Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Economic

Deficitul de personal din sectorul reparațiilor auto, dar și pretențiile meseriașilor români, pe care patronii le consideră exagerate, i-au făcut pe angajatorii din domeniu să schimbe foaia. Proprietarii de service-uri sunt dispuși să plătească până la 800 de euro salariu muncitorilor pe care au început să-i recruteze din.. China!

 

Deși numărul românilor fără loc de muncă este foarte mare, ceea ce au ei de oferit și pretențiile la angajare au dat naștere unui fenomen nou. Patronii de service-uri, de exemplu, preferă să caute forță de muncă la mii de kilometri depărtare. " Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (A.S.S.A.I.) a transmis către Ambasada Republicii Populare Chineze o scrisoare de intenţie în vederea derulării unui program de recrutare şi relocare de forţă de muncă în România pentru cetăţenii chinezi, în domeniul reparaţiilor auto. Industria de reparaţii auto din România se confruntă de peste 5 ani cu un deficit în creştere de forţă de muncă pregătită în acest domeniu. Numărul în creştere de înmatriculări auto din România presupune şi asigurarea unui număr suficient de angajaţi calificaţi în acest domeniu care să presteze activităţile specifice de reparare şi întreţinere a parcului auto naţional. România are în prezent un parc auto de peste 7,5 milioane de autovehicule, cu o vârstă medie de 14 ani, iar aceste autovehicule vechi sunt puternic uzate tehnic din cauza unei infrastructuri primitive, aşa cum este cea românească, şi au nevoie de intervenţii dese în service. Opt din zece service-uri auto din România lucrează sub capacitatea proiectată din cauza lipsei de personal calificat", explică reprezentanții A.S.S.A.I.
Decizia de a căuta angajați la capătul lumii este pusă pe seama mai multor factori. Au contat, spun reprezentanții acestui sector, pretențiile românilor la salarii de 1.000 - 1.400 de euro, dar și faptul că, de obicei, muncitorii calificați preferă să se angajeze în vestul Europei, pe bani mai mulți. Oricum, numărul celor care ar putea ocupa posturi în service-uri auto a ajuns foarte mic, din lipsa unui program serios de pregătire profesională în domeniu, iar cei care știu meserie preferă să lucreze clandestin, în propria curte, fără a avea grijă controalelor din partea autorităților, mai explică reprezentanții Asociației. Aceștia mai aduc în discuție și șomajul voluntar în rândul tinerilor, capitol la care ocupăm locul al doilea în UE, după Italia.
"În aceste condiţii, ASSAI intenţionează să deruleze un program pilot de recrutare şi relocare a 80 de persoane din Republica Populară Chineza, iar dacă se dovedeşte că aceste persoane se pot integra şi face performanţă în service-urile auto care au acceptat să intre în acest proiect vom continua acest program până când vom rezolva problema deficitului de personal. Acest program pilot este destinat exclusiv membrilor ASSAI, iar unităţile reparatoare care vor angaja aceste persoane sunt atât service-uri auto multi-marcă, cât şi reprezentante auto din diverse oraşe precum Bucureşti, Iaşi, Baia Mare, Sebeş, Roman, Suceava şi Tulcea", anunță un comunicat al Asociației.
Salariile oferite de români chinezilor pleacă de la 250 – 300 de euro net pentru spălătorii auto, deoarece în acest domeniu nu se cere experiență, și ajung la 500 - 800 euro net pentru specialiştii cu minim 3 ani de experienţă în tinichigerie, vopsitorie, mecanică, electrică şi diagnoza auto.
Potrivit sursei citate, deficitul de forţa de munca pregătită în România, în domeniul reparaţiilor auto, depăşeşte în prezent 20.000 de persoane.
"Poate cea mai importantă calitate pierdută în ultimii 28 de ani de către poporul român este cultul muncii, înlocuit de dorinţa de înavuţire peste noapte, prin nemunca. Am constatat cu tristeţe faptul că tinerii nu se înghesuie să înveţe o meserie care presupune să fii murdar pe mâini, iar forţa de munca românească pregătită, care a migrat în alte ţări, nu impresionează deloc adormitele şi lipsitele de viziune instituţii româneşti," a declarat Cristian Muntean, Preşedinte ASSAI.

Back To Top