Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

restrictii la cheltuieli proiect de ordonanta de urgenta ministerul finantelor
Categorie: Economic

 

• Guvernul pregătește reducerea cheltuielilor bugetare pentru acest an.
• Un proiect pus în dezbatere publică de Ministerului Finanțelor prevede anumite restricții la consumul banilor.

Deficitul bugetar a depășit 4% din PIB, iar Guvernul intenționează să corecteze lipsurile. într-un proiect pus în dezbatere publică de Ministerului Finanțelor, sunt prevăzute mai multe restricții la consumul banilor.

Instituțiile publice vor fi obligate să cheltuiască în perioada septembrie – decembrie 2024 la nivelul mediei din perioada ianuarie – august pentru bunuri și servicii.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Rafila afirmă că va creşte numărul locurilor alocate de universităţi pentru medicina de familie

Sunt excluse cheltuielile cu medicamentele și materialele sanitare, cu serviciile medicale cu îngrijirea bolnavilor, cu asigurarea hranei în unitățile sanitare, în instituții de asistență socială și în unități de asistență medico-socială.

Dacă se va adopta Ordonanța, nu vor putea să mai cumpere mobilă, cărți, publicații și materiale documentare, să cheltuiacă bani pentru consultanță și expertiză, pregătire profesională, studii și cercetări (cu excepția celor care sunt necesare pentru finanțarea proiectelor cu finanțare din fonduri externe nerambursabile și rambursabile).

Investiții din fonduri publice nu vor mai putea fi făcute până la finalul anului. Excepție fac procedurile de achiziție publică care se află în etapa de comunicare a rezultatului.

Plățile lunare efectuate în perioada septembrie – decembrie 2024 pentru aceste categorii de cheltuieli trebuie să fie cel mult la nivelul mediei plăților efectuate în perioada ianuarie – august 2024, în limita bugetului aprobat.

Sunt exceptate cheltuielile aferente obținerii finanțării și implementării proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile și din Planul Național de Redresare și Reziliență al României precum și cheltuielile cu investițiile din domeniul asistență socială și sănătate.

Creditele de angajament și creditele bugetare aferente cheltuielilor cu investițiile precum și cele aferente obiectivelor de investiții finanțate de la bugetul de stat, prevăzute în bugetele ordonatorilor de credite nu pot fi majorate. Excepție fac cheltuielile de investiții, respectiv obiectivele de investiții care se găsesc în una din următoarele situații:

• au un progres financiar mai mare de 90%

• sunt în curs de încheiere procesele verbale de recepție la terminarea lucrărilor;

• sunt necesare lucrări de intervenții pentru situații de urgență care pun în pericol lucrările de investiții dispuse prin Comitetele pentru Situații de Urgență potrivit legii;

• alocările de credite de angajament și credite bugetare din Fondul de Rezervă Bugetară la dispoziția Guvernului României.

Bugetarii care lucrează în domeniul fondurilor europene nu vor putea primi stimulente în perioada septembrie – decembrie 2024 dacă se află în concediu. De asemenea, acei angajați nu vor primi nici avantaje de natura combustibilului.

Companiile care au capital integral de Stat și primesc subvenții de la buget vor putea să mărească cheltuielile salariale doar dacă:
• au sumele prevăzute în bugetele de venituri și cheltuieli aprobate pentru anul 2024;
• au înregistrat profit net anual în ultimii 3 ani;
• nu au programate pierderi și plăți restante în anul 2024;
• subvențiile/transferurile primite de la bugetul de stat pentru activitatea operațională s-au diminuat consecutiv în ultimii 3 ani.

Proiectul mai prevede:

- alocarea de sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului numai în situaţia în care la nivelul ordonatorului principal de credite nu este posibilă asigurarea acestora prin modificarea repartizării pe trimestre a bugetului aprobat sau prin virări de credite de angajament și credite bugetare, inclusiv în condițile reglementate prin prezentul proiect;
- majorarea de la 1 miliard lei la 2 miliarde lei a plafonului de contractare de împrumuturi pentru unităţile administrativ- teritoriale;
- majorarea plafonului de contractare a împrumuturilor de către unitățile administrativ-teritoriale cu suma de 1,5 mld. lei, precum și a plafonului de tragere cu suma de 700 milioane lei;
- reglementarea modalității de utilizare la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale a excedentului anilor precedenți, precum și a sumelor neutilizate pentru implementarea Programului pentru şcoli al României, precum și unele măsuri cu privire la rectificările bugetelor autorităților locale.

Mai multe pe hotnews.ro

CITEȘTE ȘI: Volkswagen ia în calcul închiderea unor fabrici, ca măsură pentru reducerea costurilor

 

Back To Top