Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: APH Cultural

kolloGaleria de Artă Ploieşti găzduieşte, în această perioadă, una dintre expoziţiile de excepţie ale artiştilor prahoveni. Filip Kollo, Corneliu Cubleşan şi, alături de ei, Sever Culcea au arătat publicului o nouă formă de exprimare. Deşi primii doi artişti, consacraţi de mulţi ani, au obişnuit publicul cu un stil aparte, de data aceasta Filip Kollo a revenit în faţa ploieştenilor cu o schimbare radicală.


„Acea linişte a unui tip de meditaţie pe care vârsta, maturitatea artistică, împletirea cu scrisul pe care a dovedit-o de-a lungul vremii au dus la ceea ce vedem astăzi pe simeze. Alături de Corneliu Cubleşan, partener tot timpul, atât de pictură cât şi de poezie - între cei doi artişti s-a creat un soi de raport crmatic, sonor şi, evident, literar. Deşi îi cunosc pe amândoi de mai bine de 20 de ani, ceea ce am văzut pe simeze m-a tulburat profund: este ceva de dincolo. Mircea Eliade scria în «Caietul doctorului Zerlendi», referindu-se la una dintre etapele acestui drum de la vizibil la invizibil, că «la un moment dat, nu mai vedem decât forme fără să se adune într-un contur, forme care nasc sunete». Simfonia cromatică şi nu numai cromatică din lucrările lui Filip Kollo este tulburătoare. Am putea să spunem că este un fel de expresionism abstract, deşi depăşeşte cu mult această dimenisiune, am putea spune că este un lirism, dar este, iarăşi, foarte puţin", a caracterizat regizorul Mihai Vasile lucrările.
„Este o schimbare de stil radicală, în concepţie şi în cromatică, care a venit în urmă cu un an şi care presupune mai multă virtuozitate, mai mult curaj, mai multă explozie, mai multă culoare, pentru că, într-o etapă mai veche eram destul de tern, de bacovian, de stins, omoram prea mult culorile pe care le foloseam. Acum, am început să mă extind, să comunic, să folosesc foarte mult cuţitul de paletă, spontaneitatea, să las culorile să vorbească şi să nu le ucid atât de mult pe paletă. Mă refer la anumite griuri care, până la urmă, nu spun mare lucru", ne-a mărturisit Filip Kollo. Cât despre completarea cu prietenul şi colegul său, Corneliu Cubleşan, pictorul ne-a spus: „Între noi este o diferenţă fundamentală: dânsul este un om al figurativului, al peisajelor, dar poezia ne-a unit foarte mult. Am reuşit să îmbinăm într-un mod plăcut această diferenţă, acest contrast peisaj-figură abstractă".
Iar puntea de legătură între cele două stiluri este decorată într-un mod aparte, prin sculpturile tânărului artist Sever Culcea.
„Este o expoziţie de mare valoare nu doar pentru Uniunea Artiştilor Plastici Prahova, ci şi pentru prietenii de suflet ai celor doi expozanţi. Suntem prieteni de 20-30 de ani, am copilărit împreună, am lucrat împreună, am deschis împreună expoziţii şi al căror parcurs artistic am putut să îl văd nu în calitate de critic, ci de coleg, de 20 de ani până astăzi. Spectaculozitatea foarte mare o întâlnim în picturile lui Filip Kollo, un lucru firesc dacă stăm să ne gândim la toată evoluţia lui. În schimb, pictura lui Corneliu Cubleşan este exact aşa cum este el: calmă, bucovineană, liniştită, este aceeaşi pictură prin care găsim omul, creatorul tablourilor. În acest timp, Filip Kollo a avut un parcurs tumultos: a pornit de la figurativ, a trecut printr-un figurativ nu atât de puternic colorat, ca să ajungă în faza actuală, la acest expresionism abstract foarte exploziv. Este un artist care oferă multe surprize extraodinare şi este greu de intuit încotro se va îndrepta stilul său", a ceracterizat Valter Paraschivescu, din partea Uniunii Artiştilor Plastici România.
Lucrările vor putea fi admirate pe simezele Galeriei de Artă din Ploieşti până pe data de 24 noiembrie.

Back To Top