Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: APH Cultural

Concertul de joi, 9 aprilie 2009, al orchestrei simfonice a Filarmonicii ploieştene a debutat cu lucrarea „Finlandia” de Jan Sibelius. Inspirată de lupta poporului finlandez împotriva dominaţiei ruseşti, această pagină orchestrală impune interpreţilor redarea unor stări sufleteşti la intensitate maximă - de la o cruntă resemnare la o revoltă de nestăvilit, de la disperare la speranţă.

Dirijorul MISCHA KATS (Franţa) a ştiut să potenţeze toate aceste emoţii exprimate prin muzică fără a pastişa, fără a exagera nici pe plan dinamic şi nici agogic.

Binecunoscutul Concert pentru pian şi orchestră de Edvard Grieg a fost interpretat cu dezinvoltura-i caracteristică, în acelaşi timp, sensibil şi colorat de ALINA ELENA BERCU. În general, sunt extrem de reticentă când pe scenă apare un „copil-minune” pentru că, experienţa m-a învăţat să nu mă las furată de nişte reuşite care vizează strict latura tehnică a unui instrumentist, reuşite care dacă apar la o vârstă fragedă, cel ce le etalează este catalogat drept „minune”. De cele mai multe ori, evoluţia în timp a acestor tineri (chiar foarte tineri) nu justifică acest calificativ, plafonarea apare destul de repede, pentru că tehnica nu este dublată de înţelegerea partiturilor abordate. ALINA ELENA BERCU este excepţia care întăreşte regula.

A apărut aproape an de an pe scena ploieşteană şi, de fiecare dată, un ascultător atent a putut constata evoluţia acestei tinere pianiste iar interpretările ei nu au putut fi, în nici un caz, catalogate drept exibiţii tehnice lipsite de profunzime.

În partea a doua a spectacolului, orchestra condusă de MISCHA KATS a oferit copiilor - şi nu numai - aflaţi în sală basmul muzical ”Petrică şi lupul” de Serghei Prokofiev într-o viziune interpretativă plină de umor, extrem de mobilă şi de sugestivă. La reuşita acestei interpretări, o contribuţie substanţială a avut şi domnul profesor CORNELIU IRIMIA, directorul Filarmonicii, care s-a adaptat foarte bine rolului de povestitor (pentru că „Petrică şi Lupul” este o lucrare dedicată unui narator, povestitor, acompaniat de orchestră).

Joi, 16 aprilie 2009, la pupitrul dirijoral al orchestrei simfonice a Filarmonicii se va afla NORMAN ARMANDO GAMBOA (SUA). Programul cuprinde lucrarea pentru orchestră „Aurora Borealis” de Evelyn Stroobach, Concertul nr. 1 pentru vioară şi orchestră de Max Bruch în interpretarea SIMINEI CROITORU şi Simfonia a II-a de Johannes Brahms.

Back To Top