Parcursul postdecembrist al României reprezintă o poveste tumultoasă cu rezultate pe care nici măcar un autor de literatură Science-Fiction nu ar fi reușit să-l prevadă. De la degringolada anilor 90, când se contura ceea ce urma să devină așa-numitul capital indigen, până în prezent, când economia reală funcționează după principii marcate de economia de piață deschisă, a fost o cale lungă marcată de peripeții nu întotdeauna cu final fericit.
Lungul drum de la economia socialistă la capitalul străin de sute de milioane de euro
Închiderea marilor conglomerate industriale a produs milioane de șomeri, reconversia profesională s-a produs într-un ritm de melc, iar sfârșitul anilor 90 nu arăta deloc promițător, după o perioadă de privatizări cu cântec și mișcări sociale puternice. Între timp, România a devenit membră a Uniunii Europene, iar semnalele transmise capitalului străin au început să devină coerente, bazate pe strategii de dezvoltare pe termen lung.
Odată cu aderarea la Uniunea Europeană, primele semnale serioase de stabilitate au produs efecte pozitive, care s-au concretizat și în creșterea încrederii capitalului străin de a investi sute de milioane de euro în România.
Parcul care a creat mii de locuri de muncă cu un capital extern sută la sută privat
Unul dintre exemplele de succes este grupul Alinso, care a dezvoltat lângă Ploiești cel mai mare parc industrial privat din sud-estul Europei: Ploiești West Park. Acționarul Alinso Ploiesti West Park este grupul belgian Domo Investment Group, cu tradiție de zeci de ani în Belgia și cu investiții în mai multe țări din vestul Europei
Citește și: România privită prin ochii unui investitor străin: „Am venit aici cu mintea deschisă, însă mulți m-au întrebat ce căutam cu adevărat. Acum, după aproape zece ani, știu că am luat o decizie corectă”
Ivan Lokere, CEO Alinso Group: „Oferim mii de locuri de muncă, sunt convins că ne așteaptă și în viitor un parcurs frumos în România”
„Din punctul meu de vedere, județul Prahova reprezintă un exemplu extraordinar în ceea ce privește reinventarea industriilor, reorientarea profesională și strategia de dezvoltare economică și socială aplicată pe termen lung. Regiunea stă bine la multe capitole, iar acest fapt a dus la o dezvoltare accelerată față de alte zone ale României. Conducerea Alinso Group a studiat foarte bine zona înainte de a lua decizia să investească aici.
Unul dintre argumentele hotărâtoare în acest sens a fost chiar declarația șefului Delegației Comisiei Europene în România, domnul Jonathan Scheele care a afirmat că Prahova este regiunea din România cea mai apropiată de standardele Uniunii Europene. Iată că au trecut 10 ani de când Ploiești West Park își desfășoară activitatea în România, oferind mii de locuri de muncă. Viziunea grupului nostru se concentrează foarte mult și pe componenta socială, ne dorim să fim implicați și să ne aducem aportul în comunitățile care ne-au primit cu brațele deschise, așa cum este și județul Prahova. Sunt convins că pentru Alinso Group este doar începutul și ne așteaptă în continuare un parcurs frumos în România”, a declarat Ivan Lokere, Chief Executive Officer în cadrul Alinso Group.
Ploiesti West Park – carte de vizită
Cel mai mare parc industrial privat din sud-estul Europei situat la marginea municipiului Ploiești, într-o zonă cu tradiție industrială de peste o sută de ani care include și un centru universitar important cunoscut la nivel internațional, având conexiuni de infrastructură rutieră și feroviară cu toate regiunile României și cu exteriorul, Ploiești West Park se întinde pe o suprafață de 300 de hectare și reușește să concentreze, în incinta sa, nume importante ale industriei recunoscute la nivel mondial.
Concerne multinaționale precum Unilever, Lufkin, Schlumberger, Federal Mogul, Coficab, British American Tobacco reprezintă doar câțiva dintre jucătorii economici importanți care au ales să investească în Ploiești West Park.
De ce să alegi Ploiești West Park dezvoltat de Alinso Group?
Orice investitor aflat în căutarea unei locații care să îi ofere soluții integrate de dezvoltare, de la teren, utilități la nivel de facilități industriale sau pur și simplu construcții gândite exact pe profilul de activitate dorit de client descoperă în Ploiești West Park partenerul potrivit pentru o colaborare pe termen lung.
ALternative INnovative SOlutions - Alinso oferă SOluții ALternative si INovative în diferite domenii:
Proiecte de construcții-la-comandă durabile și de ultimă generație, vânzări și leasebacks pentru valorificarea proprietății, parteneriate private-publice (PPP), gestionare activă a parcurilor de afaceri cu un accent special pe dezvoltarea durabilă, utilizarea în comun a infrastructurii și servicii logistice la cele mai înalte standarde calitative.
Alinso Group a implementat în Ploiești West Park conceptul ONE-STOP SHOP – fiind partenerul ideal al firmelor care doresc relocarea, dezvoltarea unor noi facilități, reamenajarea sediului sau externalizarea tuturor activităților legate de infrastructuri și preocupări imobiliare.
De la vânzare sau închirierea terenurilor rămase libere în Ploiești West Park, până la servicii de construcții la cheie a facilităților, consultanță și servicii de administrare a infrastructurii din parc, Alinso Group oferă la doar câțiva kilometri de Ploiești, în cel mai important nod de transport al României, locul ideal pentru a dezvolta afaceri pentru viitor.
Soluții și flexibilitate pentru orice tip de client
Orientarea către client, flexibilitatea și buna comunicare cu toți partenerii, servicii complete de mentenanță – toate reprezintă viziunea unui concept integrat care a dovedit deja că este unul de succes în parcurile industriale dezvoltate în Belgia sau Germania.
Din cele 300 de hectare existente în Ploiești West Park, numai 100 mai sunt libere pentru potențialii clienți. Alinso Group oferă clienților teren spre vânzare, incluzând asigurarea infrastructurii și a utilităților, servicii de închiriere a clădirilor construite, servicii de construire birouri sau facilități de producție la cheie potrivit dorințelor clienților, servicii care includ managementul de proiect, design și autorizații.
Utilități la capacitate industrială, clădiri eco-friendly
Toate utilitățile sunt disponibile la nivel de capacități industriale, clădirile deja construite care sunt ocupate sau care își așteaptă viitorii ocupanți sunt eco-friendly. Ploiești West Park oferă peste 70 de mii de metri pătrați de depozite logistice de clasa A, depozite sau locații de producție mici și medii începând chiar de la 300 de metri pătrați, depozite frigorifice, proiecte de construcție la cererea clienților, utilități de energie verde reprezentate de instalații fotovoltaice – cele mai mari din România – 16 MW.
Terenuri de vânzare în incinta parcului
Ploiești West Park oferă spre vânzare terenuri sau clădiri gata ridicate, consultanță pentru relocare unități de producție mici sau mari, în funcție de client, lucrări de infrastructură, construcții de înaltă calitate la consturi de întreținere și consum minimale.
Ploiești West Park oferă spre închiriere terenuri și clădiri. Toate modificările cerute de client în ceea ce privește clădirile aflate spre închiriere se pot efectua de către Ploiesti West Park în termen de 45 de zile de către echipa Parcului.
Oportunități de dezvoltare urbanistică
Ploiesti West Park pune la dispoziție clienților, prin intermediul echipei sale de experți, consultanță legată de construcții în ceea ce privește PUZ, CUT – coeficientul de utilizare al terenului 1,5, POT – procentul de ocupare al terenului 70%, spații verzi 20%, înălțimea pentru depozite și unități de producție 25 de metri și înălțime nelimitată pentru instalații tehnologice.
Utilitățile sunt puse la dispoziție rapid
Utilitățile parcului sunt puse la dispoziția clienților după cum urmează:
Electricitate: 60MW putere furnizată de trei stații electrice din rețeaua națională
Apă: Rezerve proprii de apă de 5800 de metri cubi zilnic, cu posibilitate de creștere a capacității și conectare la rețeaua națională
Rețea canalizare apă pluvială și stație de epurare
Terminal ATP și feroviar cu legătură către Marea Neagră sau toate regiunile din Europa. Servicii complete și moderne în terminalul feroviar
Ploiești West Park oferă acces la singurul terminal feroviar intermodal din regiune. Prin infrastructura rutieră și feroviară, Ploiești West Park are acces la întreaga Europă, la Marea Neagră și la întreaga rețea a României. Ploiesti West Park este situat în apropierea autostrăzii A3.
Terminalul ATP dispune de o suprafață totală de 10 hectare, incluzând peste 5000 tone capacitate stocare pentru containere, containere frigorifice și cargo.
Trei trenuri săptămânale care fac legătura dus-întors cu portul Constanța, două trenuri săptămânale dus-întors care fac legătura cu Terminalul Curtici și Bilk Terminal din Ungaria, cu legătură spre vestul Europei, acces către drumul național 72, toate aceste facilitate la o distanță de numai 2,5 kilometri de Ploiești West Park.
Terminalul feroviar oferă locuri de parcare pentru mașini și TIR, servicii de transfer, servicii de gestionare a containerelor, stație de alimentare combustibil și depozit de containere.
Terminalul, ca și toate facilitățile Ploiești West Park dispun de pază și monitorizare video 24/24h.
Servicii suplimentare dedicate clienților parcului
Clienții Ploiești West Park beneficiază de servicii comune complete, de la gestionarea deșeurilor, securitate și monitorizare, deratizarea zonei, brigade de pompieri proprie a parcului, servicii de curățenie, catering, închirieri de mașini și organizare de evenimente.
Pentru detalii suplimentare și contact – link site official Ploiesti West Park - http://www.alinso.eu/ro/