Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Dabada - Un discurs vizual despre nonsens
Categorie: APH Cultural

 

• Galeria de Artă Ploiești a oferit publicului, în ultimele două săptămâni, o profundă provocare artistică: expoziția Dabada – Un discurs vizual despre nonsens, curatoriată de Mioara Lujanschi & Delia Sechel–Perrois.
• Dialogul de la distanță între șapte expozanți proveniți din spații culturale diferite s-a dovedit o recompensă intelectuală, estetică, modernă, spirituală, fascinantă.

Dabada - Un discurs vizual despre nonsens este, potrivit curatorilor Mioara Lujanschi și Delia Sechel–Perrois, „o instalație narativă in situ în care lucrările expuse sunt rezultatul unui dialog de la distanță între șapte expozanți proveniți din spații culturale diferite: Canada, Elveția, Franța, Malta și România”.

Pentru publicul ploieștean, Dabada a fost o invitație estetică și intens intelectuală, cu sinteze și corelații între omagiile tematice către Urmuz și Ion Stratan, o provocare profundă și modernă între vizual, conceptual și liric.

Inițial dedicat Centenarului Urmuz (1923-2023), în urma documentării mișcărilor avangardiste de la începutul secolului al XX-lea, proiectul a căpătat conotații mai ample, a generat un entuziast interes pentru mecanismele nonsensului. Astfel s-a materializat în mod creativ participarea celor șapte artiști - Véronique Déthiollaz (Elveția), Glen Galleja (Malta), Mioara Lujanschi (România), Călin-Andrei Mihăilescu (România/Canada), Andra Panait (România), Delia Sechel-Perrois (România/Franța/ Elveția) și Guy Schibler (Elveția/Franța) - în această concepție complexă, proiectată special pentru spațiul Galeriei UAP din Ploiești.

Expoziția „Dabada - Un discurs vizual despre nonsens” a fost concepută ca o sinteză a unor demersuri clar definite în spațiile Galeriei de Artă, unele ferm dedicate celor doi poeți avangardiști ai epocilor în care au trăit, Urmuz și Ion Stratan, altele dedicate futurismului, caracterizate prin combinarea inedită a elementelor poetic, urban, vizual, prin toate mijloacele moderne potrivite - de la texte tipărite, fotografii, cărți produse manual, design multimedia, creații tridimensionale, lucrări grafice și colaje. Ideea de bază a expoziției: un omagiu și o reverență aduse creatorilor de versuri avangardiști.

CITEȘTE ȘI: VIAȚA MONAHALĂ PE MUNTELE ATHOS. PROIECȚIA FILMULUI “UNDE EȘTI, ADAME?”, PE 8 NOIEMBRIE, LA FILARMONICA “PAUL CONSTANTINESCU”

Dabada este compusă dintr-o serie de grupări tematice care stau sub semnul nonsensului, al absurdulul, al bizarului însoțit uneori de umor negru: Camera obscură, Coase câmpii cu grație, Privirea lui Magritte, Ochiul gânditor, Urechea vorbitoare, Enigma Urmuz, Ospățul de aur, Corpuri alterate și DuoDeca-logos. Aceste grupări produc o imagine totală, un montaj mozaical, amintind de pictura multiperspectivică (pictopoeme, pictografii).

Inspirația celor șapte artiști a devenit o fascinantă expresie artistică, motivantă pentru vizitatori să redeschidă volumele de versuri ale lui Stratan și Urmuz, să aibă curiozitatea să simtă spiritul dadaist și suprarealist, să iasă din convențional și obișnuit, ca o revoltă împotriva resemnării din consolarea cotidiană.

GALERIE FOTO APH

afiș

2

3

4

5

6

Delia Perrois

urmuz

labirint

omagiu Stratan

mărul

vizual

CITEȘTE ȘI: TEATRUL „TOMA CARAGIU” NE INVITĂ, ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ, LA SPECTACOLE DE O MARE PROFUNZIME

 

Back To Top