Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: APH Cultural

Primul concert din acest an al orchestrei simfonice a Filarmonicii „Paul Constantinescu” Ploieşti a fost dirijat de Maestrul ILARION IONESCU-GALAŢI. Programul a cuprins două lucrări concertante: Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră de Camille Saint-Saens şi Concertul nr. 1 pentru vioară şi orchestră de Dmitri Şostakovici.

Solistul Concertului de Saint-Saens a fost tânărul pianist DRAGOŞ DIMITRIU. Prin interpretarea dată acestui opus deosebit de dificil tehnic, impunând cunoaşterea tuturor valenţelor instrumentului, acesta a demonstrat stăpânirea unei largi palete timbrale, virtuozitate tehnică şi, nu în ultimul rând, ştiinţa de a reda acel umor de bună calitate specific stilului acestui compozitor.

Tristeţe apăsătoare, veselie debordantă

Cealaltă lucrare, Concertul nr. 1 de Dmitri Şostakovici, a fost interpretată de reputatul violonist DANIEL PODLOVSCHI. Încă o dată, acest „maestru al arcuşului” a adus în atenţia publicului meloman un opus destul de rar abordat din cauza problemelor tehnice pe care le impune - să nu uităm că a fost dedicat unuia dintre cei mai mari violonişti ai lumii, David Oistrach - şi a dimensiunilor sale, pe de o parte, iar pe de altă parte, a complexităţii acompaniamentului orchestral. DANIEL PODLOVSCHI a redat măiestrit atât momentele de tristeţe apăsătoare cât şi veselia debordantă, stări sufleteşti ce traversează cele patru părţi ale partiturii lui Şostakovici.
Maestrul ILARION IONESCU-GALAŢI împreună cu orchestra ploieşteană au fost alături de cei doi solişti urmărindu-le pas cu pas viziunea interpretativă.

„En hommage de Mozart”

Dirijorul ROMEO RÎMBU a dedicat concertul de joi, 22 ianuarie 2009, lui Wolfgang Amadeus Mozart. În deschidere a fost interpretată uvertura „En hommage de Mozart” aparţinând compozitorului elveţian Franck Martin. Pentru că această lucrare este - practic - necunoscută iar personalitatea acestui compozitor nu s-a bucurat de prea multă atenţie din partea instituţiilor româneşti de spectacol, publicul a putut cu greu să-şi facă o părere despre felul în care a fost interpretat opusul.

A urmat Concertul nr. 23 pentru pian şi orchestră în La major de Wolfgang Amadeus Mozart având-o solistă pe AXIA MARINESCU. Cei aflaţi în sală au avut parte de o interpretare cuminte, corectă, dar care nu a reuşit întotdeauna să scoată în evidenţă sclipirile sau candoarea care caracterizează această pagină mozartiană. În partea a doua a spectacolului, orchestra dirijată de ROMEO RÎMBU a oferit publicului ploieştean o interpretare echilibrată, bine pusă la punct tehnic, respectând cu scrupulozitate partitura, a Suitei a IV-a „Mozartiana” op. 61 în Sol major de Piotr Ilici Ceaikovski.

Ceaikovski cu Esther Lee

Programul de joi, 29 ianuarie (ora 18,30), va cuprinde uvertura-fantezie „Romeo şi Julieta” şi Concertul pentru vioară şi orchestră (solistă Esther Lee - Coreea de Sud) de Piotr Ilici Ceaikovski şi suita de balet „Pulcinella” de Igor Stravinski. Ambele spectacole vor fi dirijate de RADU POSTĂVARU.

Back To Top