Echipajele de urgență au fost mobilizate, marți seară, în jurul orei 20.15, la Spitalul Județean de Urgență Ploiești și Kaufland Nord, cele două obiective fiind vizate de amenințări cu bombă.

 

Alarma a fost dată după ce un bărbat a semnalat prezența bombelor, prin 112. În prezent, se pare că la numărul de la care a fost efectuat apelul nu mai răspunde nimeni. De la kaufland Nord au fost evacuate, deja, 150 de persoane. La Spitalul Județean de Urgență Ploiești nu s-a trecut la evacuarea unității, dar se fac verificări pentru a se vedea dacă amenințarea este întemeiată.

 

ISU Prahova a trimis, atât la SJU Ploiești, cât și la hipermarketul amintit, câte o autospecială și o ambulanță SMURD, pentru asigurarea măsurilor specifice. Reprezentanții ISU au mai anunțat că autospeciala pirotehnică se deplasează la Kaufland Nord, iar la SJU a fost trimisă autospeciala de accidente colective și calamități, cu grupa operativă.

Update (ora 21.00) - Pompierii militari montează corturi în parcarea Spitalului Județean din Ploiești, a anunțat ISU Prahova. Acestea vor fi utilizate în eventualitatea în care se va lua decizia evacuării unității sanitare.

Update - Poliția Prahova a anunțat că în cauză a fost întocmit dosar penal conform Legii 535/2004 privind prevenirea și combaterea terorismului.

Update - Conform procedurii de intervenție în astfel de situatii, spitalul nu va face obiectul evacuării pacienților și a personalului, a anunțat IJP Prahova. Verificarea se efectuează în etape, în funcție de amplasament și de sectoarele medicale existente.

Update - La fața locului au ajuns codnducerea Prefecturii și a CJ Prahova, viceprimarul Ploieștiului, George Pană, și șefii ISU, DSP, IJP și SRI, a anunțat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Prahova. 

Update - Aproximativ 30 de persoane, aparținători ai unor pacienți internați, au fost evacuați și de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, potrivit ISU Prahova.

Update  - IJP Prahova anunță că se fac verificări, în paralel, la ambele obiective vizate de amenințare, pentru a se stabili dacă există sau nu vreun dispozitiv explozibil sau nu. De asemenea, se efectuează cercetări pentru depistarea apelantului.

Update - Verificarea celor două obiective vizate de amenințarea cu bombă se face cu câine antrenat pentru detectare de dispozitive explozive, în exteriorul clădirii, potrivit IJP Prahova. În interiorul clădirii sunt utilizate dispozitive tehnice speciale.

Update - Activitatea de verificare s-a încheiat în cazul supermarketului vizat de amenințare, fără a fi depistate dispozitive explozive, a anunțat IJP Prahova.

Update - S-a încheiat activitatea de verificare și la Spitalul Județean, fara a fi depistate dispozitive explozive, a anunțat IJP Prahova.

Joomla SEF URLs by Artio

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries