Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Analia Selis
Categorie: APH Cultural

 

• Concert extraordinar joi, 8 decembrie, la Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiești: Analia Selis ne invită, de la ora 19.00, la „Tago interbelic românesc”.
• La pupitrul dirijoral al orchestrei simfonice se va afla Tiberiu Dragoș Oprea.
• Află de mai jos ce nu ștai despre Analia Selis.

 

Joi seara, Analiza Selis ne va încânta cu lucrări ca „Dacă nu te cunoșteam” (Muzică: M. Constantinescu, Versuri: E. Mirea, N. Vlădoianu, N. Constantinescu), „Mână birjar” (Muzică: N. Martini, Versuri: P. Sabin, D. Dubal), „Sub balcon eu ți-am cântat o serenade” (Muzică și Versuri: Petre Andreescu), Nunuto (Muzică și Versuri: Ionel Fernic), „La última curda” – Tango (Muzica: Aníbal Troilo, versuri: Cátulo Castillo), Pe boltă când apare luna (Muzică: Ionel Fernic, Versuri: A. Felea) și multe multe alte melodii cunoscute la care, de această dată, aranjamentele pentru voce și orchestră poartă semnătura lui Julián Caeiro.

Despre Tiberiu Dragoș Oprea

Născut într-o familie de muzicieni, violonist cu un frumos palmares, Tiberiu Dragoş Oprea se orientează, însă, spre bagheta dirijorală care l-a și consacrat. Licenţiat al Universităţii Naţionale de Muzică – Bucureşti, secția dirijat de orchestră la clasa maestrului Ludovic Bacs, absolvind totodată şi cursurile de Master, Tiberiu Dragoş Oprea activează, în prezent, ca prim-dirijor al Filarmonicii Piteşti. Între anii 2009 – 2018, a fost dirijor colaborator al Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian – Bucureşti, unde a susţinut premiere, spectacole, concerte de Gală.
Tiberiu Dragoş Oprea este invitat permanent al Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski – Constanța, Orchestrei de Cameră Radio, Ion Dumitrescu – Râmnicu-Vâlcea, Paul Constantinescu – Ploieşti, Filarmonicii Botoșani, Filarmonicii Banatul – Timișoara, Mihail Jora – Bacău, Orchestrei Simfonice Bucureşti, colaborand şi cu orchestrele filarmonicilor Transilvania – Cluj, Oltenia – Craiova, Brașov, Oradea, Arad etc.
Sub semnul centenarului României, în decembrie 2018 Tiberiu Dragoş Oprea a susținut un concert alături de Orchestra de Cameră Radio dedicat în întregime compozitorului român Sabin Dragoi, eveniment cu ocazia căruia dirijorul a primit distincția „Ordinul Centenar”. În martie anul 2019, Tiberiu Dragoş Oprea a dirijat concertul de închidere a celei de-a XX-a ediţii a Guitar Art Festival din Belgrad, iar în aprilie a fost invitat pentru o serie de concerte în Matera, capitala culturală europeană în 2019.
În iulie 2019 la Râmnicu Vâlcea, a dirijat Carmina Burana într-un concert dedicat Zilelor Imnului Național, iar în septembrie a deschis stagiunea Filarmonicii din Ploiești cu un program integral Paul Constantinescu, un concert eveniment în cadrul Festivalului „George Enescu”.

CITEȘTE ȘI: Gala Excelenței 2022. Cei mai buni elevi din Prahova, premiați

În ianuarie-februarie 2020, Tiberiu Dragoș Oprea a repurtat succese extraordinare în Germania și Austria, cu ocazia unui turneu alături de New Vision Symphony Orchestra. Concertele au avut emblema „The very best of John Williams and Hans Zimmer”.
Din anul 2002, a activat ca Asistent Universitar al Catedrei de Muzică a Universităţii Piteşti şi iniţiator al orchestrei universităţii. Pentru contribuţia sa ca dirijor şi organizator, primăria Piteşti i-a decernat titlul de „Protector al Artelor”, iar în 2008, Tiberiu Dragoş Oprea a primit “Premiul de Excelenţă” pentru “performanţa de a fi primul dirijor al unei filarmonici pe care multă vreme piteştenii doar au visat-o”.

Ce nu știai despre Analia Selis

Analia Selis s-a născut la Tucumán, Argentina, în 1977. În 1998, a absolvit cursurile de pedagogie muzicală ale Universității de Muzică San Miguel de Tucumán, iar în 2002 cursurile de interpretare vocală din cadrul Longy School of Music din Boston (SUA). În 2003 s-a mutat la București unde locuiește și în prezent.
În 2004, a obținut premiul III al Festivalului Internațional Cerbul de Aur (Brașov, România), unde a reprezentat Argentina. Între 2005 și 2014, a repurtat multe succese în cariera sa de cântăreață de pop latino-american, devenind foarte cunoscută în România, unde a interpretat pe cele mai prestigioase scene și a fost invitată a celor mai importante posturi de televiziune și de radio.
În 2014, a început să cânte tango, desfășurând turneul național „Vă place Tango?” Între 2015 și 2019 a lansat trei mari proiecte de succes: Tango Simfonic (prima ediție), Tango Simfonic „Milonga de mis amores” (ediția a doua) și ArgEnTango. În acest timp a colaborat cu toate orchestrele din România și cu mari orchestre din Elveția (Biel Solothurn Symphony Orchestra), Cehia (Hradec Králové Philharmonic Orchestra), Lituania (Klaipėda Symphony Orchestra), Argentina (National University of Tucumán Symphony Orchestra), sub bagheta unor mari dirijori precum József Horváth, Tiberiu Soare, Radu Popa, Cristian Oroșanu, Kaspar Zehnder ș.a.
De asemenea, a mai cântat alături de marii muzicieni precum Omar Massa (bandoneon), Julián Caeiro (pian), Mariano Castro (pian), Rafael Butaru (vioară), Julio Santillán (chitară), Răzvan Suma (violoncel).
A fost invitată să cânte și alături de diferite ansambluri: Kamerata Kronstadt, Gaudeamus Quartet, Contempo Quartet, precum și în cadrul unor importante festivaluri muzicale: Festivalul Internațional „George Enescu” (România), Radio Song Festival (Beijing, China), Kammermusiktage Barth Festival (Germania), Das Einzigartige Crossover Festival (Elveția), Festivalul și Concursul Internațional de Violoncel de la Klaipėda (Lituania), Concentus Moraviae Festival (Cehia) ș.a.
În 2021, a lansat un proiect intitulat Symphonic Piazzolla, pentru a celebra centenarul nașterii lui Astor Piazzolla și pentru a dezvălui astfel publicului o fațetă necunoscută a maestrului tango-ului, interpretându-i muzica în cea mai autentică manieră cu putință.
În 2022 a lansat un proiect de tango românesc numit „Interbelic Simfonic”, dedicat publicului său din România, ca rezultatul al multor ani de dragoste și respect față de acesta.
Tot în 2022 Comitetul Interministerial Argentinian i-a acordat distincția de „Country Brand Ambassador”, ca rezultat al contribuției sale la construirea identității naționale argentiniene în străinătate prin talentul ei impresionant.
În prezent, continuă să promoveze tango-ul tradițional argentinian și muzica lui Astor Piazzolla atât în România, cât și în Europa.

Biletele, în valoare de 50 lei (întreg), 30 lei (pensionari) și 20 lei (elevi-studenți) pot fi achiziționate de la casa de bilete a Filarmonicii sau online, de AICI
Concertul va fi transmis integral live pe Virtual Concert Hall iar biletele virtuale pot fi achiziționate de AICI

 CITEȘTE ȘI: DE VIZITAT ÎN PLOIEȘTI. Expoziție spectaculoasă de tapiserie la Muzeul de Artă

Back To Top