• În perioada 15-16 mai, s-a desfășurat în Ploiești în organizarea Camerei de Comerț și Industrie Prahova, Colegiului Economic Virgil Madgearu Ploiești, Universității Petrol Gaze Ploiești și CECAR Prahova, un complex proiect de valorizare a competențelor antreprenoriale ale elevilor și studenților.
• Demersul a cuprins un concurs, un simpozion și un târg al firmelor.
Joi, 15 mai, CCI Prahova a găzduit la sediul său Concursul de antreprenoriat „Romanian Business Challenge” și Simpozionul internațional „Performanțe prin parteneriate”, iar vineri, 16 mai, Palatul Culturii a găzduit Târgul firmelor de exercițiu.
Deschiderea Concursului de antreprenoriat Romanian Business Challenge, aflat la cea de-a XIII-a ediție, s-a făcut de către președintele CCI Prahova, Aurelian Gogulescu, a lui Virgiliu Daniel Nanu, președintele Consiliului Județean Prahova, a subprefectului județului Prahova, Mircea Tănase, și a reprezentanților partenerilor.
Evenimentul care are deja tradiție este mai mult decât o competiție. Este un spațiu de învățare, de colaborare și de descoperire pentru cei 74 de elevi și studenți veniți din București, Târgoviște, Cluj-Napoca, Pașcani, Mizil, Snagov, Băicoi, Domnești, Brănești și Ploiești.
„Este un prilej de a înțelege ce înseamnă să gândești că un antreprenor: să fii flexibil, să iei decizii rapide și sub presiune, să greșești și să înveți din greșeli, mai ales ținând cont că studiul de caz dat pentru analiză a fost făcut pe o firmă prahoveană de succes, cu o activitate complexă - PECEF Tehnica SRL, iar Doina Purghel, co-acționar în firmă, a făcut parte din Comisia de evaluare”, transmit reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie Prahova, într-un comunicat.
În paralel, s-a desfășurat simpozionul internațional „Performanțe prin parteneriate”, la care au fost invitați atât parteneri din străinătate, de la Camera de Comerț și Industrie Ungară - Secțiunea Maghiară-Română și de la Institutul de Învățământ Superior Vito Capialbi, Calabria, Italia, cât și parteneri importanți din țară. Aceștia au acoperit în intervenția lor domenii de interes pentru cadrele didactice prezente.
Competițiile cuprinse în eveniment s-au potențat una pe cealaltă și au făcut dovada că antreprenoriatul se învață, se cultivă și se dezvoltă în timp. Este un proces în care tinerii au ocazia să experimenteze, să descopere și să îndrăznească – sub îndrumarea unor dascăli valoroși și într-un mediu care încurajează inovația și colaborarea.
„Acest lucru s-a văzut și în cadrul Târgului firmelor de exercițiu unde au participat 85 de firme de exercițiu din toată țara, dintre care 43 cu stand. Entuziasmul, creativitatea, buna dispoziție dar și profesionalismul tinerilor viitori antreprenori au umplut eleganta Sală a coloanelor din Palatul Culturii, iar evaluatorilor - profesori de liceu și universitari, reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie Prahova, ai mediului de afaceri și din importante instituții locale - le-a fost foarte dificil să-i diferențieze pentru a face premierea. Toți au fost foarte buni și dornici să-și etaleze cunoștințele astfel încât ne-au convins că tânăra generație, bine îndrumată poate construi viitorul pe care ni-l dorim.
Cei patru parteneri care organizează aceste concursuri de mai bine de 10 ani vor continua să susțină acest eveniment dedicat poate celei mai importante investiții pe care o putem face: investiția în educația tinerei generații în general și în educația antreprenorială în special, ca cea mai sigură investiție în dezvoltarea durabilă a unei comunități”, au mai precizat reprezentanții CCI Prahova.
CITEȘTE ȘI: Start-Up Nation 2025. Peste jumătate din locurile la cursurile antreprenoriale au fost ocupate
- Facebook.com/actualitateaprahoveana.ro
- instagram.com
- twitter.com
- Google Business
- Youtube Actualitatea
- Spotify PODCAST
- TikTok Actualitatea Prahoveană
.