Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

proiect teatru studiourile buftea
Categorie: APH Cultural
  • Academia „Studiourile Buftea” Ploiești a ales, împreună cu ISJ Prahova, cinci licee din municipiu care vor lua parte la un proiect nou lansat: „În spatele personajului e un om/ În spatele romanului e o lume”.
  • Liceenii selectați vor participa la spectaculosul traseu de la un limbaj care poate părea stufos, tern, fără culoare la un limbaj teatral serios, dar plin de joc și culoare, atractiv.

Academia „Studiourile Buftea” Ploiești a revenit din vacanță anunțând lansarea proiectul „În spatele personajului e un om/ În spatele romanului e o lume”. „proiect care deschide drumul de la roman către teatru”.

Ideea aparține Ioanei Farcaș și Dianei Sârbu. Împreună cu Inițiativa pentru Echilibru Gutenberg în parteneriat cu Academia „Studiourile Buftea” - Ploiești, acestea au creionat și pus cap la cap ideile pentru conturarea proiectului.

„De la ce am pornit? Păi, de la dorința de a apropia cititul tinerilor, ca ei să-și poată crea o lume în spatele unui personaj și să-și facă povestea proprie în spatele unui roman. Căci, așa cum au fost scrise romanele clasice pe care le studiază la școală nu mai sunt pe gustul lor. Ei bine, ne propunem să le schimbăm gustul sau să-l adaptăm. Și o facem cu ustensilele pe care le stăpânim cel mai bine, teatrul. Ne propunem să aducem cartea și tinerii la un loc, un limbaj care poate părea stufos, tern, fără culoare al romanelor într-un limbaj teatral serios, dar plin de joc și culoare, atractiv.

Vom face asta în cinci licee din Ploiești, licee care au fost selectate împreună cu Inspectoratul Școlar Prahova, am ales cei cinci dramaturgi care vor face ca dramatizările să fie șugubețe fără să piardă linia roșie a romanului și păstrând caracteristicile poveștii, am decis și cei cinci traineri care se vor apuca efectiv de lucru cu elevii pentru a transforma dramatizarea în spectacol lectură. Și prima fază, de aici înainte, este de a începe castingul în fiecare liceu selectat”, scriu reprezentanții Academiei.

Citiți și: Concursul Național de Scurte Povestiri „Vreau să povestesc” ajunge la ediția a IV-a

Cele cinci licee selectate sunt Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” Ploiești, Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” Ploiești, Colegiul Tehnic „Lazăr Edeleanu” Ploiești, Colegiul Național „Nichita Stănescu” Ploiești și Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Ploiești. 

„Zilele astea, în toate cele cinci licee profesorii coordonatori dau de veste elevilor claselor a X-a și a XI-a, se adună grupurile celor care vor să vină alături de noi”, au precizat inițiatorii proiectului co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Back To Top