Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: APH Cultural

 

  • Clubul de lectură The Rory Bookshelf a organizat sâmbătă conferința BookTalks, adunând peste 150 de persoane la Biblioteca Națională a României, în Capitală.

  • Reporterii Actualitatea Prahoveană prezenți la eveniment au discutat, la finalul acestuia, cu Bianca Mirică, ploieșteanca în vârstă de 17 ani care a fondat clubul anul trecut.

 

Conferința propusă de clubul The Rory Bookshelf a fost una adresată în principal tinerilor, cărora le-a propus o serie de speakeri veniți să le ofere sfaturi și să construiască dialoguri libere în direcția lecturii, invitându-i în discuții privind domeniile lor de specialitate.

Cu 30 de minute înaintea începerii programului, Bianca Mirică, elevă a Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Ploiești, oferea declarații în exclusivitate în cadrul unui scurt interviu privind așteptările echipei de organizare de la respectiva conferință și lansând motto-ul „Lectura schimbă vieți!”:

„LECTURA SCHIMBĂ VIEȚI!” // INTERVIU CU BIANCA MIRICĂ, FONDATOAREA THE RORY BOOKSHELF, CU 30 DE MINUTE ÎNAINTEA CONFERINȚEI DE LA BIBLIOTECA NAȚIONALĂ

 

La capătul conferinței BookTalks, fondatoarei clubului The Rory Bookshelf i-a fost adresată o serie de întrebări care, pusă „în oglindă” cu declarațiile făcute cu doar câteva ore în urmă, conturează o viziune completă asupra ideii de a organiza un eveniment de o asemenea amploare, de la satisfacția de a îi vedea reușita la greutățile întâmpinate, la multitudinea de emoții resimțite și la munca asiduă care trebuie depusă.

 

Spuneai înainte de eveniment că sperați ca publicul să fie încântat de atelierele pe care le-ați pregătit și că vă doriți ca atelierele să fie cât mai interactive. Cum a decurs, din punctul vostru de vedere, conferința?

A fost minunat. Am simțit emoții la cote maxime, văzând cum alături de colegele mele am reușit să atingem capacitatea maximă a sălii, să aducem în fața unui public de 150 de persoane magia lecturii. Credem că BookTalks ne-a întrecut așteptările în cel mai frumos mod posibil. Atelierele au fost foarte interesante, iar prezența speakerilor a fost de neuitat.

Ce ați învățat din toată această experiență? S-a schimbat viziunea clubului The Rory Bookshelf ulterior ei?

Ce am învățat concret din organizarea acestui eveniment este ideea pe care am menționat-o și în discursul prin intermediul căruia am inițiat deschiderea conferinței: „Alături de oamenii potriviți, poți realiza lucruri mărețe”. Dorindu-mi să organizez un proiect la nivel mai mare și având o echipă foarte implicată, am reușit să transformăm această idee în realitate. Cât despre viziune, vom încerca să ne concentrăm și pe evenimentele fizice, să creștem numărul acestora și să promovăm, în viitoarele demersuri The Rory Bookshelf, literatura și lectura prin metode cât mai variate.

Participanții au fost, în general, foarte mulțumiți de modul cum ați organizat evenimentul. Ce eforturi a necesitat conferința BookTalks și cam cât au durat pregătirile?

BookTalks a fost o idee la care m-am gândit inițial la sfârșitul lunii decembrie, finalul anului 2023. Organizarea propriu-zisă a început în luna ianuarie, când am trimis primele mesaje către speakeri, sponsori și Biblioteca Națională a României, locul unde ne-am dorit foarte mult să organizăm prima ediție a evenimentului. A fost un proces dificil, însă efortul a meritat 100%. 

Am avut parte de o multitudine de persoane care nu au crezut suficient în proiectul nostru cât să se implice, însă acest lucru ne-a determinat să căutăm oameni care au putut înțelege potențialul conferinței. În primă fază, nu am dispus de fonduri, însă pe parcursul celor două luni am reușit să asigurăm cheltuielile necesare prin sponsorizări și parteneriate. Vreau să mulțumesc pe această cale Fundației Județene pentru Tineret Prahova, pentru că fără ajutorul doamnei Mihaela Tătaru nu am fi putut organiza BookTalks, și tuturor persoanelor care urmăresc activ The Rory Bookshelf. 

Nu aș fi putut preconiza succesul pe care clubul de lectură îl are, în sine, și nici popularitatea conferinței. Am fost plăcut surprinsă să aflu că tineri din toată țara, dar chiar și din Republica Moldova, au venit la București, doar pentru acest eveniment, motiv pentru care rămân profund recunoscătoare colegelor mele pentru că am putut crea o moștenire atât de valoroasă în comunitatea literară și tuturor participanților, speakerilor și partenerilor primei ediții BookTalks 2024.

WhatsApp_Image_2024-03-17_at_21.50.20_4.jpeg

 

Ne-ai spus mai devreme că motto-ul tău în toate aceste demersuri este „Lectura schimbă vieți”. Crezi că activitatea de azi a avut puterea de a schimba viața sau măcar percepția cuiva asupra artei scrisului și cititului?

Cred cu sinceritate că acest eveniment a lăsat un impact profund asupra participanților. Prin oferirea unor perspective noi și stimularea gândirii critice, a creativității și a pasiunii pentru lectură, BookTalks a deschis uși către noi perspective asupra literaturii, evidențiind importanța acesteia în dezvoltarea noastră.

Cum s-a trăit BookTalks de pe scenă? Fiind primul eveniment de o asemenea amploare organizat de TRB, descrie-ne pe scurt atmosfera pe care ați simțit-o în sală, ce vi s-a părut interesant la această experiență.

Trebuie să recunosc că am avut emoții la început. Eu sunt genul de persoană care iubește să vorbească, mai ales la microfon, însă faptul că mi-am văzut ideile conceptualizate în ceva atât de frumos, m-a copleșit fără să-mi dau seama. 150 de persoane care au luat parte la BookTalks doar pentru că au crezut în noi, a fost minunat. 

Atmosfera a fost uimitoare, plină de oameni interesanți cu perspective și povești inedite. Mi-a plăcut foarte mult că în timpul pauzei de networking am reușit să discut cu diferiți participanți și să aflu impresiile lor despre eveniment. Pe parcursul desfășurării acestuia, am reușit să înțeleg cât de multe lucruri poți realiza dacă crezi suficient în tine și abilitățile pe care le ai, fiind extrem de entuziasmată și mulțumită de modul în care s-a desfășurat BookTalks.

 

Ce activități și ateliere pregătește acum The Rory Bookshelf?

Ne dorim să organizăm cât mai multe evenimente fizice, să facilităm comunității noastre întâlniri cu reprezentanți diverși din lumea literară și să colaborăm cu cât mai multe alte proiecte sau organizații în realizarea acestor demersuri.

 

Ai menționat în deschiderea evenimentului faptul că aceasta este prima conferință BookTalks. Ce planuri aveți pentru următoarele, când ați dori să le organizați și ce noutăți vreți să aduceți?

Da, aceasta a fost prima conferință din seria BookTalks. Planificăm să organizăm mai multe evenimente în următoarea perioadă, scopul nostru fiind acela de a diversifica temele și formatele prezentărilor, aducând în fața publicului nostru autori dintr-o varietate de genuri literare, precum și experți în publicare și persoane care activează în online-ul din sfera literară.

În plus, ne propunem să integrăm sesiuni interactive, ateliere de scriere creativă și dezbateri pe teme actuale din lumea cărților, pentru a oferi o experiență mai bogată și mai interactivă participanților. Dorim, de asemenea, să extindem colaborarea cu biblioteci, universități și alte instituții culturale, pentru a crește accesul la evenimentele noastre și pentru a sprijini comunitatea de cititori și scriitori la nivel național.

 

Citește și: CUM S-A DESFĂȘURAT BOOKTALKS, CONFERINȚA ORGANIZATĂ DE CÂTEVA ELEVE DE 17 ANI LA BIBLIOTECA NAȚIONALĂ (FOTO)

 

Back To Top