• Peste 400 de elevi din țară și străinătate sunt așteptați la Breaza, în acest weekend, pentru a participa la Festivalul concurs „Joc și cânt la Breaza - Tradiția, punte de legătură între trecut și viitor”.
• Prin concursurile de dans tradițional, cântec popular, interpretare și prezentare a unor tradiții și obiceiuri, organizatorii vor să sublinieze importanța valorilor populare străvechi.
La Breaza, copiii învață de mici să cânte, să danseze, să coasă, să ducă mai departe portul tradiţional, obiceiurile şi datinile. Astfel, școala a implementat strategii culturale pentru a conserva zestrea strămoşilor, prin inițierea de programe, schimburi culturale, științifice și artistice, cu instituții din țară și de peste hotare, turnee artistice, pentru a impulsiona și mai mult viața culturală a școlii și a localității.
În perioada 24-25 iunie, la Breaza, are loc Festivalul concurs „Joc și cânt la Breaza - Tradiția, punte de legătură între trecut și viitor”.
CITEȘTE ȘI: FOTO&VIDEO MĂIESTRIA CUSĂTURILOR TRADIȚIONALE ÎNTR-O EXPOZIȚIE DE PORT POPULAR DEDICATĂ IEI, LA PLOIEȘTI
Evenimentul este organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Prahova, Primăria și Consiliul Local al Orașului Breaza, Centrul Județean de Cultură Prahova și Centrul Cultural „Ion Manolescu”.
Festivalul este conceput ca o competiție între elevii din învățământul gimnazial și liceal din țară și străinătate care, prin parcurgerea unor probe de dans tradițional, de cântec popular, de interpretare și prezentare a unor tradiții și obiceiuri, își vor dezvolta abilități și vor demonstra apreciere față de valorile culturii tradiționale din spațiul prahovean, cu valori similare din celelalte spații românești și din străinătate.
Este o modalitate de cunoaștere, transmitere și păstrare a tradițiilor și obiceiurilor locale, laice și religioase, de către elevi, dând posibilitatea ca între aceștia să se realizeze un schimb de valori ale culturii românești.
Diversitatea secțiunilor festivalului-concurs adună în Breaza peste 400 de elevi si profesori din județele: Bistrița Năsăud, Neamț, Galați, Satu Mare, Sălaj, Argeș, Hunedoara, Sibiu, Botoșani, Buzău, Cluj, Călărași, Prahova, dar și din Bulgaria, Serbia și Comunitatea Elenă Prahova, alături de care sunt așteptați turiști și cetățeni ai orașului, cu preocupări asemănătoare, așternând „punți de cultură și tradiție, spre zestrea strămoșească”.
CITEȘTE ȘI: SĂRBĂTOAREA DE SÂNZIENE: OBICEIURI, SUPERSTIȚII ȘI SIMBOL CULTURAL
- Facebook.com/actualitateaprahoveana.ro
- instagram.com
- twitter.com
- Google Business
- Youtube Actualitatea
- TikTok Actualitatea Prahoveană