Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Economic

Început cu stângul, întrucât platforma dedicată a fost pusă în funcțiune cu întârzieri și cu mare greutate, programul IMM INVEST se dovedește o dezamăgire pentru micii antreprenori afectați de criză care își puneau speranțele în instrumentul gândit de stat să le vină în ajutor, în această perioadă dificilă.

 

Pe piață au apărut mai multe semnale că programul nu este nici pe departe ceea ce s-a dorit sau, mai bine zis, ce a fost prezentat în spațiul public.

Într-o postare publicată marți, pe pagina sa de Facebook, Adrian Dragomir, unul dintre fondatorii termene.ro, prezintă cifrele momentului în ceea ce privește IMM INVEST.

"Nicio companie cu cifra de afaceri mai mică de 100.000 de lei nu a primit până acum aprobare de la bancă pentru creditul IMMINVEST", dezvăluie acesta, arătând că, oricum, sunt doar 49 de credite aprobate, astfel: 9 companii au cifră de afaceri între 100.000 și 1 milion de lei, 22 au între 1 milion și 4,8 milioane lei, 15 au peste 4,8 milioane de lei, iar trei nu aveau date la 2018.

24 de județe, potrivit lui Adrian Dumitru care scrie că topul este deschis de București, cu 7 societăți, urmat de Botoșani, Cluj și Constanța - câte 3 firme, respectiv bacău - 2 firme.

Tot în Capitală se înregistrează și cele mai multe cereri respinse, aproximativ 25% din total.

Într-o opinie publicată de Capital, zilele trecute, senatorul de Prahova Radu Oprea, fost ministru pentru Mediul de Afaceri, dezvăluia "cifrele comunicate oficial de directorul FNGCIMM (Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici si Mijlocii - n.r.), dl. Nancu, în fața comisiei de specialitate din Camera Deputaților: până acum sunt în jur de 20 de credite acordate, din cele 95.000 de solicitări depuse".

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul imminvest.ro, statul poate garanta până la 90% din valoarea creditelor pe care le accesați la una din băncile partenere. Beneficiarii nu plătesc dobândă, comision de garantare sau alte costuri de acordare, iar costurile finanțării sunt subvenționate în procent de 100% de la bugetul de stat, până la data de 31.12.2020, cu posibilități de prelungire. De asemenea, nu se percepe nici comision de rambursare anticipată, iar valoarea maximă a creditelor poate fi de până la 10.000.000 lei pentru investiții și până la 5.000.000 lei pentru capital de lucru.

"Programul IMM INVEST ROMANIA permite IMM-urilor afectate semnificativ de criza COVID-19 să își asigure lichiditățile pentru derularea activității curente sau pentru investiții, prin accesarea unuia sau a mai multor credite pentru realizarea de investiții și/sau unul sau mai multe credite/linii de credit pentru capital de lucru, garantate de către FNGCIMM în numele și contul statului roman, prin Ministerul Finanțelor Publice. Plafonul maxim de garantare alocat este de 15 miliarde lei", mai precizează sursa citată.

Foto: Facebook/ Adrian Dragomir

Back To Top