Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Dezvăluiri

Sistemul de termie al Ploieştiului ar putea fi pus în dificultate odată cu concedierea a 80 de angajaţi ai SC Dalkia Termo Prahova SA. Aceasta este părerea autorităţilor locale, după discuţiile avute recent cu liderii de sindicate si conducerea Dalkiei. Fără să anunţe măcar formal primăria, operatorul de servicii termice a decis să concedieze 80 de angajaţi de la distribuţie din cei 153 pe care îi are, astfel încât acum, ploieştenii se pot întreba pe drept cuvânt cine va mai veni zi sau noapte la orice sesizare de-a lor.

Consilierii locali au fost minţiţi

În urmă cu mai bine de trei săptămâni am fost contactaţi de unul dintre liderii de sindicat din Dalkia, I. Eftimescu, care ne-a povestit că este îngrijorat în legătură cu un zvon care circulă prin sediul de pe Strada Văleni. Pe 15 iulie urma a se primi un plan de restructurare al personalului pentru 70 de oameni. Încă de atunci l-am sfătuit pe Eftimescu să se adreseze conducerii Primăriei Ploieşti sau consilierului local Ion Eparu pentru că acesta este membru mai vechi în comitetul de coordonare la SC Dalkia SA.


Liderul de sindicat ne-a urmat sfatul şi la scurt timp după aceea, prin consilierul Eparu, primarul Andrei Volosevici avea să afle planurile de restructurare. "La ultima întâlnire a comitetului de coordonare, după ce ni s-a prezentat bilanţul financiar al societăţii şi dorinţa de a se efectua o mare investiţie în perimetrul Dalkia, (n.r. este vorba, se pare, despre un stand de probe care să verifice din punct de vedere metrologic contoarele puse la blocuri de Dalkia) în zona de producţie, ni s-a adus la cunoştinţă, la capitolul „diverse”, faptul că se încearcă să se introducă norme de timp la lucrări noi, prin aceea că echipele de intervenţie vor fi dotate cu scule performante şi că, în urma acestor măsuri, este posibilă o restructurare a numărului de personal, dar asta fără să se facă niciun fel de precizări sau să se arate documente. Eu am întrebat atunci dacă problema restructurării a fost discutată cu sindicatele şi răspunsul a fost "DA”, moment în care am considerat că atribuţiile mele ca şi reprezentant al consiliului local sunt depăşite dacă insist. Ulterior, însă, am fost contactat de reprezentanţii unuia dintre sindicate şi am constatat că între ceea ce mi se spusese la comitetul de coordonare şi ceea ce spuneau acum liderii de sindicat există nişte diferenţe mari. Sindicaliştii au spus că nu există o înţelegere cu conducerea pentru concedieri, ci doar discuţii informale. Am considerat că lucrurile s-ar putea să ia o întorsătură neplăcută, l-am sunat pe domnul primar, l-am informat de situaţie şi în regim de urgenţă domnia sa a convocat o întâlnire cu cei implicaţi. Situaţia este foarte grea din cauza unei inversări a ordinii fireşti cronologice a desfăşurării evenimentelor. Nu poţi să dai întâi afară şi să spui că iei măsuri de automatizare ca să suplineşti lipsa forţei de muncă, ci ar trebui, invers, să-ţi asiguri partea de automatizare şi apoi să iei măsuri de reducere proporţională a numărului de angajaţi.


Cred că se neglijează un aspect important şi anume acela că suntem în zona serviciilor adresate populaţiei şi când vine vorba de serviciile de termie ele sunt cu atât mai importante. Nu ne referim la faptul că acum e doar apa caldă, şi nici acesta nu e un aspect deloc de neglijat, dar în două-trei luni ajungem în pragul pornirii sistemului pentru iarnă şi ca atare reprezentanţii muncitorilor susţin clar că nu-şi pot asuma responsabilitatea siguranţei în funcţionarea sistemului la pornire şi ulterior”, a declarat Ion Eparu, după discuţia cu sindicaliştii.

 

 

Care sunt timpii de reacţie fără muncitori?


Liderii de sindicat l-au informat pe primar că au primit deja o notificare din partea conducerii societăţii prin care sunt anunţaţi că începând cu data de 27 iulie 2009 începe procedura de concediere colectivă a 80 de angajaţi, din cei 153 pe care îi are sectorul de distribuţie deşi există un act adiţional al contractului colectiv de muncă prin care se stipulează că până la 31 decembrie 2009 nu se pot face disponibilizări de personal.


Primarul Andrei Volosevici s-a arătat foarte indignat de toate acestea: "Prima nemulţumire pe care am avut-o este legată de modul în care s-a pus în discuţia comitetului de coordonare această idée a concedierii colective, pentru că eu cred că problema trebuie analizată mult mai profound şi anume nu să informezi comitetul de coordonare ce intenţii ai pentru eficientizarea unei societăţi, ci să prezinţi o analiză amănunţită. Sunt direct implicat în ceea ce înseamnă rezultatele mai bune sau mai proaste ale Dalkia pentru că, gândiţi-vă dacă va exista o pană de termie undeva, nimeni nu ştie de comitet de coordonare, de directorul de la Dalkia, toată lumea vine şi se plânge primarului. Şi atunci mi se pare normal ca atunci când cineva vine şi-ţi propune un plan prin care vrea să dea afară 80 de oameni, să spună şi în ce măsură societatea poate să-şi continue activitatea corespunzător, care sunt timpii de reacţie faţă de anumite probleme care pot apărea în sistem. Să presupunem că pică patru puncte termice în patru colţuri ale oraşului şi afară sunt -20 de grade Celsius. Un punct termic care pică înseamnă 20 de blocuri şi atunci nu e de joacă. Nu s-a făcut nicio analiză cu comitetul de coordonare, ba mai mult am aflat că deja a început procedura de concediere prin notificare care începea de pe 15 iulie şi avea termen 10 zile. Noi am solicitat suspendarea acestei notificări până vom discuta toate aspectele”, a declarat primarul Volosevici.

 

Nepăsare franţuzească


Conducerea SC Dalkia nu a luat în consideraţie cererile primarului. Şi asta pentru că, Volosevici a aflat pe 20 iulie, la o altă întâlnire cu sindicaliştii că, deşi la întâlnirea de pe 16 s-a stabilit că procesul de restructurare se amână până la sedinţa Comitetului de Coordonare a Dalkia care fusese stabilită pentru 24 iulie, conducerea societăţii a solicitat deja şefilor de echipă liste cu numele persoanelor care pot fi disponibilizate. Primarul le-a prezentat sindicaliştilor o echipă de avocaţi care îi va reprezenta în instanţă dacă acest lucru se va impune. Consilierii locali Ion Eparu şi Valentin Marcu, membri în Comitetul de Coordonare al SC Dalkia, au promis sindicaliştilor că la şedinţa programată pentru vineri, 24 iulie 2009, vor solicita conducerii societăţii comerciale a analiză detaliată a planului de reorganizare, precum şi explicaţii privind procesul de automatizare a punctelor termice şi de recalificare a angajaţilor. Reacţia de nepăsare a francezilor este "firească” atâta timp încât autorităţile locale, care au doar 6% din acţiunile SC Dalkia, nu pot face altceva decât să nu aprobe programul de investiţii al operatorului. În plus, contractul cu SC Dalkia privind serviciul de termie în oraş expiră abia în 2011.

 

Liderul de sindicat în asentimentul francezilor


Reprezentantul francez al SC Dalkia nu a vrut să facă declaraţii publice. Ceea ce este interesant e reacţia vicepreşedintelui sindicatului Energia Dalkia (secţia de producţie), Nicolae Popescu, care ne-a declarat vizibil iritat. "Nu există nici un conflict în Dalkia. Am avut o şedinţă informală cu consilierii locali deocamdată. Nu este o disponibilizare, este un procedeu. Nu există o procedură legală, este doar la nivel de discuţie”. Culmea este că, prezenţa lui Popescu la cele două întâlniri a fost pricinuită de notificare primită de câţiva muncitori de la producţie, exact cei pe care ar trebui să-I apere.

Back To Top