Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: APH Cultural

Pe data de 4 iunie 2009, Asociaţia Pro Basarabia şi Bucovina, filiala Ploieşti, a hotărât să poarte numele regretatului Andrei Vartic, fruntaş al mişcării de renaştere naţională, anticomunistă şi proromânească în Basarabia.
Andrei Vartic a încetat din viaţă la data de 2 iunie 2009 şi a fost înmormântat la Cimitirul Central din Chişinău, acolo unde odihnesc şi tovarăşii săi de luptă - Grigore Vieru, Doina şi Ion Aldea Teodorovici.


Asociaţia Pro Basarabia şi Bucovina, filiala Ploieşti

Preşedinte
N. Petrescu - Redi
ANDREI VARTIC (Din „Dicţionarul scriitorilor români din Basarabia 1812-2006”, Chişinău ; „Timpul”, Chişinău; „Literatura şi Arta”, Chişinău)

S-a născut la 21 octombrie 1948, în comuna Dănceni, judeţul Chişinău. A absolvit Facultatea de Fizică, Universitatea de Stat din Chişinău. Este urmărit şi anchetat de KGB pentru organizarea unor manifestări pro-româneşti şi antitotalitariste. S-a remarcat ca publicist, eseist, editor, actor, regizor. Publică primele eseuri în „Tinerimea Moldovei” (1974). În 1977 fondează „Teatrul Poetic”. A participat la organizarea mişcării de renaştere naţională, anticomunistă şi proromânească, la marile mitinguri din anii 1988, 1989. Este deputat în primul Parlament al Republicii Moldova (1990-1994). Editează revistele de cultură „Quo Vadis” şi „Fără machiaj”, „Dava Internaţiona”l (2001), „Masca” (2003).

Se consacră cercetării civilizaţiei dacice, creează Institutul Civilizaţiei Dacice din Chişinău, elaborează enciclopedia CD-ROM „Dacian Civilisation Hig Way” şi metodica cercetării multidisciplinare a civilizaţiei dace, efectuează cercetări în zona cetăţilor dacice. Înfiinţează, la New York, în colaborare, primul muzeu pe Internet al civilizaţiei dace, DACIA VIRTUAL MUSEUM. Este unul din organizatorii primului Congres internaţional de dacologie. Editează pe Internet materialele congreselor internaţionale de dacologie, al căror co-organizator este. Participă la numeroase sesiuni ştiinţifice naţionale şi internaţionale - în probleme economice, filozofice, informaţionale, literare, politice - în ziare şi reviste din Republica Moldova, România, S.U.A, Rusia, Grecia, Olanda, Marea Britanie. În anul 2007 este ales prim-vicepreşedinte al Forului Democrat al Românilor din Republica Moldova.


Iată cum caracteriza Andrei Vartic regimul Voronin (portalul „Basarabia Andrei Vartic.org” ) în articolul „Războiul civil din al treilea mandat”: „Imediat după ce Voronin şi-a luat în primire funcţia, în 2001, marele Grigore Vieru i-a spus: „Domnule Preşedinte, nu vă atingeţi de limba noastră cea Română, de Istoria Românilor, refaceţi economia, europenizaţi viaţa oamenilor şi eu voi fi de partea domniei voastre”.
Ce a făcut Voronin? La sfat bun a răspuns cu o ură inimaginabilă. A declarat război Ţării Mamă şi Limbii Române, a produs un dicţionar ruşinos şi oribil „moldovenesc-român”, a pus în fruntea guvernelor şi a ministerelor financiar-economice oameni agramaţi şi pustii, a dat afară mii de profesionişti, s-a războit bestial cu strada.

La finele anului 2004, dictatorul a devenit atât de agresiv, încât a organizat un adevărat măcel la „Teleradio” contra duhului însuşi al presei libere. Greva jurnaliştilor de la principala instituţie publică s-a transformat atunci în cel mai feroce război al lui Voronin de la sfârşitul primului mandat. Vestiţi jurnalişti au fost agresaţi fără milă, mulţi susţinători ai lor au fost bătuţi până le-au fracturat mâinile şi picioarele.
Al doilea mandat a fost şi mai cumplit şi, tot la sfârşit, a culminat cu măcelul din 6-8 aprilie 2009, când, la fel ca şi Hitler, a ordonat distrugerea principalelor edificii ale statului prin provocatorii săi, pentru a scăpa de opoziţie şi societatea civilă. Sute de tineri nevinovaţi au fost maltrataţi, unii până ce au murit”. 

Dintre cărţile lui Andrei Vartic amintim: "Ospeţele nemuririi”, 1994; "Catastrofa eliberării”, 1996; "Fierul-piatra, Dacii-timpul”, 1997; "Paravanul dintre actor şi rol”, 1997; ”Introducere la pictură”, 1998; "Drumul spre Kogaionon. O istorie geometrică a lui Homo Sapiens”, 2000; "Purificarea Istoriei din oglinda scenei”, 2002; Întrebare cu privire la Paleoinformatică”, 2006; "Basarabia, rana de la hotarul de est”, 2007.


În cartea „Basarabia, rana de la hotarul de est”, Andrei Vartic scria: „Mai mulţi formatori de opinie publică de la Chişinău au scris în ultimii ani că fantomaticul stat românesc dintre Nistru şi Prut s-a realizat şi cu ajutorul logistic al democraţilor apuseni, inclusiv ai celor de la Bucureşti, care „nu au vrut să se implice”, în timp ce Rusia se implică din plin în Basarabia”. [...]
Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, tună şi fulgeră pe la diferite manifestări politice internaţionale despre "războiul permanent al României împotriva Republicii Moldova”, cheamă necontenit serviciile speciale să lupte cu pretinsa sponsorizare românească a partidelor politice care formează opoziţia basarabeană. Asta în timp ce sponsorizarea rusească este de mii de ori mai mare decât finanţarea acţiunilor culturale româneşti din Basarabia. Zeci de ziare şi reviste, posturi de radio şi televiziune, organizaţii non-guvernamentale şi fundaţii, universităţi şi licee, programe sociale şi o mulţime de întreprinderi unde sunt primiţi la lucru doar vorbitorii de limbă rusă, dar mai ales Mitropolia "întregii Moldove” a Patriarhiei ruse sunt sponsorizate de Federaţia Rusă pentru un scop care nu necesită prea multe comentarii.
Batălia pentru Basarabia, pe care la ora actuală o dă societatea civilă din Republica Moldova, este anticomunistă, proeuropeană, dar şi proromânească - este de fapt o bătălie pentru viitorul României, pentru destinul românesc al naţiunii române.”

 

 

Back To Top