Consiliul Judeţean Prahova i-a recompensat cu bani pe elevii care au obţinut rezultate importante la concursurile internaţionale şi naţionale derulate în acest an şi pe profesorii care i-au pregătit. Au fost premiaţi 568 de elevi şi cadre didactice, premiile fiind între 2.000 şi 250 de lei.

 

Fondurile au rolul de a-i recompensa pe elevi pentru rezultatele obţinute şi a-i motiva să îşi continue activitatea în România, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, la Gala de Excelenţă a Învăţământului Prahovean, eveniment derulat miercuri şi aflat la a doua ediţie. Pentru concursurile internaţionale, Consiliul Judeţean Prahova a oferit câte 2.000 de lei net pentru locurile întâi, 1.500 de lei pentru elevii clasaţi pe locul doi, 1.064 de lei pentru un loc trei şi 800 de lei pentru o menţiune. În cazul concursurilor şi olimpiadelor naţionale, premierea a fost de 900 de lei pentru un loc întâi, 700 de lei pentru un loc doi, 500 pentru un loc trei şi 350 de lei pentru o menţiune. Au mai existat şi câteva premii speciale, în valoare de 250 de lei. Cadrele didactice au obţinut aceleaşi sume nete ca elevii, cu menţiunea că un profesor a primit un singur premiu, indiferent de numărul de elevi olimpici pregătiţi.

Cele mai multe medalii au fost obţinute, în 2019, la concursurile sportive, aproximativ 130 de elevi şi profesori fiind premiaţi de Consiliul Judeţean, acestea fiind urmate de concursurile artistice, unde au fost aproape 50 de premianţi, olimpiadele de limba română, cu 45 de premianţi, concursurile tehnice şi economice, 44 de premianţi, şi cele de geografie, cu 40 de elevi şi profesori reocmpensaţi pentru activitatea din ultimul an.

Distincţia onorifică de elevul anului a fost împărţită, la ediţia din 2019, de patru copii, membri ai echipei care a obţinut locul doi la concursul internaţional de informatică de la Moscova, Matei Costin Banu, Theodor Cristea, Alexandru Ilaşi şi Maria Alexa Tudose, cea din urmă neputând participa la gală, deoarece susţinea interviuri de admitere la Oxford, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii Consiliului Judeţean.

Joomla SEF URLs by Artio