Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Coridorul Verde semnare acte
Categorie: Economic

 

• Reprezentanții guvernelor și ai operatorilor de transport energie din patru țări (România, Ungaria, Azerbaidjan și Georgia) s-au întâlnit, marți, la Palatul Victoria, pentru a semna niște documente privind despre așa-zisul Coridor Verde – cablul submarin de înaltă tensiune în curent continuu, de 1.200 km.
• O a cincea țară, Bulgaria, a participat ca invitat, intenționând să se alăture, în viitor, proiectului.

Așa cum este prezentat în prezent proiectul Coridorul Verde, cablul va conecta, prin Marea Neagră, România și Georgia, conexiunea fiind prelungită în Ungaria și Azerbaidjan.

Ministrul Energiei Sebastian Burduja s-a întâlnit cu ministrul Energiei din Azerbaidjan, Parviz Shahbazov, ministrul Economiei și Dezvoltării Sustenabile din Georgia, Levan Davitashvili, ministrul Afacerilor Externe și Comerțului din Ungaria, Péter Szijjarto, ministrul Adjunct al Energiei din Bulgaria, Iva Petrova.

CITEȘTE ȘI: Un absolvent al CNMV Ploiești, în cărți pentru a fi noul viceguvernator al BNR

Au mai participat președintele Directoratului Transelectrica SA, Ștefăniță Munteanu, și conducerea companiilor Georgian State Electrosystems, AzerEnerji și MVM Electrical Works, operatori naționali de transport de energie electrică din celelalte țări.

Studiul de fezabilitate pentru Coridorul Verde va fi făcut de o companie din Italia

Transelectrica, Georgian State Electrosystem, AzerEnerji și MVM Electrical Works au semnat actele constitutive ale companiei de proiect Green Energy Corridor Power Company, cu sediul în București. Potrivit documentelor prezentate în ședința AGA din 12 august a Transelectrica, firma este de tip SRL și se va ocupa de întreg proiectul, începând cu studiul de fezabilitate.

Potrivit reprezentanților Ministerului Energiei, studiul de fezabilitate va fi făcut de firma de consultanță italiană CESI. Azerbaidjan este cel care contractează firma italiană, în numele semnatarilor Acordului privind proiectul, dar va fi transferat către Joint Venture.

Obiectul de activitate al companiei de proiect va fi „Activități ale holdingurilor”, iar sediul va fi la București.

Asociații Transelectrica în firmă vor fi AzerEnerji JSC (Azerbaidjan), Georgian State Electrosystem (Georgia) și MVM Zrt (Ungaria).

Intenția inițială era ca obiectul de activitate să fie Producția, transportul și distribuția energiei electrice, potrivit unei note a companiei. Acționarul majoritar al Transelectrica este Secretariatul General al Guvernului, cu o participație de 58,68%.

Acționarii Transelectrica au mai aprobat, pe 12 august, și achiziția de servicii juridice, adică să angajeze case de avocatură care să se ocupe de această firmă.

Sebastian Burduja: Estimăm 3,5 mld euro între Georgia și România

„Vom afla costurile după ce va fi făcut studiul de fezabilitate”, a declarat, marți, ministrul energiei Sebastian Burduja. Acesta a mai spus în prezent că sunt estimate costuri de 3,5 miliarde euro pentru cablul dintre România și Georgia.

Ministrul susține că acest proiect înseamnă diversitatea surselor de aprovizionare și reducerea prețurilor energiei pentru toți consumatorii. Cablul va transporta în principal energie din surse regenerabile.

Pe viitor va fi analizată posibilitatea includerii în studiul de fezabilitate a unei noi componente: un cablu de fibră optică care va conecta cele 4 țări și în privința fluxurilor de date.

La întâlnirea de luni s-a mai discutat despre posibilitatea alăturării Bulgariei la studiul de fezabilitate și la proiectul de infrastructură.

Cum condiționează Comisia Europeană susținerea cablului submarin

Reprezentanții guvernelor din cele 4 state (România, Ungaria, Azerbaidjan și Georgia) au semnat, marți, un protocol de amendare a acordului care clarifică faptul că legislația europeană și obligațiile care decurg din calitatea României și Ungariei de State Membre prevalează față de prevederile acordului.

Aceasta în condițiile în care Comisia Europeană și-a exprimat îndoieli legate de acordul semnat între cele 4 guverne pe 17 decembrie 2022, la București. Comisia Europeană crede că acest acord nu respectă legislația europeană.

Acordul a fost semnat pe 17 decembrie 2022, la București, și prevede realizarea „Coridorului Verde”, mai exact construirea unui cablu prin care să fie transportată energie verde pe sub Marea Neagră.

Coridorul Verde - detalii tehnice

Potrivit proiectului, ar urma să fie un cablu subteran în curent continuu (HVDC) de 5000 MW care ar urma să traverseze România de la est la vest.

Cablul ar urma să aibă circa 1.200 de kilometri, dintre care 850 de kilometri pe teritoriul României. Cablul va conecta, prin Marea Neagră, România și Georgia, conexiunea fiind prelungită în Ungaria și Azerbaidjan.

Această infrastructură urmează să fie amplasată pe ruta Tuzla – Podișor și pe cea a conductei de gaz Bulgaria-România-Ungaria-Austria (BRUA), folosind coridoarele existente pentru cele două rute.

Mai multe pe hotnews.ro

CITEȘTE ȘI: Coridorul Verde: Sebastian Burduja vrea să conecteze România cu Azerbaidjan, Georgia și Ungaria printr-un uriaș cablu de curent continuu

 

Back To Top