Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: APH Cultural

În prima parte a concertului din data de 18 iunie 2009, SIMINA CROITORU şi GABRIEL CROITORU, acompaniaţi de orchestra simfonică a Filarmonicii dirijată de RADU POSTÄ‚VARU, au oferit melomanilor ploieşteni un adevărat „regal” violonistic interpretând Simfonia concertantă pentru vioară şi violă de Wolfgang Amadeus Mozart (SIMINA CROITORU la vioară, iar GABRIEL CROITORU la violă).

Passacaglia ca „răsfăţ”


Fiecare dintre cei doi solişti a constituit o emulaţie şi, în acelaşi timp, o completare pentru celălalt. Cu toate că lucrarea mozartiană abundă în pasaje ce pretind virtuozitate tehnică, nu au existat momente de stridenţă, de etalare ostentativă. Dimpotrivă, fiecare frază a fost construită în funcţie de sensul şi rolul său în desfăşurarea discursului muzical. Pentru a satisface dorinţa publicului de a-şi prelungi clipele de „răsfăţ”, cei doi au oferit, ca bis, o versiune a „Passacagliei” de Haendel în cadrul căreia, cel care a gândit-o pentru vioară şi violă, a insistat asupra sublinierii posibilităţilor tehnice ale fiecărui instrument şi, evident, ale fiecărui instrumentist în parte.

Viziunea „Fantastică”

Partea a doua a programului a fost dedicată Simfoniei op. 14, „Fantastica”, de Hector Berlioz. Dirijorul RADU POSTÄ‚VARU a oferit o viziune interpretativă prin intermediul căreia a dat o notă de cumpătare şi echilibru acestui opus în care, cei mai mulţi, nu văd şi nu subliniază decât exaltarea de tip romantic ce caracterizează în mare măsură lucrarea.

 

 

 

 

Back To Top