• Tablourile artistului Dragoș Minculescu ne încântă, în aceste zile, la Galeria de Artă Ploiești.
• „Curtea veche 54” este o adevărată poveste despre minunile naturii, despre un microcosmos al detaliului care, prin lumină și culoare, dezvăluie o altă lume, dar compun și un omagiu adus unor persoane foarte dragi artistului.
• Iată istoria din spatele lucrărilor.
Joi, la Galeria de Artă din Ploiești, pictorul Dragoș Minculescu a adus în fața publicului 36 de lucrări care s-au constituit într-un omagiu personal adus soției sale și celei care i-a îndrumat primii pași în artă, celebra Liliana Anastasescu.
„Ideea principală a expoziției a apărut acum șase luni, când am primit propunerea de a face epoziția în vară. Era pregătit pentru o altă viziune a lucrărilor, dar am acceptat și am refăcut structura expoziției într-un alt repertoriu. Titlul este „Curtea veche 54”. A pornit de la o curte într-adevăr veche, care datează din 1947, când părinții soției au cumpărat locul. De când l-am văzut prima dată, mi-a mers la inimă. Este o curte fascinantă, care m-a inspirat și care mi-a dat puterea să pun pe pânză ceea ce am văzut”, ne-a spus pictorul Dragoș Minculescu.
Cum lucrează un pictor atunci când inspirația este puternică? „La mine, lucrul înseamnă zi de zi, am atelierul acasă, așa că este foarte bine pentru că pot să lucrez când este cazul, chiar patru-șase ore zilnic. Am venit aici cu 36 de lucrări din cele pe care le-am realizat în ultima perioadă. Îmi pare bine că am reșit să fac un lucru pentru mine, dar și să aduc acest omagiu soției mele și profesoarei mele Liliana Anastasescu pentru care se împlinesc șase luni de când a plecat într-o altă lume. Ea a fost prima care m-a învățat să desenez în anii 70 și care a avut grijă de talentul nostru, al celor din generația mea. A fost un om pe care l-am iubit și l-am respectat profund și cred că e bine să ai grijă de lume și când trăiește și când nu mai e. De la fiecare om din jurul meu am învățat câte ceva și este bine să nu uităm aceste aspecte, să le punem în practică pentru că, poate, așa ne slujim și pe noi și pe ei”, a mai adăugat pictorul.
Expoziția este deschisă până la finalul lunii, iar invitația lui Dragoș Minculescu pentru ploieșteni este aceea de a vizita cât mai des Galeria de Artă. „Invitația mea este valabilă pentru orice artist plastic. Până la urmă, Galeria (n.r. – de Artă) este un magazin din care poate, ai văzut ceva și ai cumpărat un obiect de care te poți bucura și, la fel, generațiile care îți urmează sau în care doar ai văzut ceva interesat, dar, măcar pentru moment, este un fel de hrană pentru sufletul care se bucură în fața frumosului”, a conchis pictorul.
Cele mai multe lucrări ale expoziției sunt către vânzare, iar Galeria este deschisă până la finalul lunii.
CITEȘTE ȘI: ARTĂ LA PLOIEȘTI. Începe Tabăra Națională de Creație Plastică „Dan Platon”
- Facebook.com/actualitateaprahoveana.ro
- instagram.com
- twitter.com
- Google Business
- Youtube Actualitatea
- TikTok Actualitatea Prahoveană