Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Traditii si obiceiuri la Ferma Vietii Homoraciu
Categorie: APH Cultural

 

• Un proiect de promovare a tradițiilor are loc, în luna octotombrie, la Ferma Homorâciu.
• Prin noul proiect cultural se urmărește conservarea și revitalizarea meșteșugurilor tradiționale specifice zonei „Valea Teleajenului”, dar și încurajarea tinerilor în păstrarea patrimoniului imaterial.

ONG-ul Asociația Vieții, cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național (AFCN), desfășoară până în luna noiembrie 2024. un proiect cultural dedicat conservării și revitalizării meșteșugurilor tradiționale specifice zonei „Valea Teleajenului”, la Ferma Homorâciu.

Proiectul își propune să promoveze tradițiile în rândul a minim 70 de tineri din zonă și să încurajeze implicarea comunității în păstrarea patrimoniului cultural imaterial prin derularea de ateliere interactive susținute de meșteri populari, menite să ofere participanților oportunitatea de a învăța tehnici tradiționale și de a crea obiecte de meșteșug.

Pe parcursul a două weekend-uri (4 - 6 octombrie și 12 - 13 octombrie) este programată desfășurarea de ateliere în care participanții primesc noțiuni generale privind meșteșugurile și rolul acestora în viața comunităților tradiționale:

Olărit - sub îndrumarea meșterului Munteanu Cristian;
Cusut și țesut în gherghef - atelier coordonat de meșterul Rozica Maldărășeanu;
Pictură - susținut de Măriuca Ciripoiu;
Folclor (dansuri tradiționale și prezentare instrumentele muzicale specifice) - sub îndrumarea rapsodului popular Constantin Ghinea;
Meșteșuguri populare (confecționarea opincilor și cojocărit) - coordonator Mariana Ghinea Dumitrache.

În data de 14 octombrie, când în sat se desfășoară Târgul de toamnă de Sfânta Cuvioasă Parascheva, este programată o vizită a tinerilor la Muzeul Sătesc „Dumitru Ionescu” din Homorâciu, iar în fermă va fi organizată Șezătoarea de ieri și de azi. Acest eveniment va reuni tinerii și seniorii din sat, membrii clubului „Comoara Vie”, pentru a împărtăși povești și experiențe din trecut. Vor avea loc activități tradiționale precum torsul lânii, confecționarea coșurilor din nuiele și prepararea produselor tradiționale românești.

Pe 19 octombrie, va fi lansată broșura educațională „Caiet de lucru despre patrimoniu” și va avea loc un program artistic oferit de Raluca Diaconu, interpretă de muzică populară și formația Rapsozii Prahovei.
Pe parcursul zilei vor fi organizate demonstrații de meșteșuguri.

Participarea la ateliere se realizează pe bază de înscrieri.

Proiect cultural este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Valoarea totală a proiectului este de 135.598,60 lei din care finanțare nerambursabilă AFCN: 121.789,00 lei.

Traditii si obiceiuri la Homoraciu afis

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite.
Acestea sunt în întregime responsabilitatea finanțării.

CITEȘTE ȘI: Marșul Bicicliștilor - „Un oraș pentru oameni” ajunge sâmbătă, la ediția a II-a

Back To Top