Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, dr. Bogdan Nica, a confirmat că a fost demarată o anchetă epidemiologică, după ce mai mulţi fotbalişti de la clubul Petrolul Ploieşti au fost depistaţi cu noul coronavirus, la o sesiune de teste organizată înainte de reluarea meciurilor oficiale din Liga 2. Sunt cinci jucători infectaţi, însă mai sunt alteptate şi rezultatele altor teste. Conducerea clubului contestă testele şi a cerut repetarea.

 

Potrivit lui Bogdan Nica, starea de sănătate a celor cinci este foarte bună, lucru în mare măsură de aşteptat, ţinând cont că discutăm despre sportivi profesionişti. Toţi cinci sunt asimptomatici. Totuşi, pentru ca virusul să nu se răspândească şi să nu ajungă la alţi sportivi sau angajaţi ai clubului, s-a dispus izolarea tututor.

"Ancheta epidemiologică este în curs. Au fost confirmate cinci cazuri până în momentul de faţă, încă nu au venit toate testele. Am înţeles că reprezentanţii clubului contestă aceste teste, care au fost efectuate de o societate privată aleasă de ei, noi ne-am oferit să le refacem. Trebuie precizat că jucătorii nu au fost izolaţi până acum, nu au stat închişi în cantonament. Cei cinci jucători depistaţi nu au niciun simptom, starea lor de sănătate este foarte bună", a explicat, joi, Bogdan Nica, directorul DSP Prahova.

Un nou rând de rezultate la teste ar urma să sosească joi seară, potrivit unor surse. Aceleaşi surse spun că deja s-a decis ca partida de sâmbătă, pe care Petrolul ar fi disputat-o la UTA în Liga 2, a fost amânată, urmând ca în funcţie de evoluţia situaţiei să se ia în discuţie şi dacă e cazul să fie modificat şi programul următoarelor etape. Sunt emoţii şi în Liga 1, în condiţiile în care Chindia Târgovişte îşi dispută partidele considerate acasă pe stadionul "Ilie Oană".

(Sursa foto: fcpetrolul.ro)

Joomla SEF URLs by Artio