Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Economic

energie electricaNoul acord cu FMI continuă programele anterioare de liberalizare a preţurilor la energie şi gaze naturale. Dacă acest angajament va fi implementat, vom avea parte de facturi duble cu aceste servicii.

Liberalizarea preţului la energie şi gaze va creşte foarte mult factura lunară pe care consumatorii o vor achita, titrează conso.ro. Guvernul s-a angajat să crească gradual preţurile reglementate, până când se va ajunge la liberalizarea completă a acestor tarife.

De la 1 ianurie 2018, consumatorii vor plăti factura de energie electrică la preţurile de pe pieţele internaţionale, iar de la 1 ianurie 2019, factura la gaze va fi stabilită la fel.

Conform datelor publicate de Comisia Europeană, preţul la electricitate este, în România, de 0,11 euro/kWh. În UE, preţul mediu este de aproximativ 0,2 euro/kWh, dar poate ajunge şi la 0,3 euro, cum se întâmplă în Danemarca, mai relatează sursa citată.

Astfel, liberalizarea preţurilor va duce, probabil, la dublarea sumei pe care consumatorii români o vor plăti la energie. Dacă acum o factură medie ajunge la 100 de lei, peste cinci ani, acelaşi consum va costa dublu.

În cazul gazelor naturale, preţul actual din România este de 0,027 euro/kWh. Este cel mai mic preţ din UE, explicat prin faptul că o parte importantă a consumului intern este acoperită din producţia locală. Preţul mediu la gaze, în UE, este de aproximativ 0,06 euro/kWh. Prin urmare, liberalizarea preţurilor va duce la dublarea facturii şi la gaze.

În domeniul energiei, românii plătesc preţuri liberalizate deja la combustibil. După un val de scumpiri în perioada 2009-2010, preţurile interne au devenit aliniate cu cele din vestul Europei. Preţul mediu, în UE, la benzină este de 1,49 euro pe litru, iar la noi, este 1,26 euro pe litru.

În timp ce combustibilul este cu numai 15% mai ieftin în România, salariile din ţara noastră sunt de câteva ori mai mici decât cele din UE. Astfel, unul din efectele liberalizării preţurilor la energie este scăderea drastică a puterii de cumpărare a populaţiei.

Back To Top