Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Dezvăluiri

sriCentrul Tehnic de Securitate, divizia din SRI care are în atribuţie interceptările, este adăpostit de o clădire veche din Bucureşti. Aparent, nimic nu lasă de înţeles că prin aparatura din această clădire banală trec convorbirile a zeci de mii de persoane.

După ce pătrunzi în interior, ai o puternică senzaţie de deja-vu, că te-ai întors în timp. Evident, trebuie să faci abstracţie de porţile de securitate şi sereiştii în uniformă care te verifică temeinic.

Implementarea sistemului centralizat de interceptare al SRI a fost demarată în 1998. Doi ani mai târziu, sistemul de interceptare a convorbirilor telefonice în reţeaua GSM era operaţional. Până să fie făcut acest sistem, interceptările se făceau cu tehnica vechii Securităţi. Asta însemna că pentru fiecare înterceptare era folosit un singur suport înregistrator, fiind extrem de departe de cerinţele actuale. Partea de hard a sistemului, realizată de o firmă israeliană de profil, a costat câteva milioane de euro la vremea respectivă. Cele mai mari costuri însă au fost pentru „inteligenţă", adică pentru partea de soft. De altfel, softurile folosite la interceptări au fost realizate de specialiştii Institutului pentru Tehnologii Avansate şi nu sunt compatibile cu alt sistem. În 2002, printr-o iniţiativă comună a Ministerului Justiţiei şi a serviciilor de informaţii, s-a luat decizia dezvoltării sistemului, pentru a răspunde şi nevoilor celorlalte instituţii ale statului abilitate prin lege să facă interceptări. Astfel că 80% din infrastrutura de ascultare este de producţie românească.

Sistemul, împărţit în patru centre zonale şi Capitala, funcţionează după principiul vaselor comunicante: în cazul unui aflux mai mare de solicitări pe un anumit centru, celelalte preiau din acestea pentru a nu exista blocaje. În centrele de intercepare sunt monitorizate telefonia fixă, telefonia mobilă, precum şi traficul de date. În privinţa internetului, pot fi interceptate inclusiv aplicaţiile aferente, precum cele care rulează pe Android. Nu toate însă. De pildă, WhatsApp foloseşte un sistem de criptare mai complicat. „În acest caz pot fi folosite doar soluţii dedicate pentru decriptare", afirmă specialiştii SRI.

Integral - adevarul.ro

Back To Top