Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

497 toma caragiu
Categorie: APH Cultural

 

• Festivalul Internațional de Teatru „Toma Caragiu” continuă, sâmbătă, cu cinci spectacole inedite.
• Trecem de la lumea comediei, în spațiile nelimitate ale imaginației dansului, ne testăm profunzimile în fața unei drame, pentru ca, la finalul zilei, să ne bucurăm de muzică.

Sâmbătă, ne bucurăm de spectacolul „Fresh Air”, teatrul dans „497”, comedia muzicală „Chirița în concert” marca Ada Milea, vedem „Mama”, o dramă psihologică nuanțată și ascultăm concertul surorilor Odagiu.

„Fresh Air” - ora 15.00, aleea pietonală din fața Teatrului „Toma Caragiu”

„Fresh Air”, spectacol de teatru-circ, o producție a companiei „Anna Confetti” (Spania), ne arată povestea a trei doamne în vârstă care ies să ia o gură de aer proaspăt, luându-și cu ele propriul scaun uriaș. În timpul plimbării lor prin oraș, apar tot felul de situații amuzante.

Fresh air

Scene cotidiene, care devin comice atunci când sunt duse la extrem, compunn inspirat un spectacol vizual pentru toate vârstele și pentru orice zâmbet.

Accesul publicului este liber, iar în cazul condițiilor meteo nefavorabile, spectacolul va avea loc în foaierul Teatrului „Toma Caragiu”.

„497” - ora 17.00, sala Teatrului de Animație Imaginario

Un spectacol de teatru-dans, coproducție Ansamblul „Taban Tancegyuttes” Bekescsaba – Compania de Teatru „Aradi Kamaraszinhaz” (Ungaria), „497” este povestea unei călătorii intrate în istorie. Potrivit poveștii, în 1908, patru muzicieni și dansatori din Buzău s-au înscris la concursul mondial de drumeție lansat de Touring Club de France. Folosind instrumente de dans dramatic, spectacolul prezintă calvarul prin care au trecut cei patru tineri din România. Călătoria a început în 1910 și a durat mai bine de zece ani, iar protagoniștii au purtat hainele populare românești și au folosit 497 de perechi de opinci. Călătorii au învățat cântece și dansuri populare românești și au început să cânte la instrumente muzicale pentru a-și câștiga existența, pe parcursul drumului lor interpretând propriul tezaur folcloric.

497 2

Creatorii au avut la dispoziție notițe, schițe și fragmente de jurnal, pentru a obține o perspectivă asupra acestei călătorii provocatoare, adesea dramatică. Drumeții au fost în captivitate, au participat la o recepție prezidențială, au avut un accident, dar s-au putut și distra în palatul unui celebru maharaja indian, iar importanța de a urma drumul nemarcat a fost pusă sub semnul întrebării de nenumărate ori.

URMĂREȘTE AICI: Totul despre Festivalul de Teatru! Directorul Teatrului Toma Caragiu, Mihaela Rus, la Actualitatea LIVE

Din cauza izbucnirii Primului Război Mondial și a inflației, valoarea premiului de 100.000 de franci a scăzut atat de mult, încât situația financiară a învingătorului (învingătorilor) a rămas neschimbată. Creatorii pun sub semnul întrebării rațiunea de a fi a societății de consum și a produselor globalizării.

Spectacolul în regia Farkas Tamás - Tapasztó Ernő, este creat pe muzica originală de Gera Gábor, iar pe scenă îi vom vedea pe Harmati Patrik, László Richárd, Móricz Bence și Varga József.

„Chirița în concert” - ora 18.00, Casa de Cultură a Sindicatelor

Reprezentația, pe baza unui text după Vasile Alecsandri, este un spectacol-concert marca Ada Milea, o producție a Teatrului Național din Cluj-Napoca, în care îi vom vedea pe Anca Hanu (Chiritza Bârzoi), Cornel Răileanu (Bârzoi), Mihnea Blidariu (Aristitza), Cristian Rigman (Calipsitza), Sânziana Tarța (Lulutza), Miron Maxim (Gulitză), Matei Rotaru (Leonash), Radu Dogaru și Cosmin Stănilă (Sharlatanii).

Chirita în concert Festival Toma Caragiu

Deși Vasile Alecsandri și Matei Millo s-au inspirat din viața și obiceiurile secolului al XIX-lea, creând un personaj tipic micii burghezii ariviste, Chirița/Chiritza își găsește ușor multiple echivalențe în societatea noastră contemporană. Cu aerul ei de superioritate afișat, cocoloșindu-și fetele pe care le vede de zece ori mai frumoase decât sunt, mereu la vânătoare de bani și averi, tiranică, dar emoționându-se la orice mic cadou sau compliment, alunecoasă în relațiile cu bărbații și leșinând în fața atenției primite de la cei cu relații și influență, Chiritza nu ne poate fi totuși complet antipatică. E un Monsieur Jourdain în variantă feminină românească, pe care Ada Milea și Anca Hanu îl învestesc cu o nouă energie de un comic exploziv, ridiculizând toată gama de false pretenții, snobism, lipsă cultură și sensibilitate kitsch.

Spectacolul este recomandat persoanelor cu vârsta peste 12 ani.

„Mama” - ora 19.30, sala Teatrului „Toma Caragiu”

Spectacolul „Mama”, de Florian Zeller, în regia lui Cristi Juncu, o producție a Teatrului Nottara București, aduce pe scena ploieșteană o distribuție de excepție: Catrinel Dumitrescu (Mama - Anne), Sorin Cociș (Tatăl - Pierre), Rareș Andrici (Fiul - Nicolas), Alexandra Murăruș (Fata - Élodie), Bogdan Chichea, Ciprian Udriște (asistenți medicali - figurație).

Mama

O farsă neagră, cu mult umor de limbaj ce învăluie o dramă psihologică nuanțată, „Mama” este o poveste tulburătoare și intensă despre singurătate, familie, nevoia de afecțiune. După o viață întreagă în care s-a dedicat familiei, Anne își dă seama că nimeni nu mai are nevoie de ea: fiul a plecat de acasă, iar soțul este mai mult absent. În acest mediu casnic pustiu, în care se simte copleșită de singurătate, Anne alunecă din ce în ce mai mult într-un univers în care se amestecă dorințe, dureri, temeri dintre cele mai ascunse, care fac uneori să se disipeze granița dintre realitate și ficțiune. Se întâmplă în concret sau în lumea interioară întâlnirile cu fiul, cu iubita acestuia, au loc acele conversații cu persoane reale sau cu plăsmuirile imaginației? Toate zbaterile interioare își găsesc liniștea în resemnarea înțeleaptă, în acceptarea pierderii, inclusiv a iubirii.

O farsă neagră, cu mult umor de limbaj ce învăluie o dramă psihologică nuanțată, „Mama” este o poveste tulburătoare și intensă despre singurătate, familie, nevoia de afecțiune.

Spectacolul este recomandat persoanelor cu vârsta peste 14 ani.

Concert surorile Odagiu - ora 21.30, Berăria Curtea Berarilor

Concertul celor două surori este printre primele spectacole sold out ale Festivalului Internațional de Teatru „Toma Caragiu”. Ana și Monica Odagiu sunt actrițe și cântărețe. După ce au lansat separat câteva piese proprii, fără o casă de producție în spate, făcând milioane de vizualizări și adunând mulți admiratori, după multe spectacole de teatru și muzică, după participarea la emisiunea „Te cunosc de undeva”, au găsit o formulă de show în doi. Monica Odagiu cântă la pian de la 5 ani și, împreună cu Ana, ne va oferi o călătorie muzicală, începând de la anii ‘60, până azi. Vor cânta atât piese proprii, cât și coveruri după melodii îndrăgite.

Concert surorile Odagiu Festival Toma Caragiu

Foto: Esteve Serra și Erika Cristalino, Nicu Cherciu, Ciprian Duică

CITEȘTE ȘI: Prințul Harry își lansează primul volum de memorii, inclusiv în română

Back To Top