Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: APH Cultural

lucian pintilieDupă decesul lui Cristian Țopescu, încă o veste tristă a venit, miercuri seară, de la Spitalul Elias.

Regizorul Lucian Pintilie, internat de mai multe zile la Elias, în stare gravă, a murit miercuri seară, la vârsta de 84 de ani.

Potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri seară de către reprezentanţii Spitalului Elias din Capitală, regizorul Lucian Pintilie, în vârstă de 84 de ani, s-a internat pe 13 mai la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, în stare foarte gravă în contextul acutizării unor afecţiuni cronice. El a fost admis în secţia de Terapie Intensivă unde a necesitat investigaţii medicale, monitorizare şi tratament de specialitate.

Regizorul a murit miercuri, în jurul orei 21.00.

Lucian Pintilie s-a născut pe 9 noiembrie 1933 în Tarutino, Basarabia. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti.

A montat o serie de spectacole la Teatrul Bulandra din Bucureşti, printre care "Copiii soarelui" (1961), "Proştii sub clar de lună" (1962), "Cezar şi Cleopatra" (1963), "Biedermann şi incendiatorii" (1964), "Inima mea e pe înălţimi" (1964), "D'ale carnavalului" (1966), "Livada cu vişini" (1967), dar și "Revizorul" (1972), interzis de cenzură după cea de-a treia reprezentaţie. După scandalul interzicerii piesei "Revizorul", Lucian Pintilie a primit un paşaport şi a fost lăsat să plece din ţară. Acesta a ajuns la Paris în 1973, an în care a realizat, la Televiziunea iugoslavă, filmul "Salonul nr. 6", după nuvela omonimă a lui Cehov.

În 1979 a filmat în România "De ce trag clopotele, Mitică", după un scenariu propriu pornind de la piesa "D'ale carnavalului", film interzis vreme de peste zece ani, până în 1990.

După 1990, a revenit în ţară şi a realizat o serie de filme, proiecte mai vechi, pe care nu le dusese la bun sfârşit din pricina intervenţiei cenzurii. Toate sunt coproducţii româno-franceze precum "Balanţa" (1992), adaptarea romanului omonim al lui Ion Băieşu, a doua ecranizare după un alt film, "Mere roşii", în regia lui Alexandru Tatos, "O vară de neuitat" (1994), adaptare a nuvelei "Salata" din romanul fluviu "Cronică de familie", de Petru Dumitriu, "Prea târziu" (1996), scenariul de Răzvan Popescu, "Terminus Paradis" (1998) , "După-amiaza unui torţionar" (2000), "Niki Ardelean, colonel în rezervă" (titlul francez: "Niki et Flo"), scenariul şi dialogurile Răzvan Rădulescu sau "Tertium non datur"(2006), un scurt metraj realizat prin adaptarea nuvelei lui Vasile Voiculescu, "Capul de zimbru".

Lucian Pintilie a fost omagiat în iulie 2008, la Varşovia, printr-o secţiune de autor, în cadrul Festivalului internaţional de film "Vara Filmelor". Astfel, în cadrul festivalului, a fost prezentat un portret artistic "Lucian Pintilie", iar timp de o săptămână, la cinematograful de artă "Luna" din centrul Varşoviei, au fost prezentate majoritatea peliculelor regizorului: "Duminică la ora 6", "Reconstituirea", "De ce trag clopotele, Mitică", "Balanţa", "O vară de neuitat", "Prea târziu", "Terminus Paradis", "După-amiaza unui torţionar" şi "Tertium non datur".

 

Sursa: Mediafax

Back To Top