Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: APH Cultural

Concertul orchestrei simfonice a Filarmonicii de joi, 6 mai 2010, a marcat începutul unei serii de spectacole realizate în colaborare cu Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti care au ca obiectiv, pe de o parte, să prezinte publicului o serie de tineri interpreţi – solişti şi dirijori –, iar pe de alta, să le ofere acestor tineri posibilitatea de a lucra şi evolua alături de o formaţie profesionistă.

 

În acest prim concert intitulat „Tineri dirijori la pupitrul Filarmonicii” au debutat ŞTEFAN ILIESCU şi ANDREI RACU, ambii îndrumaţi de binecunoscutul dirijor şi profesor HORIA ANDREESCU.



Discreţie şi sensibilitate cu Ştefan Iliescu

În prima parte, ŞTEFAN ILIESCU a realizat un acompaniament discret, exact şi, în acelaşi timp, sensibil al Concertului în Do major pentru violoncel şi orchestră de Joseph Haydn, pentru ca apoi să ofere o viziune interpretativă în care a îmbinat cu măiestrie – pot afirma! – patetismul şi lirismul Uverturii-Fantezie „Romeo şi Julieta” de Piotr Ilici Ceaikovski.

Andrei Ioniţă sau acurateţe şi muzicalitate

Solistul Concertului de Haydn a fost tânărul şi deja virtuozul violoncelist ANDREI IONIŢĂ. Acurateţea şi muzicalitatea interpretării au încântat publicul căruia ANDREI IONIŢĂ i-a oferit, ca bis, o prelucrare a unui fragment din Suita de balet „Romeo şi  Julieta” de Serghei Prokofiev.

Aplombul şi fineţea Ioanei Cristina-Goicea

Prima lucrare din partea a doua a spectacolului a aparţinut tot genului concertant. Violonista IOANA-CRISTINA GOICEA a interpretat cu un aplomb bine dozat şi – în acelaşi timp – cu multă fineţe demonstrând, în ciuda vârstei!, preocupare pentru calitatea sunetului, Concertul nr. 4 în Re major Kv. 218 de Wolfgang Amadeus Mozart.

„Dansurile polovţiene” în viziunea luiAndrei Racu

Dirijorul a fost ANDREI RACU. Tânărul muzician a ştiut să urmărească şi chiar să potenţeze intenţiile interpretative ale solistei pentru ca apoi să scoată în evidenţă convingător, cu nerv, toată strălucirea, în unele momente, barbară a „Dansurilor polovţiene” din opera „Cneazul Igor” de Alexandr Borodin.

 

Pentru cei care au contact cu lumea artei muzicale româneşti actuale, acest concert a fost îmbucurător şi dătător de speranţă deoarece a dovedit că mai există tineri care doresc să urmeze acest drum în viaţă şi care – lucru foarte important! – nu se rezumă la un nivel de amatori, ci sunt hotărâţi să înveţe cu temei această profesiune, fiind conştienţi de faptul că talentul nu este suficient şi că satisfacţiile, împlinirile nu apar foarte repede.

Enescu, Beethoven, Brahms cu Brian Barker

Concertul de joi, 13 mai 2010, îl are ca invitat pe dirijorul BRIAN BARKER (Canada). Programul cuprinde Rapsodia Română nr. 2 de George Enescu, Concertul nr.5 în Mi b major „Imperialul” pentru pian şi orchestră de Ludwig van Beethoven - în interpretarea IOANEI-MARIA LUPAŞCU - şi Simfonia a II-a de Johannes Brahms.

Back To Top