Specialiştii în industrie sunt pe cale de dispariţie: cele mai multe oferte de muncă din ultimele luni au venit din domeniul producţiei industriale, însă în mod paradoxal, acest domeniu de activitate se confruntă cu cea mai acută lipsă de forţă de muncă specializată, au precizat, pentru Capital, specialiştii Manpower România.
În ultimele luni, cea mai mare nevoie de personal a venit din domeniul producţiei industriale, confirmând intenţiile de creştere a numărului de angajaţi în trimestrul al IV-lea, anunţate de angajatorii din industria prelucrătoare în Studiul Manpower privind Perspectivele Angajării de Forţă de Muncă.
Domeniul producţiei industriale este însă unul în care angajatorii şi recrutorii întâmpină de foarte mult timp dificultăţi în identificarea şi atragerea candidaţilor potriviţi.
Printre poziţiile industriale care au dat cea mai mare bătaie de cap angajatorilor s-au numărat cele de inginer proces tehnologic, inginer metalurgist, inginer de mentenanţă şi inginer pentru calitate.
În ultimele luni, „angajatorii au căutat atât muncitori necalificaţi, cât şi personal cu studii superioare, în special tehnice, iar majoritatea cererilor a venit pe fondul creşterii de producţie în urma comenzilor externe", potrivit Lilianei Graure, managerul agenţiei Manpower Cluj.
Cu toate că salariul mediu în industrie este de doar 1.500 lei net, mulţi specialişti din domeniu ajung să câştige şi 3.000 euro, potrivit surselor din piaţa de recrutare.
Mai multe pe Capital.ro.