Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

singur in casa locuinte batran gospodarii
Categorie: Economic


• Piața imobiliară din România se apropie de un obstacol dur și nevăzut: uriașul număr de locuințe, care se apropie de disponibilizarea naturală, prin aceea că sunt deținute de proprietari în vârstă, singuri.
• În actualele condiții demografice, cererea potențială ar putea intra într-un declin sever, după cum arată datele Institutului Național de Statistică.

Studiul „Condițiile de viață ale românilor, în 2023”, publicat de Institutul Național de Statistică, surprinde un fenomen îngrijorător.

Din cele aproximativ 7,5 milioane de gospodării din România, aproape o treime sunt locuite de o singură persoană. Încă și mai grav, din aceste 2,4 milioane de locuințe, 56,3% aparțin unor persoane de 65 de ani sau peste. Totul în condițiile în care, potrivit INS, aproximativ una din șase locuințe este complet părăsită de proprietari.
Iar populația rezidentă în România se menține cu greu peste pragul de 19 milioane.

CITEȘTE ȘI: De la 1 septembrie, indemnizația însoțitorilor pentru pensionarii încadrați în gradul I de invaliditate crește cu aproape 14%

În plus, desi în scădere, numărul românilor care dețin deja casa în care locuiesc rămâne cel mai mare din Europa. La nivel național, doar 387.000 de gospodării sunt închiriate, în vreme ce alte 7,1 milioane sunt locuite de proprietari.

Piața s-a trezit după inflație și dobânzile mari

În prezent, prețurile solicitate de dezvoltatorii imobiliari și de proprietarii care doresc să-și vândă proprietățile cunosc creșteri de două cifre în majoritatea marilor orașe din țară.
Astfel, la nivel național, apartamentele erau în luna august cu 17% mai scumpe față de perioada similară a anului trecut, potrivit platformei imobiliare Storia.

Cu peste 10.000 de tranzacții doar la nivelul lunii iulie, Bucureștiul este de departe orașul cu cea mai activă piață rezidențială (N.B.: la nivelul întregii țări, s-au vândut în același interval 57.021 de imobile, potrivit ANCPI).

Cererea mare face ca locuințele din imobilele vechi să nu sufere deprecieri însemnate.

S-a ajuns chiar la situația în care, în medie, prețul unui metru pătrat într-un bloc vechi să fie mai mare decât cel într-un imobil recent construit. 1.912 euro/mp față de 1.814 euro/mp. Procentual însă, scumpirile mai însemnate, de 22% față de 2023, vin dinspre locuințele noi.

Cele mai căutate locuințe, apartamentele de două camere (55 mp), aveau în luna august un preț mediu de tranzacționare de102.850 de euro.

În toate marile orașe din țară, prețul mediu al unui metru pătrat a depășit pragul de 1.600 de euro.

Mai multe pe cursdeguvernare.ro

CITEȘTE ȘI: Conectarea României cu Georgia prin Coridorul Verde va costa 3,5 miliarde euro

 

Back To Top