Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: APH Cultural

VERNISAJ MARCEL BEJGUJoi seara, zeci de artiști plastici din Prahova, dar și simpli iubitori de frumos s-au întâlnit la Galeria de Artă din Ploiești, acolo unde a avut loc vernisajul expoziției de pictură semnată Marcel Bejgu.

Pictor al emoțiilor se poate spune despre artistul ploieștean care a adus, de această dată, în fața publicului, lucrări noi, cu o tentă cromatică mai intensă decât de obicei, dar cel puțin la fel de impresionante ca până acum. Stilul inconfundabil al lui Marcel Bejgu se dovedește plin de surprize, pictorul arătând că este deschis oricând noutăților atât în ceea ce privește cromatica, tehnica de lucru, cât și subiectele pe care le-a ales.

TABLOU MARCEL BEJGU„Întotdeauna un artist caută lucruri noi, caută să nu se repete de la o expoziție la alta. Iar o expoziție este metoda perfectă de a nu te plafona, pentru că, pentru un artist plastic, manierismul este un lucru periculos, deși are o parte bună, și anume aceea de a perpetua stilul fiecăruia. Nu mă dezic de o anumită cromatică, de o anumită culoare pe care o am, o simt și încerc să o expun în diverse lucrări. Unele, desigur, aduc în atenție și subiecte mai deosebite față de expozițiile mele de până acum. Încerc să fiu viu și să nu rămân într-un con de lucruri pe care să le repet. De data aceasta, aduc culori calde. Poate că sunt născut toamna și de aceea îmi plac culorile de toamnă frumoasă și «nu putem fără emoții de toamnă», vorba poetului", ne-a declarat artistul.
„M-am inspirat din peisajele pe care le-am văzut în drumurile mele. De exemplu, Mănăstirea lui Arsenie Boca de la Prislop, periplu care m-a inspirat în lucrări cum este „Silvașu", localitatea care precede mînăstirea, Șinca Veche sau chiar satul Ogretin, al comunei prahovene Drajna. Sunt lucruri frumoase pe care le-am întâlnit. Chiar îmi povestea cineva că a observat acei plopi în realitate după ce i-a văzut la mine în tablou. Trecea în fiecare zi pe lângă ei, dar după ce i-a văzut într-o pictură, nu mai trece chiar nepăsător pe acolo. M-au mai inspirat Delta Dunării și chiar lacul de la Păulești care, pentru noi, ploieștenii, este foarte cunoscut. Nu trec nepăsător pe lângă cele mai neînsemnate peisaje sau flori. Este un mod de a vibra, de a simți o emoție pentru un anumit loc, pentru o anumită imagine la un moment dat. Pe oriunde trec, sunt impresionat de ceva. Găsesc întotdeauna un lucru în fața căruia să simt o emoție, emoție pe care încerc să o aștern pe pânză prin cromatica pe care o simt și să o arăt celui mai larg public, pentru că eu nu fac o pictură pe care să o savureze doar o anumită pătură a iubitorilor de artă", a adăugat Marcel Bejgu.

„În perioada verii, de câte ori am trecut pe la Marcel pe la atelier, lucra cu asiduitate pentru că știa că îl așteaptă această expoziție la început de toamnă. Este o expoziție care se constituie ca un fel de deschidere de stagiune similară celor de la Filarmonică sau Teatru. Este prima expoziție în forță care se organizează după perioadele de concedii. Marcel Bejgu vine cu lucrări care, de multe ori, mă fac să nu-l recunosc: mai puternice și realizate în tehnici noi. Este o expoziție în care predomină culorile toamnei, la începutul toamnei", ne-a declarat artistul Valter Paraschivescu, membru al conducerii Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Pictorul Hugo Mărăcineanu, sosit din Brăila pentru a sărbători expoziția colegului său, a caracterizat arta lui Marcel Bejgu drept „o realitate interioară, un element care se produce și se manifestă continuu printr-o trăire debordantă față de ceea ce natura ne arată nouă tuturor. Asta face el, dar, față de alții, este tăcut, tainic, armonios și pe înțelesul celor care pot să înțeleagă plasticitatea".

Loial spectator al evoluției artistice a lui Marcel Bejgu, pictorul Florin Șuțu a subliniat: „Marcel Bejgu se apropie cu evlavie de peisajul geografiei sale interioare, ceea ce face ca aceste peisaje să pară epurabile de agresivități cromatice, epurate de insinuarea prezenței umane. Ai impresia că aceste peisaje sunt dinainte ca ființa umană să le locuiască. Se apropie cu smerenie chiar de flori, ceea ce face ca florile să nu pară rupte și așezate în vase, ci să pară că acolo s-au născut. Aura acestor lucrări este lirismul, un lirism robust, pentru că nu putem confunda sensibilitatea cu clăbiciunea, după cum nu putem confunda forța creației cu exercițiul în sala de forță. Atunci când deprinde emoția, sensibilitatea, tandrețea ca limbaj plastic, reprezintă unele din însemnele codului numeric personal artistic. În artă, adevărata identitate este harul, iar Marcel Bejgu este hărăzit pe măsură".

Marcel Bejgu este și președintele Uniunii Artiștilor Plastici din România Filiala Ploiești, cu o carieră în arta plastică de aproape 40 de ani. Cele 40 de lucrări din actuala expoziție se află la dispoziția publicului pe simezele Galeriei de Artă Ploiești până pe data de 1 octombrie.

NU RATA! GALERIA FOTO VERNISAJ MARCEL BEJGU AICI!

Back To Top