Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: APH Cultural

Deşi poartă titlul de „nocturne”, meditaţiile profesorului Stelian Stan (foto 1), constituite în cuvinte în care se reliefează puternic partea metaforică, au fost lansate joi, 25 septembrie, în plină zi, şi ea tot meditativă - ploioasă, picurândă. Evenimentul a avut loc în sala „Nichita Stănescu” a Bibliotecii Judeţene „Nicolae Iorga”, unde au fost prezenţi, pe lângă profesorul Nicolae Boaru şi Victor Sterom, care au prezentat cartea de faţă, Nelu Stan (foto 2), Christian Crăciun, Geo Olteanu şi Octavian Onea.

„Meditaţii nocturne” apare după alte trei volume semnate de acelaşi autor: „Bilete pentru univers” (Editura Litera, 1969), „Monolog lân­gă templu” (Editura Premier, 2001), „Frenologia absurdului” (Editura Premier, 2006). Lucrarea, cu o „construcţie solidă, în care nici un cuvânt nu este în plus şi nici un altul nu se cere a fi scris” (Vladimir Dete­şanu), reuneşte trei părţi: „Elegiile curcubeului” - o suită de 50 de elegii -, „Prielnica adiere a duhului sfânt” şi „Călătoria cuvântului”. Autorul „Meditaţiilor...”, laureat al Festivalului Interna­ţional de Poezie „Lucian Blaga” de la Sebeş între anii 1997 - 2003, „tenace şi fragil, în sensul frumos al cuvântului, ca un copil şi ca un autor mare (termeni aflaţi în sinonimie de cele mai multe ori” -prof. Nicolae Boaru), a apreciat, în discursul său, po­ezia ca fiind o me­taforă. „Să de­mon­tezi metafora e ca şi cum ai distruge o catedrală. Eu sunt un calofil!”În final, a concluzionat: „Meditaţii nocturne” e o decantare a înclinaţiei mele pentru împlinirea mesajului estetic adresat cititorului.”

Back To Top