetul este puţin mai mic, de 25.000 de euro. Ne-am fi dorit ca, în loc de patru zile de festival, să avem cinci zile, în care să includem mai multe spectacole ale teatrelor din Bucureşti şi Ploieşti, dar atât ne-am putut permite. Cu tot acestea, n-am străduit să aducem spectacole de foarte bună calitate", a declarat, într-o conferinţă de presă, Raluca Nicolescu, directorul instituţiei.

„Este a treia întâlnire a teatrului naţional, din toată ţara, cu ploieştenii, cu spectacole de ţinută şi care să îi pună pe gânduri. Teatrul din Ploieşti s-a încadrat în bugetul care i-a fost repartizat la începutul anului. Este posibil ca, până la finalul anului, în funcţie de veniturile pe care le vom avea, să suplimentăm acest suport al spectacolelor de teatru. Vor mai urma nişte premiere şi este nevoie să susţinem această activitate", a declarat şi Iulian Teodorescu, viceprimarul Ploieştiului.

Afis Fest TeatruÎn acest an, festivalul aduce două noutăţi pentru ploieşteni. În primul rând, spectatorii vor putea vedea evoluţii ale trupelor de teatru care ajung cu greu la Ploieşti. „Spre deosebire de alţi ani, spectatorii vor putea să vadă nivelul la care dramaturgia a ajuns în ţară. Spectacolelor din Bucureşti li se adaugă cele susţinutee de trupe celebre din Iaşi, Timişoara, Craiova, Sibiu şi Târgu Mureş, de unde trupele ajung cu mare greutate în oraşul nostru", ne-a explicat Raluca Nicolescu, directorul Teatrului „Toma Caragiu" din Ploieşti.
„Noi credem în calitatea acestor spectacole. Luni, 6 noiembrie, va fi o zi Alexandru Dabija, pentru că se va deschide festivalul aici, la ora 17.00, cu ultima noastră premieră în regia lui Alexandru Dabija, „Suflete moarte", apoi, la ora 20.00, va avea loc, la Casa de Cultură a Sindicatelor, spectacolul „Platonov", al aceluiaşi regizor, cu Teatrul Naţional Sibiu. Joi, 7 noiembrie, ploieştenii vor putea vedea altfel de teatru, „Derdiedans", cu trupa Teatrului German de Stat din Timişoara. Este un spectacol-dans al lui Florin Fieroiu, iar la noi, la Sala Teatrului, va fi Teatrul Naţional din Târgu Mureş cu „Şcoala Nevestelor", un spectacol pus de Cristi Juncu, care este şi regizor angajat al teatrului nostru", a mai adăugat Raluca Nicolescu.

O altă noutate a celei de-a treia ediţii a Festivalului Naţional de Teatru „Toma Caragiu" o constituie secţiunea pentru copii.

„Pe 8 noiembrie, deja intrăm în ceea ce noi am numit secţiunea pentru copii. La sala Filarmonicii „Paul Constantinescu" din Ploieşti, vor fi două reprezentaţii, la 11.00 şi la 13.00: „Copilăria lui Enescu", un spectacol muzical pentru copii, cu Teatrul Odeon din Bucureşti şi Compania „Clasic e fantastic", urmat, sâmbătă, 9 noiembrie, de „Copilăria lui Mozart". Este noutatea pentru acest an a Festivalului", ne-a amai precizat directorul instituţiei.

„Vineri, 8 noiembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Ploieşti, vom avea spectacolul „O scrisoare pierdută", în regia lui Mircea Conişteanu, cu Teatrul Naţional Marin Sorescu din Craiova. Tot vineri, 8 noiembrie, în sala Teatrului din Ploieşti, la ora 21.00, va putea fi vizionat un spectacol pe care eu îl numesc un spectacol deştept: „Când ploaia se va opri", în regia lui Radu Afrim. Sâmbătă, la Casa de Cultură a Sindicatelor, va putea fi văzut un spectacol cabaret, un spectacol excepţional: „Ascensiunea lui Arthuro Ui poate fi oprită", regizorul Dragoş Galgoţiu fiind regizor al Teatrului din Ploieşti timp de zece ani, punând în scenă, în prioada 1980-1990, piese celebre: „Mult zgomot pentru nimic", „Domnişoara Iulia". La ora 20.30, la Teatrul „Toma Caragiu", publicul din Ploieşti va putea să vadă, pentru închiderea Festivalului, o comedie „Acasă la tata", scrisă de Mimi Brănescu şi susţinută de Teatrul de Comedie Bucureşti", ne-a mai spus directorul teatrului.
„Festivalul are ca subtitlu Spectacolul între text şi context şi asta ne-a permis să aducem noutăţi din dramaturgia contemporană, cât şi texte clasice, dar cu o montare modernă, sau texte noi într-o regie clasică sau modernă", ne-a mai declarat Raluca Nicolescu.

Dacă nu v-aţi interesat din timp, deja biletele unor spectacole au fost epuizate. Este vorba despre „Şcoala nevestelor", care va avea loc joi, 7 noiembrie şi comedia „Acasă la tata", sâmbătă, 9 noiembrie, la Teatrul Toma Caragiu din Ploieşti.
Tariful biletelor este stabilit la 50 de lei pentru un spectacol la 90 de lei, scăzând proporţional cu numărul de spectacole, iar un abonament pentru toate zilele de festival ajunge la 120 de lei. Există şi tarife speciale peentru pensionari, copii, elevi şi studenţi, iar numărul biletelor puse la vânzare depăşeşte 3.000.

PROGRAMUL COMPLET AL CELEI DE-A TREIA EDIŢII A FESTIVALULUI NAŢIONAL DE TEATRU TOMA CARAGIU PLOIEŞTI 2013

MIERCURI
6 noiembrie
TTC ora 16.30 – Cristian Boros: Lansare de carte: "Suplu Zvâcnet Vertical"
Liliana Marin: Expozitie de ceramică
Moment muzical: Teodora Nistoroiu - percutie
Doina Staicu Boboaca- pian
ora 17.00 - Aniversare 5 ani - Revista Scena.ro

ora 17.30 - Deschiderea oficiala a Festivalului
ora 18.00 - Suflete moarte - dramatizare de M. Bulgakov dupa Gogol, regia Alexandru Dabija (Teatrul Toma Caragiu Ploiesti) 1 ora 45 min

CCS ora 20.00 – Platonov – de A.P.Cehov, regia Alexandru Dabija (Teatrul National Radu Stanca Sibiu) 2 ore 30 min

JOI
7 noiembrie
CCS ora 18.00 – derdiedans - performance dupa un concept de Florin Fieroiu (Teatrul German de Stat Timisoara) 1 ora 30 min

TTC ora 20.00 – Scoala nevestelor – de Moliere, regia Cristi Juncu (Teatrul National Tg. Mures) 2 ore 30 min cu pauza

VINERI
8 noiembrie
FPC Ora 11.00 si 13.00 –– Copilaria lui Enescu - spectacol muzical pentru copii (Teatrul Odeon Bucuresti si Compania Clasic e fantastic) 1 ora

CCS ora 18.00 – O scrisoare pierduta – de I.L.Caragiale, regia Mircea Cornisteanu (Teatrul National Marin Sorescu Craiova) 2 ore 40 min

TTC ora 21.00 – Cand ploaia se va opri de Andrew Bovell, regia Radu Afrim (Teatrul Toma Caragiu Ploiesti)

SAMBATA
9 noiembrie
FPC ora 11.00 – Copilaria lui Mozart - spectacol muzical pentru copii (Teatrul Odeon Bucuresti si Compania Clasic e fantastic) 1 ora

CCS ora 18.00 – Ascensiunea lui Arthuro Ui poate fi oprita, de Bertold Brecht, regia Dragos Galgotiu (Teatrul Odeon Bucuresti) 2 ore

TTC ora 20.30 – inchiderea festivalului
ora 21.00 – Acasa la tata, de Mimi Branescu, regia Vlad Massaci (Teatrul de Comedie Bucuresti) 2 ore

Back To Top