Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Dezvăluiri

Primarul Costel Morărescu este acuzat că îşi face mendrele cu banii publici. Cinci consilieri din Filipeştii de Pădure susţin că l-au prins pe edil cu cioara vopsită. O Asociaţie Sportivă sau o sifonare de bani? Miliarde de lei au fost tocate într-un mod suspect. Primarul a scăpat de alte dosare şi acuzaţii ca prin minune. Bugetul comunei este făcut ferfeniţă de edil şi de vicele de la Filipeşti - pentru un club privat. 827.000 RON tocaţi după urechea şi voia edilului

Fapte de vitejie. Marca Morărescu. Suspecte.

Despre comuna Filipeştii de Pădure actualul preşedinte la Consiliului Judeţean Prahova, ing. Mircea Cosma, spunea că este „o zonă liberă de orice” (ştia el ce ştia). La acea vreme, în primul mandat al preşedintelui Mircea Cosma se dusese buhul despre „aventurile” primarului Costel Morărescu şi despre faptul că pe la Filipeştii de Pădure era un fel de rai al hoţilor. Dacă găinarii tocau păduri, calea ferată, luau recoltele oamenilor de pe câmp - că aceia mai deştepţi luau hambarele cu totul - cei inteligenţi furau şi mai cu... talent. Fierul vechi - de la uzine şi poduri, conductele de alimentare cu apă caldă şi căldură ale comunei, cărbuni sau chiar sute de mii de tone de pietriş, încât au rămas podurile cu „picioarele” în aer.

La Filipeştii de Pădure s-au mătrăşit miliarde bune şi cu ocazia perioadei când a fost declarată oficial ca fiind zonă defavorizată. Timp în care edil a fost - spre veşnica lui realegere - actualul primar, nimeni altul decât Titi Morărescu. La un moment dat, acesta a fost anchetat pentru că a încercat să bage în centralele termice ale şcolilor mai multă apă decât păcură şi combustibilul necesar. Tărăraia, de fapt o mare ţeapă pentru comună - şi un fel de afacere a domniei sale -, s-a lăsat cu obligarea edilului de a plăti aproape un miliard de lei din buzunarul său, pentru că a fost galanton şi a luat - de la firma unui apropiat de-al său - acea zeamă de varză pe post de combustibil.

Marele proiect radioactiv

Tot acelaşi edil a mai făcut un pocinog cât el de mare. A demarat un aşa zis proiect prin care ar fi trebuit să-i pricopsească pe filipeşteni cu o rampă aşa-zis ecologică. Unde ar fi trebuit să fie depozitate deşeuri radioactive, biologice şi chimice. Poate că se gândea că aşa le vor creşte concetăţenilor săi câte patru perechi de mâini, câte trei capete, creste, solzi şi chiar aripi. Başca faptul că filipeştenii ar fi luminat noaptea precum licuricii. Abia după ce s-a pornit halimaiul în judeţ a fost nevoit să retragă marele său proiect.
Cât despre traseul politic, ce se poate spune decât că a fost - nu-i aşa? - sub vremi. A fost ba cu PSD-ul, când acesta era la putere... că Titi a fost şi pe acolo. Apoi a fost iar la PD. Iar când PD-L a săltat ceva mai sus (pe la guvernare), iată că Titi s-a vrut a fi chiar deputat! Unii spun că dorinţa sa de deputăţie ar fi fost doar din teamă de anchete, de dosar şi că nu s-ar datora nicidecum iubirilor sale politice vremelnice.

Moft de un miliard

Cei cinci consilieri din Filipeştii de Pădure au văzut negru în faţa ochilor când au descoperit că de la bugetul local se tocau miliarde de lei, fără să existe şi baza legală. Primarul C.M. a dat cu nemiluita bani pentru susţinerea echipei sale atât de dragi. Ce asfaltări, ce trotuare, ce salubrizare sau canalizare?! Avem echipă, avem valoare! Rap-rap-tarap şi primarul a marcat banul.
Iată ce spun cei cinci consilieri că a făcut dom' Titi de la Filipeşti. Totul a început cu ocazia şedinţei Consiliului Local de acum aproape un an, din 11 august 2008. Când s-a decis alocarea a 92.000 de RON pentru „activităţi sportive şi recreative”. Bani care au ajuns în contul unei asociaţii sportive care ar patrona echipa locală de fotbal. În fapt un moft al primarului, deoarece cam 60 de spectatori mergeau la meci. Când veneau şi susţinătorii din partea oaspeţilor abia dacă se ajungea, cu fotbalişti, antrenori şi arbitri la 150-200 de oameni. „I-am prezentat, la două zile după şedinţa din 11.08.2008, secretarei Primăriei Filipeştii de Pădure - cea care avizează legalitatea actelor emise de autorităţile locale - părerea noastră despre modul de adoptare a hotărârii nr 14. Am rugat-o să nu semneze acea hotărâre. Nu ştim dacă dânsa a aşteptat răspunsul de la Prefectură înainte de a contrasemna hotărârea în cauză. Cert este că hotărârea şi-a produs efectul scontat de cei care au votat-o... Încă un miliard de lei vechi din bugetul comunităţii s-a dus pe apa sâmbetei”, spun cei cinci consilieri în plângerea depusă la Tribunalul Prahova.

Tăcere de mormânt şi club privat „ultradotat”

„Am făcut toate aceste demersuri convinşi fiind că nu este corect să dai, în decurs de doi ani, peste 8.000.000.000 de lei vechi din bugetul localităţii unui club sportiv privat, chiar dacă este singurul de acest gen din localitate. Chiar dacă printre proprietarii lui se numără primarul localităţii, Morărescu Costel, şi unul dintre foştii consilierii locali (acum viceprimar), Surugiu Vasile Georgel”.
Practic, cei cinci consilieri susţin că prin aceste manevre destul de bine ticluite ca ele să aibă o aparenţă de legalitate s-ar fi reuşit sifonarea către Asociaţia Fotbal Club Filipeştii de Pădure, în nici măcar doi ani, a sumei de 827.000 de RON.

Incompatibili, dar buni de vot

„Chiar dacă textul hotărârii pare corect şi legal, la o lectură atentă a procesului verbal al şedinţei din 11 august 2008 a CL se poate vedea că destinaţia finală a celor 92.000 RON este contul A.F.C., iar în acest caz consilierii locali Surugiu Vasile Georgel şi Bucur Iamandi-Gheorghe, copropietar şi respectiv contabil (la acel moment) al A.F.C., erau în conflict de interese când au votat”. Cei doi aveau interdicţie de a vota o asemenea HCL, dar se pare că altminteri nu ar fi fost întrunit necesarul de nouă voturi pentru ca proiectul ce prevedea alocarea să treacă. „Dacă se acceptă că cei doi, sau măcar unul dintre ei, erau în conflict de interese atunci când au votat hotărârea, aceasta este nulă de drept, pentru că erau necesare nouă voturi pentru ca hotărârea să fie aprobată”, susţin cei cinci contestatari. În schimb, secretara şi edilul susţin că cei doi „votanţi” ar fi lucrat benevol şi voluntar la Asociaţie şi ca urmare nu ar fi fost nicio brumă de conflict de interese. Au votat pentru sportul din comună.

Spre stupoarea celor care îl acuză pe edilul Morărescu, banii au ajuns unde trebuie. Pentru cei care nu se pricep la fotbalul prahovean sau nu ştiu ce minune de comună este Filipeştii de Pădure trebuie spus că fostul antrenor Vasile Cosarek se referea, în ziarul „Prahova” (marţi, 6 ianuarie 2009), la interesul filipeştenilor faţă de fotbal şi la spectatorii din comună: „...Sper să vină pe stadion în număr mai mare pentru că, în acest tur de campionat, la meciuri, tribunele erau goale, doar câţiva spectatori putând fi văzuţi, pe ici-colo, răzleţi...”. Iată un motiv beton ca să toci miliarde unei comune care este ca vai de mama ei!

Gunoaie şi fotbal

Supărarea celor care îl atacă pe edilul Morărescu este foarte mare şi prin faptul că, dezinteresul manifestat de filipeşteni pentru echipa lui Morărescu fiind evident, primarul a continuat să pompeze bani grei în echipa de fotbal. „Dacă doar 100 din cei 10.000 de locuitori câţi are comuna sunt interesaţi de meciurile A.F.C. este clar că nu se poate vorbi de interesul majorităţii. Consiliul Local a înfiinţat, în 2007, un Serviciu Public de Gospodărire Comunală care gestionează serviciile comunitare (apă, canal, salubritate). În anul 2008 acest Serviciu a primit un buget de doar 100.000 de RON faţă de 567.000 RON cât a primit A.F.C”, se arată în plângerea depusă la instanţele ploieştene. Ei se mai plâng că au făcut demersurile necesare pentru achiziţionarea unui tractor şi suplimentarea bugetului dedicat salubrizării comunei. Dar degeaba. „Costel Morărescu nu a solicitat Consiliului Local să suplimenteze suma alocată pentru achiziţionarea acestui tractor, în timp ce pentru rectificarea bugetului în beneficiul A.F.C. a organizat chiar şi o şedinţă extraordinară”.
Epilog: Curtea de Conturi, D.G.F.P., Consiliul Judeţean sau alte „organe” par să se teamă de zona aceasta. Poate că este „liberă de orice” şi se bucură de o susţinere destul de „înaltă”?

Back To Top