Actual

Actual

Peste 100 de persoane din Prahova au fost confirmate cu SARS-CoV-2, în ultimele 24 de ore, după efectuarea a 521 de teste. În același interval, la nivelul județului au fost raportate 16 noi decese asociate Covid.

Read more: #coronavirus: Prahova a raportat 114 cazuri noi și 16 decese asociate Covid, în ultimele 24 de ore
Actual

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a anunțat marți, la Ploiești, mai multe propuneri menite, pe termen scurt, să reducă din efectele pe care criza sanitară le-a avut asupra sistemului de educație, iar pe termen lung să crească performanțele învățământului românesc.

Read more: Extinderea orelor remediale și prelungirea anului școlar, soluțiile de recuperare propuse de...
Actual

Prezent, marți, la Ploiești, pentru o conferință privind vaccinarea și testarea Covid în sistemul de învățământ, ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, s-a arătat nemulțumit de faptul că a fost utilizat un număr foarte mic din cele peste 1,1 milioane de teste rapide distribuite în școli. Acesta a indicat, drept cause, lipsa personalului, respectiv reticența părinților în a-și da acordul pentru testarea copiilor, și a susținut utilizarea testelor de salivă (non-invazive), atât pentru persoanele care prezintă simptome, cât și pentru contacții direcți.

Read more: Ministrul Educației cere testare în școli, prin orice fel de mijloace relevante și omologate. DSP...
Actual

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției de Poliție nr. 4 Ploiești au efectuat, marţi dimineaţă, cinci percheziții la domiciliul unor persoane bănuite de furt și furt calificat. Descinderile au avut loc pe raza municipiului Ploiești.

Read more: Doi ploieşteni suspectaţi de furturi din maşini, aduşi la audieri în urma unor percheziţii
Actual

Autorităţile centrale au anunţat că persoanele care vor să se imunizeze cu serul produs de AstraZeneca vor putea face acest lucru "la liber", fără programare prealabilă în platforma informatică. Măsura se va aplica "în câteva zile".

"Pentru facilitarea accesului la vaccinare, în centrele în care se administrează vaccinul Vaxzevria (AstraZeneca) și în care sunt locuri disponibile, va fi permisă vaccinarea persoanelor care optează pentru acest tip de vaccin, prin prezentarea directă la centrul de vaccinare, fără a mai fi necesară înscrierea pe platformă, cu respectarea celorlalte proceduri și instrucțiuni", se arată pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

"Vom anunța începerea vaccinării fără programare în termen de câteva zile!", se mai arată în anunţul publicat pe pagina oficială a campaniei de vaccinare anti COVID.

Autorităţile le atrag atenţia doritorilor să verifice disponibilitatea locurilor pe harta interactivă existentă pe platforma națională de informare cu privire la vaccinare, să aibă la ei, evident, documentul de identitate şi, foarte important, să se asigure că nu au simptome asociate COVID-19, precizând totodată şi că vaccinarea se va realiza în limita capacității de vaccinare a centrului.

Actual

Un individ înarmat cu un cuțit a fost imobilizat de echipajul de mascați al Poliției Locale Ploiești, în timp ce voia să intre în clădirea Primăriei Ploiești. Omul a fost oprit de polițistul local de serviciu, care a chemat echipajul de mascați de la Poliția Locală Ploiești. În timp ce agentul încerca să îl calmeze, individul aflat în stare de ebrietate și-a produs răni pe corp cu cuțitul.

Read more: Ultima oră: Un individ înarmat cu un cuțit a încercat să intre în primăria Ploiești. A fost scos...
Actual

Prefectura Prahova a anunțat, luni, confirmarea a 110 infectări noi în județ, dar și raportarea a șapte noi decese Covid. În același timp, numărul bolnavilor infectați, internați, este mai mare ca oricând.

Read more: #coronavirus: Șapte decese asociate Covid raportate în Prahova, în ultimele 24 de ore. Spitalele...
Actual

Poliția Română a anunțat, luni, că 24 de percheziții sunt derulate în această dimineață de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, în București și în județele Călărași, Dolj, Ilfov, Olt, Prahova și Timiș. Acțiunea vizează persoane și firme bănuite că ar fi consemnat în fals că ar fi realizat activități de colectare și reciclare a peste 38 de milioane de kilograme de deșeuri de ambalaje.

Read more: Zeci de mii de tone de deșeuri ar fi fost reciclate fictiv. Cazul a ajuns în atenția organelor de...
Actual

Duminică, autoritățile au anunțat că 1.531 de pacienți Covid în stare foarte gravă și critică erau internați în secții de Terapie Intensivă, fiind cea mai mare cifră raportată la nivel națională, de la începutul pandemiei. Și mai îngrijorător este că aceasta nu se apropie nicidecum de realitate, iar numărul celor care ar avea nevoie de asistență în ATI este mult mai mare.

Read more: VIDEO: Lupta pentru viață începe cu bătălia pentru un loc la ATI. Numărul real al pacienților care...
Actual

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 31943 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul acestora, 1048 pacienți au decedat.

Read more: #coronavirus: 147 de cazuri noi și trei decese asociate Covid raportate în Prahova duminică, pe 11...
Joomla SEF URLs by Artio