Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: APH Cultural

concert filarmonica 31 maiGabriel Croitoru, unul dintre cei mai valoroşi violonişti români, va concerta din nou joi, 31 mai, în sala "Ion Baciu" a Filarmonicii "Paul Constantinescu". Acesta va aduce, la Ploiești, "Catedrala", una dintre viorile lui George Enescu.

În programul "Festival Piotr Ilici Ceaikovski", care va începe la ora 19.00, au fost incluse  Concertul în Re major, op.35 pentru vioară și orchestră, şi Simfonia a V-a în mi minor, op. 64. Solist concertist al Filarmonicii ploieştene, Gabriel Croitoru va cânta joi pe vioara care a aparţinut lui George Enescu, cel mai important muzician român. Cunoscută sub numele de "Catedrala", pentru acordurile sale impunătoare, vioara datează din 1731 şi poartă semnătura lui Giuseppe Antonio Guarnieri (del Gesu), unul dintre cei mai apreciați lutieri cremonezi. Vioara a fost cumpărată de George Enescu din fonduri proprii, marele compozitor şi violonist român preferând instrumentul Guarnieri unui Stradivarius. Vioara a fost redată circuitului concertistic în anul 2008, după peste 50 de ani de la ultima utilizare, dat fiind că de la moartea lui George Enescu, în 1955, niciun alt violonist nu a mai cântat pe acest instrument.

Piotr Ilici Ceaikovski a fost unul dintre cei mai mari compozitori ruși ai secolului al XIX-lea, opera sa reprezentând o îmbinare între romantismul occidental și tradiția muzicală rusă. La vârsta de numai 5 ani începe să studieze pianul, dat fiind că ambii părinți erau iubitori de muzică. Cu toate că avea o înclinație aparte pentru muzică, tânărul Piotr a fost îndrumat de către familia sa către o carieră în magistratură. Dar la 22 de ani a decis să devină muzician profesionist, iar în cursul anului următor a început să studieze muzica alături de compozitorul, pianistul și dirijorul Anton Rubinstein.

Festivalul "Piotr Ilici Ceaikovski" face parte din Proiectul „România 100 – Sărbătorim Împreună”, inițiat de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Biletele se găsesc la Casa de Bilete a Filarmonicii, Agenția Teatrală și on-line (AICI), la preţuri de 20 de lei - întreg, 15 lei - pensionar şi 5 lei - elev şi student.

Back To Top